quarta-feira, 19 de outubro de 2016

Bayern München rekent eenvoudig af met PSV

Resultado de imagem para champions league

Het is PSV niet gelukt om Bayern München voor de eerste keer in veertien thuiswedstrijden punten af te snoepen in een Champions League-wedstrijd. De Duitsers waren oppermachtig en wonnen met 4-1 van een teleurstellend spelend PSV. Luciano Narsingh redde de eer voor de bezoekers, terwijl Arjen Robben met zijn doelpunt kreeg wat hij wilde: scoren tegen zijn oud-werkgever.
De ploeg van Phillip Cocu, die afstapte van het gebruikelijke 'Europese' 5-3-2-systeem en startte met de drie aanvallers Luuk de Jong, Narsingh en Gastón Pereiro, trok zich in de openingsfase ver terug op de eigen helft. Dat bleek geen goed plan, al had dat ook te maken met de oppermachtige Duitsers. Bayern München combineerde vliegensvlug en sneed voortdurend met speels gemak door de verdediging van PSV. Grote kansen volgden elkaar dan ook in rap tempo op.
De eerste treffer liet niet lang op zich wachten, al was de aanleiding knullig. Der Rekordmeister nam een snelle corner, waar geen enkele speler van PSV op bedacht was. Voor Thomas Müller was het een koud kunstje om van dichtbij binnen te schieten: 1-0. Een paar minuten later verdubbelde Joshua Kimmich met een kopbal de score, nadat David Alaba voor de zoveelste keer ongehinderd mocht voorzetten. Vlak voor de rust kon PSV pas gevaarlijk worden, wat meteen resulteerde in een treffer. Eerst was het Pereiro raakschoot, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel van de Uruguayaan. Een paar minuten later kwam het doelpunt alsnog op het scorebord, toen Narsingh een spaarzame counter via de handen van Manuel Neuer binnenkant paal schoot: 2-1.
Na de onderbreking hadden Luuk de Jong en Pereiro PSV op gelijke hoogte kunnen brengen. De aanvoerder schatte de voorzet van Jetro Willems niet op waarde en knikte over, terwijl de inzet van Pereiro gekeerd werd door Neuer. Cocu zag zijn ploeg wederom kansen missen, iets wat de Duitsers niet deden. Bij de derde treffer was Robben dreigend, maar de Nederlander zag zijn schot gekeerd worden door Zoet. In de rebound was het voor Robert Lewandowski niet moeilijk om de bal over de lijn te werken: 3-1. Daar leek de thuisploeg genoegen mee te nemen, want echt aandringen deed de ploeg van Ancelotti niet meer. Toch kwam de treffer nog voor Robben, die daar de hele wedstrijd nadrukkelijk naar op zoek was. De oud-speler van PSV wilde graag tegen zijn voormalig werkgever scoren en deed dat door een bekeken lobpass van Thiago met zijn hoofd tot doelpunt te promoveren. Daarmee zorgde hij voor het slotakkoord: 4-1.
Woensdagavond stonden ook FK Rostov en Atlético Madrid tegenover elkaar in deze poule. De Spanjaarden wonnen met 0-1. Daardoor lijkt overwintering voor PSV in de Champions League zo goed als uitgesloten. Atlético staat namelijk op negen punten, terwijl Bayern München volgt op zes. PSV heeft na drie wedstrijden één punt, evenals FK Rostov. Tijdens de eerstvolgende wedstrijd in de Champions League staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar op het veld. De wedstrijd, die gepland staat op dinsdag 1 november, zal dan afgewerkt worden in Eindhoven.
Door: Bastiaan Vrijhof