sexta-feira, 21 de outubro de 2016

Excelsior en PEC Zwolle vieren 'kunstgrasjubileum'

Resultado de imagem para flag holland


In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Excelsior en PEC Zwolle verzorgen vrijdag de opening van speelronde tien.
Speelronde: 10
Aftrap: vrijdag 21 oktober, 20.00 uur
Scheidsrechter: Allard Lindhout
• Excelsior is na een uitstekende start enigszins weggezakt, al staan de Kralingers nog altijd knap negende met tien punten. PEC Zwolle draagt de rode lantaarn met slechts zes puntjes. De KNVB-bekerwinnaar van 2014 kwam slechts eenmaal tot winst.
• Slechts negen keer eerder stonden Excelsior en PEC Zwolle tegenover elkaar op Woudestein. De balans is met drie thuiszeges, drie remises en drie overwinningen van de bezoekers precies in evenwicht.
• PEC Zwolle is de laatste wedstrijden op schot tegen Excelsior. De ploeg uit Overijssel kwam in de afgelopen vijf ontmoetingen tot gemiddeld drie goals. PEC won drie van die wedstrijden en moest tweemaal een gelijkspel toestaan.
• Het treffen op Woudestein is op voorhand historisch. Excelsior en PEC Zwolle werken namelijk de vijfhonderdste Eredivisie-wedstrijd op kunstgras af. Heracles speelde de meeste duels op de artificiële ondergrond, namelijk 211. Excelsior en PEC volgen met 87 duels.

Excelsior presteert de laatste tijd zwak in vrijdagduels.
Excelsior presteert de laatste tijd zwak in vrijdagduels.

• De laatste tijd is Excelsior slecht op dreef op vrijdag. De Kralingers wonnen slechts één van hun laatste dertien wedstrijden die op de openingsdag van het voetbalweekeinde werden gespeeld, in februari van dit jaar tegen NEC.
• Excelsior incasseerde in de laatste vier Eredivisie-duels die het speelde altijd als eerste ploeg een treffer. In de eerste vijf speelrondes waren het juist de Kralingers die steevast de score openden.
• Een goed voorteken voor PEC Zwolle zijn de uitstekende resultaten die Ron Jans in zijn trainersloopbaan heeft geboekt tegen Excelsior. Jans realiseerde met zijn teams tien zeges op de Kralingers, speelde twee keer gelijk en ging slechts eenmaal onderuit.
• PEC Zwolle jaagt op zijn 150ste zege in de Eredivisie-historie. De club werkte tot nu toe 553 wedstrijden af op het hoogste niveau.

Nenhum comentário:

Postar um comentário