sábado, 15 de outubro de 2016

Invaller Mühren goudhaantje bij gelijkspel AZ

Resultado de imagem para flag holland

Robert Mühren (l.) rent juichend weg na zijn 2-2 tegen Vitesse. Mattias Johansson (r.) viert het feestje mee. (15-10-2016)
Robert Mühren kan voorlopig niet stuk in Alkmaar. Als invaller zette hij zaterdagavond de wedstrijd tegen Vitesse volkomen op zijn kop. De spits maakte persoonlijk een 0-2 achterstand ongedaan, wat de thuisploeg een onverwacht punt opleverde.
Mattias Johansson was de eerste minuten van de wedstrijd niet helemaal wakker. De rechtsback van AZ speelde een bal door het midden, waarna Milot Rashica counterde. De international van Kosovo gleed uit op het moment van schieten. Daardoor wist doelman Sergio Rochet de inzet van de Vitesse-speler te keren. Even later stond Johansson ook niet op te letten bij een snelle inworp van de bezoekers. Ditmaal had de vleugelverdediger het geluk dat er geen gevaar uit ontstond. Adnane Tighadouini liet zich een paar keer positief zien met schoten van afstand.
Vitesse liet aardig positiespel zien in het AFAS Stadion, terwijl AZ aanvallend moeite had om gevaar te stichten. Dabney dos Santos was als enige voor AZ in de eerste helft dicht bij een treffer. Hij lanceerde zichzelf door de bal voorbij de tegenstander te schieten. Zijn schot was te zacht om de keeper in gevaar te brengen. Lewis Baker etaleerde vervolgens zijn klasse met een rake vrije trap van afstand. Voor hem was het de tweede wedstrijd op rij waarbij hij vanuit een vrije trap scoorde. Vitesse liet zich na het openingsdoelpunt terugzakken.
AZ had veel moeite om het spel te maken. Spits Wout Weghorst begaf zich op een eiland. Daarnaast lukte het Alireza Jahanbakhsh niet zijn tegenstander voorbij te snellen. Ook in de tweede helft mocht AZ het spel blijven maken. Wederom leek dat niets op te leveren voor de Alkmaarders. Vanuit het niets kreeg Weghorst echter een ideale kans om de stand gelijk te trekken. Van dichtbij zag hij een kopbal na een voorzet van Alireza Jahanbakhsh gekeerd worden door doelman Room. Het was een van de spaarzame momenten van AZ voor het doel van de opponent.
Tot overmaat van ramp voor AZ veroorzaakte Weghorst vlak na zijn kans een strafschop door Ricky van Wolfswinkel naar de grond te werken. De spits van Vitesse liet dat buitenkansje niet onbenut en schoot kiezelhard de 0-2 binnen. Op dat moment leek de wedstrijd gespeeld, ware het niet dat invaller Robert Mühren de spanning terugbracht met de 1-2. Enkele minuten voor tijd kroonde Mühren zich tot matchwinner door een vrije trap bal behendig binnen te werken. Door het gelijkspel verandert er voor beide ploegen weinig op de ranglijst in de Eredivisie.