domingo, 16 de outubro de 2016

LIETUVA: A lyga


Resultado de imagem para LITHUANIA flag

V.SLAVICKAS: „ŠIOJE SEZONO STADIJOJE DAUG KĄ LEMIA NORAS“


Vienas iš Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkų per paskutinę savaitę daugiau laiko praleido treniruodamasis ne su gimtojo miesto komanda, o nacionalinės Lietuvos futbolo rinktinės stovykloje.
Tai patyręs gynėjas Vaidas Slavickas, kuris kartu su nacionaline komanda per pirmąsias trejas Pasaulio čempionato atrankos rungtynes nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir surinko penkis taškus. Lietuvaičiai lygiosiomis sužaidė su pajėgiais škotais bei slovėnais ir iškovojo pergalę prieš Maltos rinktinę.
„Atrankos ciklo pradžią vertinčiau dvejopai. Kai dvejose rungtynėse pritrūksta kelių minučių iki pergalės, kiek skaudoka. Tačiau visumoje esame patenkinti, yra užsidegimas, noras kovoti, treneris Edgaras Jankauskas moka motyvuoti, trenerių štabas gerai išanalizuoja varžovus. Viską sudėjus ir gaunasi neblogas rezultatas“, – rinktinės sėkmingo žaidimo receptą atskleidė 30-metis gynėjas.
„Labai svarbu buvo nugalėti Maltą, jautėme spaudimą iš aplinkos, sunkiai, tačiau sugebėjome pelnyti įvarčius ir iškovoti svarbią pergalę. Dabar rinktinės fronte lauksime rungtynių su Slovakija.“
„Sūduvos“ gynėjas pasakojo, jog prie rinktinės vairo stojus Edgarui Jankauskui komandoje pastebima daug teigiamų pokyčių.
„Pasikeitė beveik visas trenerių štabas ir atsirado daugiau profesionalumo. Video peržiūrų metu varžovai puikiai išnagrinėjami, viskas aukščiausiu lygiu. Analizių metu, aš, kaip gynėjas, sužinau kurio varžovo galiu tikėtis, kuris žais prieš mane ir kokios jo stiprybės bei silpnybės“, – apie pasikeitimus rinktinėje atviravo V. Slavickas.
Praėjusį mėnesį V. Slavickas sulaukė įvertinimo – auksinės širdies simbolio ant savo marškinėlių. Lietuvos futbolo klubų asociacija A lyga įteikia simbolinius marškinėlius su auksine širdimi „SMScredit.lt A lygos“ futbolininkams, kurie Lietuvos rinktinėje yra sužaidę dešimt arba daugiau rungtynių.
„Malonu gauti bet kokį įvertinimą. Auksinė širdis ant marškinėlių parodo, kad nesi užmirštas ir tave vertina. Labai gera lygos iniciatyva“, – apie gautą įvertinimą kalbėjo futbolininkas.
Šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate viena iš naujovių – penktasis čempionato ratas, kuriame varžysis stipriausios šešios lygos komandos. Šį pokytį „sūduvietis“ vertino teigiamai ir teigė, jog tai tik paaštrina kovą dėl prizinių vietų čempionate.
„Gerai, kad žaidžiame penktą čempionato ratą. Jei sezonas pasibaigtų po keturių ratų, nežinau, ką galėtume veikti dar kelis mėnesius. Kuo daugiau rungtynių tuo geriau ir likę sezono mačai bus su potencialiai stipresniais varžovais, ir tai tik padaro sezono finišą įdomesniu.“
Sekmadienį „Sūduvos“ futbolininkų laukia išvyka į Uteną ir sunkios rungtynės, kurių kaina didelė abiems komandoms.
„Analizavome „Utenio“ žaidimą ir galiu pasakyti, kad tai „smagi“ komanda. Mano nuomone, jie sustiprėjo lyginant su sezono pradžia ir jų demonstruojamas žaidimas užtikrintesnis. Laukiame sunkių rungtynių, kurios svarbios tiek „Uteniui“, tiek mums. Iškovojus pergalę ir palankiai susiklosčius aplinkybėms, dar sugebėtume pakilti į trečiąją vietą, o tai leistų per likusias rungtynes daugiau žaisti namuose“, – kalbėjo „Sūduvos“ ir Lietuvos rinktinės gynėjas.
„Į Uteną važiuosime kovoti dėl pergalės, orai nelepina, tikriausiai bus „sunki“ aikštė, reikės daug kovoti. Šioje sezono stadijoje daug ką lemia didelis noras“, – pokalbį užbaigė V. Slavickas.


StandingsLITHUANIA: A Lyga
08:00FinishedAtlantas0 - 1Trakai(0 - 0)
08:00FinishedJonava1 - 4Stumbras(1 - 3)
08:00FinishedKauno Zalgiris0 - 2Zalgiris(0 - 0)
08:00FinishedUtenis1 - 2Suduva(0 - 1)
StandingsLITHUANIA: Division 2
07:00FinishedNevezis Kedainiai2 - 2Silute
09:00FROSilas-Lokomotyvas

Nenhum comentário:

Postar um comentário