sábado, 15 de outubro de 2016

Nederland - Heracles Almelo steelt punt bij erg slordig PSV


Resultado de imagem para flag holland

Samuel Armenteros (l.) en Brandley Kuwas (r.) vieren de treffer van eerstgenoemde speler. (15-10-2016)
Samuel Armenteros (l.) en Brandley Kuwas (r.) vieren de treffer van eerstgenoemde speler. (15-10-2016)
PSV heeft in de jacht op koploper Feyenoord punten verloren. In eigen huis speelden de Eindhovenaren met 1-1 gelijk tegen Heracles Almelo. De ploeg van trainer Phillip Cocu kreeg voldoende kansen, maar wist de winnende treffer niet te maken.
Trainer Cocu kon in Eindhoven niet beschikken over de geblesseerde Jorrit Hendrix. Ook Andrés Guardado en Nicolas Isimat-Mirin waren niet okselfris, maar konden wel op de bank plaatsnemen. Er waren wel basisplaatsen voor onder meer Siem de Jong, Bart Ramselaar en Joshua Brenet. Bij de bezoekers uit Almelo speelde Samuel Armenteros zijn hondervijftigste wedstrijd in de Eredivisie en verscheen de pas zeventienjarige Justin Hoogma ook aan de aftrap.
In de beginfase leken de Heraclieden zich niet te willen verstoppen bij de regerend landskampioen. Dat kwam ze bijna duur te staan, maar Gastón Pereiro schoot hard op de voeten van doelman Bram Castro. Even later was ook aanvoerder Luuk de Jong dicht bij een treffer. Hij knikt goed in na een voorzet van Pereiro en zag de bal via Castro tegen de paal belanden. Heracles kwam er vervolgens niet meer aan te pas, maar kwam toch op voorsprong. Na een fout van Siem de Jong profiteerde Armenteros, die oog in oog met doelman Jeroen Zoet knap raak prikte. De bezoekers konden niet lang van hun voorsprong genieten. Twee minuten na de 0-1 zorgde Pereiro voor de gelijkmaker. Hij tikte binnen na een kopbal van Luuk de Jong.
Na de pauze kende de wedstrijd hetzelfde spelbeeld. PSV kreeg dan ook de eerste goede kans via Steven Bergwijn. De buitenspeler haalde hard uit, maar Castro ranselde de bal uit zijn doel. Pereiro had vervolgens de kans op zijn tweede treffer, maar schoot wild over in kansrijke positie. Bergwijn knalde even later hard naast en enkele minuten daarna moest Castro ingrijpen op een schot van de jongeling. Heracles kon hier niets tegenover zetten en via opnieuw Bergwijn en Luuk de Jong was PSV nog dicht bij de winst. Doelman Castro pakte vervolgens ook nog een poeier van invaller Oleksandr Zinchenko en was daarmee ontzettend belangrijk voor het knappe resultaat van de bezoekers.
Door de puntendeling kent PSV de slechtste thuisstart sinds seizoen 1980/1981. De Eindhovenaren behaalden in eigen huis slechts vijf punten uit vier duels. Daarnaast kunnen Feyenoord en AFC Ajax hun voorsprong op PSV morgen uitbreiden. Heracles Almelo staat na negen wedstrijden op acht punten.
Door: Bob van Dijk

Nenhum comentário:

Postar um comentário