quarta-feira, 19 de outubro de 2016

'PSV kan punt pakken tegen kwetsbaar Bayern München'

Resultado de imagem para flag champions league

Gertjan Verbeek acht PSV niet kansloos tegen Bayern München in de derde ronde van de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren moeten dan wel compact spelen.
"Ze moeten de linies kort op elkaar houden", aldus Verbeek die woensdag een van de analisten zal zijn bij de live-uitzending van het Champions League-duel op Veronica en NU.nl.
"Afgelopen weekend is tegen Eintracht Frankfurt (2-2, red.) gebleken dat als er een strak en gedisciplineerd speelplan is, Bayern niet de vorm heeft om de linies kapot te spelen en ook slordig is in de passing."
"Atletico Madrid heeft ook laten zien dat als de voorste spelers veel druk zetten, Bayern in verlegenheid gebracht kan worden. Zowel clubs in de Bundesliga als Atletico hebben bewezen dat Bayern momenteel kwetsbaar is."
De huidige trainer van het Duitse VfL Bochum verwacht dat er sowieso goals gaan vallen in München. "Ik denk dat het geen 0-0-wedstrijd wordt, beide ploegen zijn in staat om een doelpunt te maken. Daarom zet ik in op 1-1."
Video: Vijf dingen die u moet weten over Bayern München-PSV

Tactiek

PSV trainde maandag in aanloop naar het Champions League-duel in een 5-3-2-opstelling. Verbeek weet niet of het verstandig is als trainer Philip Cocu in die formatie start tegen de Duitsers.
"Ik verwacht Bayern in een 4-3-3-opstelling en dan zou ik niet in 5-3-2 gaan spelen. Vijf man achterin is onnodig als je weet dat er drie aanvallers tegenover staan. Dan heb je altijd een vrije man."
De oud-trainer van onder meer Feyenoord en sc Heerenveen verwacht dat de thuisploeg het spel zal maken. "Bayern heeft als filosofie dat ze dominant moeten zijn en de bal willen, ik verwacht dat PSV ze dat ook zal gunnen."

 In beeld: PSV traint in de Allianz Arena


1 / 5

Gretigheid

Volgens Verbeek zal het grote aantal gemiste kansen in de competitie geen invloed hebben op het spel van de Eindhovenaren. Zaterdag tegen Heracles Almelo (1-1) kreeg PSV liefst 27 kansen, maar scoorde het slechts een keer.
"Maar dat gaat niet per se in de koppies van de spelers zitten. Bij PSV is er een groot verschil tussen spelen in de competitie en spelen in de Champions League. In de Champions League hebben spelers namelijk een andere focus."
"Een trainer hoeft zich niet bezig te houden met het op scherp zetten van zijn selectie. Dat doen ze zelf al. Vanwege de entourage is de externe motivatie al enorm."
Bayern München-PSV wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NUsport.nl en Veronica.
Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Bayern München en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Nenhum comentário:

Postar um comentário