segunda-feira, 1 de junho de 2015

Schreuder blijft aan als trainer FC Twente

Resultado de imagem para eredivisie logo     Resultado de imagem para BANDEIRA HOLANDA

Alfred Schreuder blijft hoofdtrainer van FC Twente. Dat is de uitkomst van een evaluatiegesprek dat afgelopen zondag plaatsvond tussen Schreuder en voorzitter Aldo van der Laan.
De partijen zijn tot de conclusie gekomen dat er voldoende perspectief is om de samenwerking voort te zetten. Dat gebeurt wel onder andere voorwaarden. Schreuder is akkoord gegaan met een aanpassing van de financiële afspraken in zijn contract.
Twente gaat met het besluit om door te gaan met Schreuder in tegen de geluiden die supporters en sponsoren aan het eind van het seizoen lieten horen. Onder meer via een actie met spandoeken riepen zij op tot het vertrek van Schreuder en diens staf. "Dat is wat ons betreft te kort door de bocht, we vinden dat Alfred en zijn staf meer krediet verdienen", aldus Van der Laan. "Het verjongingsproces dat hij moet doorvoeren is geen gemakkelijke taak, maar hij neemt hierin wel zijn verantwoordelijkheid. Dat er volop ruimte voor verbetering is, dat is duidelijk."
De club uit Enschede verkeerde afgelopen seizoen financieel, organisatorisch en sportief in zeer zwaar weer. Zo kreeg Twente zes punten in mindering van de KNVB voor de financiële malaise en moest de club uit geldnood mensen ontslaan en deelname aan de Europa League afzeggen.
Van der Laan gunt Schreuder de tijd om de club op sportief gebied weer op te bouwen. "Daar moeten we met zijn allen keihard aan werken. We hopen daarbij op de steun van de gehele achterban, die kunnen we goed gebruiken, zeker gezien de situatie van de club. Alfred denkt daar ook in mee en dat heeft onder andere geleid tot een aanpassing van de financiële voorwaarden in zijn contract."


Go Ahead na degradatie door met Demmers


Dennis Demmers blijft aan als hoofdcoach van Go Ahead Eagles. De veertigjarige oefenmeester degradeerde met zijn ploeg via de play-offs naar de Jupiler League, maar maakte een dermate positieve indruk dat hem dat is vergeven.
Demmers werd medio maart aangesteld als interim-hoofdtrainer, nadat Foeke Booy werd ontslagen voor de tegenvallende prestaties. Hij kon het tij echter niet keren.
Go Ahead had maandag nog meer goed nieuws te melden. Alex Schalk ondertekende een nieuw contract dat hem tot 2017 aan de club uit Deventer verbindt. De aanvaller kwam vorige zomer over van NAC Breda. Hij tekende toen een contract voor één seizoen.
De Eagles zien wel Sjoerd Overgoor vertrekken. De middenvelder tekende een vierjarig contract bij eredivisionist SC Cambuur.

Haemhouts jaar langer door bij Willem II


Robbie Haemhouts speelt ook komend seizoen in de Eredivisie bij Willem II. De 31-jarige Belg had een aflopend contract, maar maakt gebruik van de optie in die verbintenis om nog een jaar langer in Tilburg te blijven.
Komend voetbaljaar wordt het vijfde seizoen dat Haemhouts in het rood-wit-blauw van Willem II speelt. De Belgische middenvelder kwam in 2011 over van Helmond Sport en speelde sindsdien 126 wedstrijden voor de Tilburgse profclub. Hij scoorde daarin veertien keer en maakte twee keer de promotie van Willem II naar de Eredivisie mee, in 2012 en 2014.
Voor zijn periodes in Tilburg en Helmond speelde hij ook nog voor NAC Breda, FC Den Bosch, FC Emmen en FC Omniworld, het huidige Almere City FC.

Update: Overgoor definitief naar SC Cambuur


Sjoerd Overgoor degradeerde vorige week met Go Ahead Eagles naar de Jupiler League, maar de middenvelder lijkt al snel een nieuwe club gevonden te hebben. Overgoor wordt maandag waarschijnlijk gepresenteerd bij SC Cambuur.
De Leeuwarders beleggen maandag om 17:00 een persconferentie. Volgens Sander de Vries, journalist van de Leeuwarder Courant, gaat Cambuur Overgoor presenteren. De middenvelder van Go Ahead Eagles moet de opvolger worden van Mohamed el Makrini. Laatstgenoemde heeft een aflopend contract in Friesland en heeft in een eerder stadium al aangegeven niet te willen verlengen.
Overgoor, die bij Go Ahead Eagles nog vastligt tot medio 2017, speelde in het verleden ook voor De Graafschap. Naast Overgoor wordt ook Nick van der Velden genoemd als mogelijke versterking. De middenvelder annex aanvaller is transfervrij, aangezien zijn contract bij FC Groningen afloopt. 
Naar verwachting heeft SC Cambuur tijdens de persconferentie van 17:00 uur definitief Sjoerd Overgoor gepresenteerd als aanwinst voor de komende vier seizoenen.
"Overgoor is een speler die we al langere tijd volgen en die met zijn voetballende kwaliteiten goed bij ons zal passen. Daarnaast is hij ook een echte teamspeler met de juiste wedstrijdinstelling. Het is kortom een goede zaak dat hij ons komt versterken", laat technisch directeur Henry van der Vegt optekenen.

Nenhum comentário:

Postar um comentário