Resultado de imagem para flag suecia   Resultado de imagem para allsvenskan suecia 2015 table

1-2

Domare: Martin Strömbergsson

Kamraterna tog med sig tre poäng från fågelboet
Stor kärlek när IFK Norrköping slog Kalmar på Guldfågeln arena den här aftonen.

IFK Norrköping skulle göra jobbet borta mot ett sargat Kalmar FF. Slutet på första halvleken skulle vara ett avgörande skedde i matchen när bortalaget lyckades stå för två snabba mål. Trots en reducering skulle Janne Anderssons lag åka hem med en 1-2 (0-2) seger.

Kamraterna åkte till Kalmar för att ta emot smålänningarna på Guldfågeln arena. Ett sargat Kalmar som saknade fem spelare inför det här mötet.

Som vi tidigare har sett började IFK Norrköping att etablera spel. Något hemmalaget Kalmar skulle få svårt med. Bortalaget spelade med en tydlig idé och Janne hade tydliga direktiv med att yttermittfältarna skulle hitta ett rörelsemönster.

Traustason skulle visa sig het. Han fick första avslutet som letades i KFF-målvakten Söderbergs handskar. Islänningen hade en chans till men det här var bara uppvärmningsskott var känslan. Skärpan saknades.

Bärkroth var en annan kantspringare som var pigg. Tolv minuter in spelar han bollen ut till Nyman som hittar tillbaka till Bärkan som gör en Cruyff-fint och avslutar i kryssribban. Nära men Peking hade något på gång.

Den här Nicklas Bärkroth som är allsvenskans yngsta debutant, skulle få en ny chans. 27 minuter in står han utanför straffområdet och testar ett skott. Nummer 14 får till ett exceptionellt avslut i stolpen. Cmore-kommentatorn kommenterade: ”Hade bollen gått in hade det varit ett typiskt Youtube-mål”.

Kalmar hade det tufft i halvleken. Drygt halvtimmen in hade man fått göra två byten på grund av skador. Något som klubben från Småland inte hade behövt då man saknade fem spelare innan matchen.

Daniel Sjölund var på humöret ikväll. Fem minuter efter Bärkroths stolpe kom en ny chans. Sjölund slår en porr-passning till Arnór Traustason som är fri i straffområdet. Islänningen får till en volleyträff på räddande Söderberg. Mycket briljant aktion.

Sista fem minuterna kom att bli händelserik. Kalmar började producera chanser. Unga Sachpekidis skulle vrida in från kanten och skjuta så att Nilsson fick sträcka sig. Romario skulle direkt efter ha ett skott som gick centimeter utanför målet.

Men det var just IFK Norrköping som skulle få göra målen den här aftonen. Med tre minuter kvar hittade Traustason ett inlägg till Emir Kujovic som kunde nicka in bollen till 0-1 med precision.

Innan domaren blåste för halvtid skulle IFK Norrköping hinna med en chans till.Traustason (IGEN) flög fram på kanten innan han insåg att han var otroligt nära att springa ut till inspark för Kalmar. Men i sista sekunden hittade han in en boll till Alexander Fransson som kunde göra 0-2 i öppet mål. Halvtid.

Den andra halvleken skulle bli mer avslagnare. Ett IFK Norrköping som trampade ner sitt tempo och spelade mer bollinnehav. Något som passade Kalmar som kunde uttnytja IFK:s passivitet och komma in i matchen.

Tre minuter in i den andra får Emir Kujovic ett bra läge när Sjölund vinner boll på offensiv planhalva. Kujovic avslutar men Söderberg sträcker ut och räddar.

I den 55 matchminuten når Tkalcic inlägg till Kujovic som nickar i ribban. På returen hittar Bärkroth in till Nyman som klackar rakt på målvakten. Punktering av matchen låg i luften.

När timmen närmade sig kom hemmalaget in i matchen på allvar. Viktor Elm skulle nicka men Nilsson var på tårna och kunde avvärja situationen med en räddning.

Kamraternas målvakt David Mitov Nilsson var stabil i hela matchen, men när tiden slog 66 minuter skulle han sjabbla till det. Han lyckades fälla anfallaren Antonsson i straffområdet. Gult på målvakten och anfallaren kunde enkelt reducera till 1-2. Nu var det liv i matchen!

Sedan skulle Kalmar flytta fram sina positioner. IFK Norrköping spelade ändå harmoniskt och försökte spela ut sig från situationerna. När tiden började rinna mot slutet blev det många långbollar på Kamara som bytes in. Tkalcic och Andreas Johansson gjorde flera gedigna insatser bakåt och kunde stoppa de flesta bollarna från motståndarna.

15 kvar och Sachpekidis var ivrig efter en kvittering. Ännu ett skott och ännu en räddning av Nilsson. IFK-målvakten hade trots straff-tabben lagt ett nytt fokus på matchen. Det gällde verkligen mycket för Peking som gjorde allt för att hålla undan mot slutet.

Marucs Falk-Olander och Rawez Lawan bytes in mot slutet och gjorde ett jättebra arbete. Kalmar lyckades till slut aldrig hota på allvar mot slutet. IFK Norrköping kunde kontrollerat hålla undan och vinna på Guldfågeln arena med 1-2.

IFK Norrköping klättrar med seger upp på förstaplatsen i Allsvenskan. Kalmar rör sig mer mot botten och lär få det kämpigt för att inte bli helt indragna i nedflyttningen.