sexta-feira, 1 de maio de 2015

Spor Toto Süper Lig - TURKEY

Resultado de imagem para BANDEIRA TURQUIA   Resultado de imagem para super lig turkey



Kadıköy'de konuk Bal-Kes


Spor Toto Süper Lig'de zirveyi 1 puan geriden takip eden Fenerbahçe, ligin 29. haftasında Balıkesirspor ile karşılaşacak. Sarı lacivertliler, karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak liderlik koltuğuna oturup rakiplerinin puan kaybetmesini beklemeye geçmek istiyor.
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Balıkesirspor'u ağırlayacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ:
Volkan, Gökhan, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Selçuk, Kuyt, Diego, Sow ve Webo

BALIKESİRSPOR'UN MUHTEMEL 11'İ:
Emrullah, Okan, Kulusic, Glumac, Berkan, Aykut, Eray, Gomes, Zec, Sercan, Isaac
   
Ligde geçen hafta Eskişehirspor deplasmanında 2 puan yitiren ve liderliği Beşiktaş'a kaptıran Fenerbahçe, sahasında oynayacağı Balıkesirspor maçından 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.
   
Fenerbahçe, ligde 28 maçta 18 galibiyet, 6 beraberlik, 4 mağlubiyet ve 60 puanla 3. sırada yer alıyor. Ligde kalma mücadelesi veren Balıkesirspor ise 28 maçta 4 galibiyet, 8 beraberlik, 16 yenilgi ve 20 puanla son sırada bulunuyor.
   
FENERBAHÇE TEK GOLLE GÜLÜYOR
Fenerbahçe, sahasında oynadığı son 3 lig maçını 1-0'lık skorlarla kazandı.
   
Kadıköy'de 21. haftada Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, bu maçın ardından Galatasaray, Beşiktaş ve Bursaspor ile sahasında oynadığı maçlardan 1-0 galip ayrıldı.
   
Balıkesirspor ise bu sezon deplasmanda sadece bir maç kazandı. Balıkesirspor, 15. haftada Kardemir Karabükspor'u dış sahada 1-0 mağlup etti.
   
Fenerbahçe ile Balıkesirspor, ligde 40 yıl sonra İstanbul'da karşı karşıya gelecek.
10 İSİM SINIRDA
Fenerbahçe'de Balıkesirspor maçı öncesinde 10 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
   
Hasan Ali Kaldırım, Alves, Emenike, Selçuk Şahin, Webo, Kuyt, Mehmet Topal, Egemen Korkmaz, Meireles ve Kadlec, Balıkesirspor maçında sarı kart görürse cezalı duruma düşecek ve 30. haftada Medicana Sivasspor ile deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Aslan lige döndü


Ziraat Türkiye Kupası'nda Medicana Sivasspor'u 4-1 mağlup ederek final için büyük avantaj sağlayan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'e döndü. Pazartesi günü Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak sarı kırmızılı takım, hazırlıklarına ara vermeden başladı.
Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki Galatasaray antrenmanında, kupa maçına ilk 11'de başlayan oyuncular yenileme çalışması gerçekleştirdi. Diğer futbolcular ısınma hareketlerinin ardından pas ve pres çalışması yaptı.
Galatasaray'da Hamit Altıntop dışında antrenman tam kadro gerçekleştirildi. Tecrübeli futbolcunun Akhisar Belediyespor maçında forma giyme ihtimali çok düşük.

Sarı kırmızılılar'ın antrenmanını, hafta sonu koşulacak "Wings For Life" hakkında bilgi veren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği üyeleri takip etti. Ayrıca Hollanda'nın Rotterdam kentinden konuk gelen ziyaretçiler de çalışmayı izledi.
Galatasaray, pazar günü saat 17:30'da özel uçak ile İzmir'e hareket edecek.

"Yuvamıza şampiyon döneceğiz"


"Yuvamıza şampiyon döneceğiz"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yapımı süren Vodafone Arena'nın açılışı için geri sayıma başladıklarını, zor koşullarda mücadele eden futbol takımlarıyla yuvalarına şampiyon olarak döneceklerine yürekten inandığını söyledi.
Fikret Orman, Beşiktaş Dergisi'nin mayıs sayısında yer alan yazısında, Vodafone Arena'ya değinerek, "Artık, yeni mabedimiz Vodafone Arena'nın açılışı için geri sayıma başladık. İki sezondur çok zor koşullara rağmen mücadeleyi hiçbir zaman elden bırakmayan futbol takımımızla yuvamıza şampiyon olarak döneceğimize yürekten inanıyorum. Beşiktaş'ın önümüzdeki yıllarda çok önemli başarılara imza atacağından kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın bir futbol kulübü olmaktan çok öte, 20 milyonun üzerinde taraftarıyla büyük bir camia ve Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu kaydeden Orman, "Misyonumuz gereği geçmişten aldığımız güç ve öncü kimliğimizle, insana, spora, eğitime, sağlığa ve kültüre hizmet edecek projeler yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda Kabataş Erkek Liseliler Derneği'yle birlikte kurduğumuz vakıf, hem eğitim anlayışı hem de uygulayacağı bilimsel çalışmalarla referans gösterilecek bir kurum olacaktır. Uzun zamandır hayalini kurduğumuz BJK Kabataş Üniversitesi'nin adımlarını atarken, bu işe ilk günden beri katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Fikret Orman, onursal başkan merhum Süleyman Seba'dan sonra kulübe bir tesis kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, "Beşiktaş Belediyesi tarafından Beşiktaş Kulübü'ne devredilen Akatlar Kültür ve Spor Merkezi'nin protokol anlaşmasını imzaladık. Uzun zamandır ihtiyacımız olan sosyal tesisimizi, bu yaz Beşiktaş camiasının hizmetine sunacağız. Bu vesileyle Anadolu yakasında da bir tesis yapmak için çalışmalarımızın sürdüğü haberini de sizlerle paylaşmak istiyorum" ifadelerini kaydetti.
Türkiye'de bir ilke imza atarak kurdukları Beşiktaş e-Spor Takımı'nın, 2015 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi'ni şampiyon tamamladığını hatırlatan Orman, Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı'nın da gösterdiği performansla Türkiye Kupası ve Süper Lig şampiyonluklarını tekrar kazanacağına yönelik emareler verdiğini belirtti.
Başkan Orman, mayıs ayının önemine dikkati çekerek, "Bildiğiniz üzere, 19 Mayıs 1919, en büyük Beşiktaşlı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da milli mücadeleyi başlatarak, Türk milletine bağımsızlığı için yeşil ışık yaktığı en önemli gündür. 19 Mayıs'ı Türkiye'ye armağan eden en büyük Beşiktaşlı Atatürk'tür, 19 Mayıs'ı, Gençlik ve Spor Bayramı'na dönüştürmek ise bir Beşiktaş zaferidir. Bu haklı gururla, Türkiye'nin, gençliğin, sporun ve en çok da Beşiktaşımızın bayramını kutluyorum. Yine Mayıs ayının bir diğer önemli günü olan Anneler Günü nedeniyle de, çocuklarımızı büyük fedakarlıkla büyüten annelerimizin ellerinden öpüyorum" şeklinde konuştu.



#
Takım
O
Av
P
1Beşiktaş282361
2Galatasaray281861
3Fenerbahçe282660
4Bursaspor281947
5İstanbul Başakşehir281647
6Trabzonspor281047
7Mersin İdman Yurdu28539
8Torku Konyaspor28-838
9Gençlerbirliği28336
10Gaziantepspor28-1235
11Akhisar Bld.Spor28-733
12Kasımpaşa28-1332
13Medicana Sivasspor28-531
14Eskişehirspor28-931
15Çaykur Rizespor28-1328
16KDÇ Karabükspor28-1421
17SAİ Kayseri Erciyesspor28-1821
18Balıkesirspor28-2120

Nenhum comentário:

Postar um comentário