sábado, 12 de setembro de 2015

Strømsgodset - Haugesund 5-0 (4-0)



Resultado de imagem para flag norwayResultado de imagem para LOGO TIPPELIGAEN

(Dagbladet): Strømsgodset har for alvor meldt seg på i medaljekampen, og tok enda et steg nærmere da de regelrett overkjørte Haugesund på Marienlyst fredag kveld.

Etter to mål av nykommeren Marco Tagbajumbi, samt scoringer fra Lars Vilsvik, Adjei-Boateng og Mohammed Abu, er Godset nå bare ett poeng bak Viking på bronseplass.

- Dette var helt utrolig. Å score to mål i første kamp, du kan nesten ikke håpe på mer. Jeg har flyttet mye rundt, og sånn er det i fotballen. Men jeg er veldig glad for å være tilbake i Norge, sier tomålshelten til TV 2.- Jeg har ikke ord. Dette betyr veldig mye for meg. Jeg er så glad i dag.

Tre kjappe

Godset måtte klare seg uten Marcus Pedersen, som scoret tre mål mot Mjøndalen i forrige runde, da han måtte sone karantene med tre gule kort.

Men innledningsvis var det Strømsgodset som satte standarden. Nærmest var de etter drøyt ti minutter da Iver Fossum flikket ballen videre i retning Marco Tagbajumbi, men nigerianeren fikk ikke beinet på ballen.

Så løsnet det for Strømsgodset, samtidig som det tilsynelatende raknet fullstendig for bortelaget.

Lars Christoffer Vilsvik åpnet ballet da han satte ballen i mål med en frekk variant med utsiden av foten.

Så fulgte Marco Tagbajumbi opp, og imponerte i debuten: Det kom nemlig to mål på rappen fra nigerianeren.

4-0 til pause

På drøyt ti minutter hadde Godset skaffet seg en tremålsledelse. Og de ga seg ikke med det. Bare minutter før pause la Bismark Adjei-Boateng på til 4-0 og gjorde ydmykelsen komplett for de første 45 minuttene.

De første 15 minuttene i andre omgang åpnet relativt rolig, og Bjørn Petter Ingebretsen valgte å ta av nykommeren Tagbajumbi - som fikk stående applaus av Marienlyst-publikumet.

Men det stoppet altså ikke der. Et drøyt kvarter før slutt økte Mohammed Abu til 5-0 med en perle av et skudd.
Mot slutten av kampen sikret Godset seg igjen et spillmessig overtak, men det «ble med det» på Marienlyst fredag.

- Vi får til en del av det vi øver på hver eneste dag. Første omgang var god fra vår side, oppsummerte «BP» overfor TV 2.



Tilbake etter fem turbulente år


Marcus Pedersen (25) har startet sin andre periode i Strømsgodset med braksuksess.
DRAMMEN (Dagbladet): Det er fem år siden en brennhet Marcus Pedersen ble solgt for 12 millioner kroner fra Strømsgodset til nederlandske Vitesse, men etter returen fra Brann sist måned er det som om spissen aldri har vært borte. Tre kamper, fire mål - inkludert et avgjørende hat trick i lokaloppgjøret mot Mjøndalen - har gitt ham en drømmestart på sin andre periode i Drammen.
- Det har vært fantastisk moro. Det var litt absurd å score tre mot Mjøndalen. Det var jo ti Godset-supportere som kastet seg over meg etter scoringen på overtid. Det er de små gledene der som gjør at jeg elsker å drive med fotball, sier Pedersen til Dagbladet og gliser.

Søndag vil Skjelvik knuse barndomsklubbens gulldrøm


Jørgen Skjelvik (24)har en fortid i Stabæk. Søndag kan han bidra til å knuse alt gullhåp hos gamleklubben.

24-åringen har hatt en lang og kronglete vei til dit han er i dag. Våren 2009 ble han tatt opp som fullverdig medlem av A-stallen til tittelforsvarer Stabæk, men uten tillit gikk turen videre til to forskjellige klubber i Sverige. Sommeren 2013 ble han hentet til Lerkendal, men det er først i år han har spilt fast.
Året før han ble tatt opp i A-stallen spilte han en sentral rolle blant Stabæk-rekruttene som vant junior-NM. Der spilte blant andre også Thomas Rogne, Mikkel «Mix» Diskerud og Vegar Eggen Hedenstad. Mens de tre sistnevnte ble satset på i bærumsklubben, ble det kun fire innhopp for Hosle-gutten i løpet av 2009. Skjelvik fikk et tøft møte med profftilværelsen.
Et halvt år før kontrakten med Stabæk utløp ble han sommeren 2011 sendt på utlån til Helsingborg. På tross av at den lynraske spilleren aldri helt fikk sjansen til å etablere seg i klubben han spilte for fra han var 14 til 20 år, er forholdet til Stabæk på topp.
– Hva slags forhold har du til Stabæk i dag?
– Det er et godt forhold, men jeg kjenner ikke så mange spillere der lenger – de har jo byttet ut hele laget omtrent siden jeg var der. Men det er mange som jobber i og rundt klubben som jeg har et godt forhold til og kjenner godt, sier Skjelvik til Sporten.com og føler ikke noe er uoppgjort med tanke på fortiden.
– Det var et valg de gjorde og har blitt en god ting både for meg og Stabæk. Det ble en positiv ting kan man si, forteller backen som etter alle solemerker starter mot gamleklubben da seriefinalen spilles på Lerkendal søndag ettermiddag
Svensk genistrek
Da Stabæk ikke brukte unggutten ble altså løsningen spill påøverste nivå i Sverige og Helsingborg. Den gang 20 år gamle Skjelvik haddeallerede spilt i de fleste ledd bortsett fra keeper under tiden påNadderud. I Helsingborg ble han brukt som venstreving og spiss med stor suksess. Skjelvik ble svensk seriemester det året. 
– Jeg ble først lånt til Helsingborg i et halvt år da jeg ikke fikk spille forStabæk, noe jeg var skuffet over. Da var det godt å komme til et nytt sted og nyemuligheter, sier han.
Da kontrakten med Stabæk utløp etter 2012 plukket Kalmar opp nordmannen. Skjelvik forklarer det ble en veldig fin tid, hvor han også ble omskolert fra venstreving til venstreback. Det var et genitrekk av daværende Kalmar-trener Nanne Bergstrand som fikk frem det beste i den venstrebeinte spilleren.
Skjelvik storspilte og daværende U21-landslagstrener Per Joar Hansen fikk øynene opp for stortalentet. Hansen ga Skjelvik sin første U21-kamp fra start i august 2012.

Hentet til RBK tre år etter Stabæk-avskjeden

I forkant av 2013-sesongen ble «Perry» ansatt som RBK-trener og hentet Skjelvik til klubben sommeren 2013, men han ble aldri noen umiddelbar suksess i Trondheim. Bærums-gutten spilte bare fire kamper fra start den første høsten etter overgangen fra Sverige.
– Jeg slapp å snakke svensk da, utenom det var det ikke noe stor forskjell, spøker hovedpersonen om hvordan det var å komme tilbake til Norge.
Ett år etter Skjelviks inntreden på Lerkendal ble Hansen erstattet av Kåre Ingebrigtsen, som nå ser ut til lede trønderne mot det første seriegullet siden Erik Hamrén og 2010-sesongen. Han mener Skjelvik har vært en viktig brikke for de hvitkledde denne sesongen.
– Jørgen har vært veldig god for oss. Han spilte litt mindre i vår og har kommet inn og spilt både stopper og back og gjort det på en meget, meget bra måte, forklarer Ingebrigtsen til Sporten.com.
Venstreback er favoritten
Mot slutten av forrige sesong ble han ofte brukt som venstreving og scoret blant annet målet som sikret sølv bak suverene Molde. Denne sesongen har det blitt med venstreback og midtstopper.
Selv ser Skjelvik på seg selv som back.
– Favorittposisjonen er venstreback, men det er blitt mye stopper i år og det har gått greit i noen kamper. Det er ikke mange som trodde jeg skulle spille stopper i Tippeligaen for en del år siden, men sånn er det blitt, smiler han.
Ingebrigtsen er enig, men mener også at han kan bekle en stopperrolle internasjonalt.
– Han er blitt en potet i Rosenborg, hva er hans beste posisjon i dine øyne?
– Venstreback eller venstre midtstopper. Men han behersker flere roller og kan også spille venstrekant om vi skal kontre. Det handler om å bruke spisskompetansen hans som er ekstrem fart og det får han gjort i alle disse posisjonene. Internasjonalt kan det hende at sideback eller stopper er det beste alternativet, sier 49-åringen.
Søndag står gamleklubben på motsatt banehalvdel for Skjelvik, når kampen hele fotball-Norge snakker om går av stabelen. Med Stabæk-seier kan «de blaa» blåse liv i drømmen om seriemesterskapet igjen, mens hjemmelaget kan feie all tvil til side med seier.

Målshow da Strømsgodset slo Haugesund


Strømsgodset klatret til fjerdeplass i eliteserien etter å ha knust Haugesund 5-0 fredag, og to mål av nykommeren Marco Tagbajumi ga fansen enda en ny spisshelt denne sesongen.
Nigerianeren med italiensk pass, som har spilt aldersbestemte kamper for Skeid, fikk sjansen fra start mens Marcus Pedersen soner karantene etter tre gule kort.
Han takket for tilliten ved å score to mål, før han fikk stående applaus da han ble byttet ut etter 62 minutter.
– Det var helt utrolig og fantastisk. Første kamp og to mål. Du kan ikke håpe på noe mer, sier Tagbajumi til TV 2 etter kampen.
27-åringen er på utlån fra kypriotiske AEL Limasol, og har vært innom flere klubber mellom Strømsgodset og tida i Skeid.
– Jeg har flyttet mye rundt, men sånn er det i fotballen. Jeg er glad for å være tilbake i Norge. Jeg har ikke hatt noe forhold til klubben før nå, men de har tatt meg veldig godt imot, fortsetter Tagbajumi.
Høyt balltempo
Strømsgodset presset Haugesund fra start, og fikk uttelling da Lars-Christopher Vilsvik scoret kampens første mål etter 23 minutter.
Øyvind Storflor slo en corner inn foran mål. Vilsvik kom seg løs på bakre stolpe og fikk satt ballen i mål bak Haugesund-keeper Per Kristian Bråtveit. Så scoret Tagbajumi to. Det første kom etter at bortelaget ikke klarte å klarere et angrep, som havnet hos 27-åringen, som banket ballen i mål fra fem meter. 3-0 satte han etter et innlegg fra Bismark Adjei-Boateng.
Adjei-Boateng la på til 4-0 fem minutter før pause, og i andre omgang gjorde han forarbeidet da Mohammed Abu scoret 5-0 målet.
– Jeg er veldig glad. Vi får til mye av det vi øver på hver eneste dag. Vi skal ha høyt balltempo, spille ut til sidene, og komme til innlegg, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen.
Spissene
– Vi har flere som kan score mål, selv om det ikke har vært spissene. Men nå har vi plutselig to stykker, og det er aldri dumt, sier Ingebretsen.
De to midtbanespillerne Iver Fossum og Gustav Wikheim er mestscorende for Strømsgodset denne sesongen. Etter at Pedersen ble hentet fra Brann har han scoret fire mål på tre kamper for drammenserne.
For Haugesund betyr fredagens tap at de holder seg på ellevte plass med 27 poeng.
– Hele den første omgangen bar preg av at vi ikke var på i dag. De får de to første målene på dødballer, og da er egentlig kampen over, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug, og selv om han kaller resultatet for «flaut og pinlig» var han fornøyd med spillernes reaksjon til pause.
– Det som er deilig for meg å se var at de var forbanna selv. Det er godt å vite, for da er det noe å bygge på de sju siste kampene, sier han.


Tippeligaen på TV

Her finner du alle TV-tider for Tippeligaen 2015.

SEP12I DAG, LØRDAG

  • 18:00Fotball

    Sandefjord - Molde

    Tippeligaen
    CMORE Fotball TV 2 Sumo

SEP13I MORGEN, SØNDAG

  • 15:30Fotball

    Tromsø - Mjøndalen

    Tippeligaen
    CMORE Fotball TV 2 Sumo
  • 18:00Fotball

    Sarpsborg 08 - Start

    Tippeligaen
    CMORE Live 3 TV 2 Sumo
  • 18:00Fotball

    Lillestrøm - Aalesund

    Tippeligaen
    CMORE Live 2 TV 2 Sumo
  • 18:00Fotball

    Odd - Bodø/Glimt

    Tippeligaen
    CMORE Live TV 2 Sumo
  • 18:00Fotball

    Rosenborg - Stabæk

    Tippeligaen
    CMORE Fotball TV 2 Sumo
  • 20:00Fotball

    Vålerenga - Viking

    Tippeligaen
    TV 2 Zebra TV 2 Sumo

Nenhum comentário:

Postar um comentário