terça-feira, 4 de outubro de 2016

Nederland - "Jones meer dan een vervanger van Vermeer"

Resultado de imagem para FLAG HOLLAND


Brad Jones stapt als nieuwe speler van Feyenoord uit de helikopter op de Open Dag van de club. (17-07-2016)
Brad Jones stapt als nieuwe speler van Feyenoord uit de helikopter op de Open Dag van de club. (17-07-2016)
Feyenoord is momenteel de trotse koploper in de Eredivisie. In Rotterdam vestigt men de hoop op het eerste kampioenschap sinds 1999. Bert Konterman, toentertijd speler van Feyenoord, en John de Wolf zijn heel enthousiast over de huidige doelman van de stadionclub Brad Jones.
De Wolf werd in 1993 kampioen met Feyenoord en ook toen hadden de Rotterdammers met Ed de Goeij een betrouwbare sluitpost op doel staan. "De Goeij pakte punten voor ons", vertelt De Wolf in gesprek met FOX Sports. "Was het slot op de deur. Betrouwbaar en rustig en dat is Jones ook. Hij is meer dan een vervanger van Kenneth Vermeer. Hij heerst in de zestien en dat is heel prettig voor de verdediging. Ed had wat meer talent denk ik, maar je merkt dat iedereen nu alle vertrouwen heeft in Jones. Het is dan ook niet gek dat ze maar twee tegendoelpunten hebben.”
In het kampioensjaar 1999 had Feyenoord de Pool Jerzy Dudek als eerste doelman. Konterman ziet vooral verschillen tussen hem en Jones. "Dudek brak in die tijd door en verdiende later een transfer (naar Liverpool, red.). Hij was een talent en zat in de opbouwfase, terwijl Jones ervarener is. Die is betrouwbaar en straalt vertrouwen uit naar het team", stelt Konterman. "Jerzy was soms wat springerig en onzeker, had weleens misverstandjes met voorzetten. Dat zie ik bij Jones minder snel gebeuren. Bovendien hebben ze Kenneth Vermeer nog. Toch denk ik dat het aardig gelijkwaardig is wat betreft de keepers: wij hadden Edwin Zoetebier op de bank. Ook niet misselijk."

Nenhum comentário:

Postar um comentário