segunda-feira, 1 de junho de 2015

GREEK Superleague



Resultado de imagem para BANDEIRA GRECIA    Resultado de imagem para SUPER LEAGUE GRECIA



Αν το θέλει ο Ρομπέρτο, τότε...

Το ραντεβού στη Μαδρίτη που... φέρνει τις εξελίξεις και η πραγματικότητα γύρω από την υπόθεση του Ισπανού πορτιέρο. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.
Συνέβη στα μέσα της εβδομάδας στην Μαδρίτη. Πάνω στα... γραπτά των Ισπανικών ΜΜΕ ότι η Βαλένθια διαλέγει τον επόμενο της τερματοφύλακα έπειτα από τον τραυματισμό του Άλβες. Και βέβαια πάνω στην... τούρλα των σεναρίων στην Ιταλία για τον αντικαταστάτη του Χαντάνοβιτς στην Ίντερ.

Μια συνάντηση που μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτε. Ο Ρομπέρτο, με τον Μαριάνο Αγκιλάρ και τον Χουάνμα Λόπεθ. Δύο από τους σημαντικότερους ατζέντηδες του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δύο από τους τρεις βασικούς μετόχους του επενδυτικού γκρουπ «Doyen», Και ο πορτιέρο του Ολυμπιακού.
Τυπικά ο εκ των αρχηγών των νταμπλούχων είδε τους μάνατζερ του. Φυσιολογικό και κατανοητό. Πρακτικά: Και μόνο το γεγονός ότι ήταν και οι δύο εκεί, «φωτογραφίζει» ένα σοβαρότατο δια ταύτα. Δεν πρόκειται για δύο συνηθισμένους μάνατζερ. Για να το κάνουμε ακόμη πιο κατανοητό: Από αυτή τη «σύνθεση» της «Doyen» έλειπε μόνο ο «χρυσοδάκτυλος» Ζόρζε Μέντες.
Προφανώς λοιπόν πρόκειται για ένα ραντεβού με σοβαρό «περιεχόμενο». Που ρίχνει μπόλικο νερό στο μύλο της φημολογίας, ότι ο κύκλος του Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό κλείνει μέσα στο καλοκαίρι.
Αν συμβαίνει, κατόπιν επιθυμίας του παίκτη μοιάζει κατανοητό. Έχει τους (οικογενειακούς) λόγους του να θέλει να επιστρέψει στην Ισπανία ο 28άχρονος, αν όντως βρέθηκε μια ομάδα σαν την Βαλένθια να τον πληρώσει και να τον επαναπατρίσει. Έχει και τους (επαγγελματικούς) λόγους του όμως να επιδιώκει στην καλύτερη «στιγμή» της καριέρας του να δοκιμάσει να φορέσει τα γάντια ενός κλαμπ, όπως της Ίντερ. Έχει επίσης την ικανότητα. Και έχει και τους ατζέντηδες που μπορούν να του ανοίξουν όλες τις πόρτες...
Στον Ολυμπιακό δύο χρόνια πήρε ισάριθμα πρωταθλήματα, ένα νταμπλ, επανέφερε το όνομα του μέσα από 14 ματς Τσάμπιονς Λιγκ, μια πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης κλπ. Δεν έχει παραπάνω. Κακά τα ψέμματα. Δεν είχε παραπάνω για κανέναν. Ούτε για τον Τουρέ, ούτε για τον Μιραλάς ούτε για τον Βαλβέρδε, ούτε για τον κάθε πραγματικά «άλλου επιπέδου» ποδοσφαιριστή, προπονητή που βρέθηκε στα μέρη μας. Δεν υπάρχουν οι βάσεις για το παραπάνω συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Λένε ανοιχτά από την διοίκηση του Ολυμπιακού, ότι αναζητούν την υπέρβαση. Κάνουν μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βάζοντας δέκα εκατ. ευρώ στον «κουμπαρά» τους αποκλειστικά για μεταγραφές. Προσπαθούν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ εδώ και δύο μήνες να φέρουν τον Ρομπίνιο και όχι τα τελευταία 24ώρα που κάποιοι νομίζουν ότι... ανακάλυψαν την Αμερική, υποψιαζόμενοι ότι αναζητείται ρελάνς για τον Εσιέν. Επιπλέον μπήκαν σε μια υπόθεση σαν αυτή του Καρίγιο. Και τέλος πάντων φιλοδοξούν συνολικά σε 4 «δυνατές» μεταγραφές.
Το ζητούμενο όμως είναι να προκύψει ένα τέτοιο καρέ ενίσχυσης, το οποίο θα εναρμονισθεί με τους 6-7 παίκτες που υπάρχουν σαν κορμός. Τον Ρομπέρτο και τον Τσόρι που ανήκουν σε ένα δικό τους ξεχωριστό επίπεδο. Τον Ομάρ και τον Μαζουακού. Τον Μανιάτη, τον Φορτούνη, τον Σιόβα. Αν κάποιοι εξ αυτών αποχωρήσουν δεν μεγαλώνει μόνο η «ανάγκη» για περισσότερες αφίξεις. Μειώνεται και η πιθανότητα να μπορέσει μια ώρα αρχύτερα ο Ολυμπιακός να δημιουργήσει κάτι ομοιογενές.
Και είναι και το άλλο. Η καθολική αναγνώριση και η δημοφιλία του Ρομπέρτο στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού. Δεν είναι Φέισα, Αμπντούν, Σάμαρης, Φετφατζίδης, Ριέρα. Ούτε καν Μανωλάς, Μήτρογλου. Μόνο με τον Μιραλάς μπορεί να συγκριθεί την τελευταία 5ετία σε αυτό το «επίπεδο». Αν όντως φύγει ο Ισπανός λοιπόν προκύπτει ένα κενό πολύ μεγαλύτερο από ότι μπορεί να εκτιμηθεί την δεδομένη χρονική στιγμή. Μπορούν όμως οι Ερυθρόλευκοι να τον κρατήσουν αν εκείνος το έχει αποφασίσει; Η ρήτρα στο συμβόλαιο του δεν είναι τόσο μεγάλη για να αποτρέψει ομάδες σαν την Ίντερ και την Βαλένθια. Άρα αν ο Ρομπέρτο θέλει, ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει καν δικαίωμα παρέμβασης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν αλλάζει...
ΥΓ. Μιας και αναφέραμε τον μεγάλο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αλήθεια τι θα μπορούσε να κάνει ο «τελευταίος» δικός του Ολυμπιακός, έχοντας μπροστά από την εστία έναν πορτιέρο σαν τον Ρομπέρτο; Με Τόρο, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, Χολέμπας στην άμυνα. Με «εγκέφαλους» Ορμπάιθ και Ιμπαγάσα, Με Μανιάτη, Φουστέρ, Μιραλάς, Αμπντούν, Τζιμπούρ κλπ. Ίσως με εκείνη την ομάδα να έχασαν όχι μόνο οι Ερυθρόλευκοι αλλά συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο μια ευκαιρία για μια «δίκαιη» απόπειρα με θέα στο... παραπάνω, στα κύπελλα Ευρώπης.


O... KAYTOΣ ΜΑΡΚΟΥΣ ΜΠΕΡΓΚ ΣΤΟ GAZZETTA!

Μπεργκ: «Μπορούμε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη»

O Μάρκους Μπεργκ μίλησε στο  και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει ότι έμαθε από τα περσινά παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης, ώστε να εμφανιστεί καλύτερος την επόμενη σεζόν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «πράσινοι» έκαναν εύκολα το 4x4 στη διαδικασία των πλέι-οφ της Σούπερ Λιγκ επικρατώντας 2-0 του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου και κατέλαβαν κι επίσημα πλέον την πρωτιά στο μίνι-πρωτάθλημα, κλειδώνοντας και μαθηματικά την παρουσία τους στον γ' προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πέρυσι, ενώ ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης στην ίδια φάση, απέτυχε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Βέλγων, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη συνέχεια στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ κι έπειτα στους ομίλους.
Ο Μάρκους Μπεργκ, μίλησε στο  για την επίτευξη του στόχου που είχε απομείνει για το «τριφύλλι» με το «εισιτήριο» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ανέφερε:
«Ελπίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για την πρόκληση. Ευελπιστώ να δείξουμε στην πράξη ότι μάθαμε πολλά από την περσινή σεζόν και την παρουσία μας στον προκριματικό γύρο, οπότε ναι, θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλύτερο τη νέα σεζόν».
Κληθείς να σχολιάσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη δίχως ν' αντιμετωπίσει την παραμική αντίσταση, δήλωσε:
«Όντως ήταν πολύ εύκολη νίκη στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Παίξαμε πολύ καλά και νομίζω από το πρώτο λεπτό δείξαμε στον αντίπαλό μας ότι δεν μπορούσε να πάρει τίποτα από το παιχνίδι και δεν θα τον αφήναμε. Ήμασταν πολύ καλύτεροι και παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα, ήμασταν ένα επίπεδο πάνω από εκείνους και είναι ωραίο που πήραμε τη νίκη».
Ο Σουηδός φορ, που μάλιστα σκόραρε κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά», αλλά το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ στο 72', πέρασε με αλλαγή στο παιχνίδι λόγω της ταλαιπωρίας που πέρασε με την υγεία του πριν από τα πλέι-οφ. Μιλώντας για την κατάστασή του, έδειξε πως ακόμα δεν μπορεί να προπονηθεί όσο έντονα θα ήθελε...
«Δεν ξέρω ακόμα πότε θα είμαι έτοιμος να παίξω από την αρχή και να βγάλω 90λεπτο. Έχω ακόμα σκαμπανεβάσματα και πρέπει να δούμε πως θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες στις προπονήσεις. Τη μια μέρα είμαι καλά και την επόμενη όχι τόσο, οπότε δεν με βοηθάει αυτό. Η αλήθεια είναι ότι ναι μεν αισθάνομαι όλο και καλύτερα, όμως είναι εκνευριστικό το γεγονός πως δεν είμαι στο 100% όπως θα ήθελα. Αυτό που έχω να κάνω είναι να συνεχίσω να προπονούμαι, όμως να μην το παρακάνω και να φροντίσω ώστε να μη ρισκάρω γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα όριο για την ένταση με την οποία μπορώ να προπονούμαι και πρέπει να είμαι υπομονετικός» ήταν τα λόγια του στο



Από Τρίτη τα νέα «πράσινα» διαρκείας!

Ανήμερα της επετείου του «Γουέμπλεϊ», την Τρίτη, 2 Ιουνίου, τίθενται στη διάθεση των οπαδών του Παναθηναϊκού τα νέα εισιτήρια διαρκείας με αισθητή μείωση στις τιμές! 
Όπως έχει ανακοινώσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εδώ και λίγες μέρες, τα νέα διαρκείας θα είναι τα πιο φθηνά στην ιστορία της παρουσίας της ομάδας στη Λεωφόρο, με μείωση μέχρι και 50%!

Αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των οπαδών και τους δύσκολους καιρούς, το «τριφύλλι» φροντίζει ώστε να κάνει ελκυστικές τις κάρτες διαρκείας και να έχει τη στήριξη του κόσμου στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ρίχνοντας αισθητά τις τιμές.
Η διάθεσή τους ξεκινάει ανήμερα της επετείου του Γουέμπλεϊ (την Τρίτη 2/6 δηλαδή) από τα γραφεία στην ιστορική έδρα του «τριφυλλιού», ενώ από την Πέμπτη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προβούν στην αγορά των καρτών και μέσω του online συστήματος.


MATCHES


POSITIONGP
1OLYMPIACOS3478
2PANATHINAIKOS3466
3P.A.O.K.3465
4ASTERAS TRIP.3459
5ATROMITOS ATH.3454
6PAS GIANNINA3453
7PANETOLIKOS3452
8SKODA XANTHI3447
9PLATANIAS3444
10A.O.K.3444
11AEL KALLONI3444
12PANTHRAKIKOS3443
13PANIONIOS3443
14VERIA3443
15LEVADIAKOS3443
16ERGOTELIS3432
17O.F.I.34-6
18NIKI VOLOS34-6

Nenhum comentário:

Postar um comentário