segunda-feira, 29 de junho de 2015

Turkey Süper Lig


Resultado de imagem para BANDEIRA TURQUIA    Resultado de imagem para super lig turkey

Fenerbahçe bu kadar parayı nereden buluyor?



Fenerbahçe'nin yaptığı transferler sonrasında akıllara bir anda 'Fenerbahçe bu kadar parayı nereden buluyor?' sorusu geliyor.
Habertürk yazarı Serdar Ali Çeliker'in konuyla ilgili yazısına göre, Fenerbahçe'nin gelecek yıldan itibaren 2 büyük sponsoru olacak...
Ülker'i zaten biliyoruz. Ataşehir Ülker Arena'ya ismini veren firma, basketbol sponsorluğundan çekildi. Ama basketbol takımının formasına 16 milyon Dolar karşılığı Godiva ismini vermek istiyor. Bu anlaşmanın 2 yıl olması öngörülüyor. Ama Ülker'in tek destek fikri bu değil. Stadyumun isminin de Ülker olması muhtemel. Ayrıca forma ön reklamı da pazarlık dahilinde.
Diğer talip ise Dubai menşeili gayrimenkul firması olan Emaar. Emirates'in de hissesinin bulunduğu Emaar'ın Türkiye'de yatırımları var. Halihazırda Soyak Grubu ile yaptıkları yeni projenin tanıtımı için de iyi bir tanıtım fırsatı olacağını düşündüklerinden Fenerbahçe'nin hem stadına hem de formasının ön tarafına talipler. Duyduğum, 150 milyon Dolar'lık bir bedelle 10 yıllık sözleşme istedikleri. Emaar'ın Türkiye Ceo'su Ozan Balaban'ın ciddi bir Aziz Yıldırım muhalifiyken Yıldırım listesinden seçime girmesi ve hatta A.Ş.'nin yönetimine de dahil olması açıkçası beni şaşırtmıştı. Sebebi Emaar'ın bu işbirliği arayışıymış belli ki. Öte yandan Aziz Bey her iki sponsorunu da işin içine dahil etmeyi planlıyormuş. Bana göre 18 yıllık başkanlık hayatında en büyük başarısı 'para vermek isteyen herkesi' kırmadan, dökmeden onları da asgari müşterek de memnun ederek 'oyuna dahil etmek' olan Aziz Bey'in her iki firmayla da anlaşabileceği söyleniyor. Stat ismi Ülker'de olursa forma sırtı reklamı da Ülker'de kalır, formanın ön reklamı Emaar olabilir. Tersi de mümkün. Tabii bu rekabet Fenerbahçe'ye maddi katkı olarak geri dönecek. 150 milyon Dolar'ın artması ya da 10 yıl yerine 5 yıl yapılması söz konusu olacak.
Nani'ler; Van Persie'ler, işte bu nedenle rahat telaffuz ediliyor. Tabii ki uzun vadeli sponsorluk sözleşmelerinin bir transfer döneminde harcanması-temlik edilmesi 'geleceği satmak' olarak değerlendirilebilir. Ama Yıldırım'ın hiç kredisinin kalmadığı bir ortamda bu tür harcama kaynağını 'geleceğe matuf yatırıma' kullanmasını beklemek de hayalcilik olur.

Hamza Hamzaoğlu: Bizim yıldızımız bize yeter



Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, takımın yıldız oyuncuya ihtiyacı olmadığını söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sarı-kırmızılı takımın transferde rakiplerinin gerisinde kaldığı yönündeki eleştirilere katılmadığını söyledi.
Sarı-kırmızılı ekibin transferde yavaş davrandığı yönünde eleştiriler bulunduğu yönündeki bir soru üzerine Hamzaoğlu, şunları söyledi:
"Acele etmenin bir anlamı var mı? Hiç merak etmeyin. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Şu anda emin adımlarla düşündüğümüz oyuncuların görüşmelerini yapıyoruz. Onlar olmazsa da bir başkaları var. Bizim alternatif oyuncularımız da mevcut. Galatasaray yine kendine yakışır bir şekilde sahada mücadelesini verecektir. Herkes 'yıldız oyuncu transferi' diye tutturuyor ama biz sağlam gideceğiz. Bizim yıldızlarımız bize yeter. Alacağımız yıldızlar da olacak hiç merak etmeyin."
Basında bir çok oyuncunun Galatasaray'la anılmasıyla ilgili olarak sarı-kırmızılı teknik adam, "Siz zaten yazıyorsunuz, yazmaya devam edin. Hepsi var, görüşüyoruz ama ben şimdi 'bu isim' diyemem. İsim telaffuz etmenin fiyat artırıcı bir etkisi var. Hemen başka kulüpler devreye giriyor. Fiyatın artması sadece bizim kulübümüze değil, ülke futboluna zarardır. Onun için biz makul fiyatlar içinde hareket edeceğiz. Herkese hak ettiğini vermeye çalışacağız" diye konuştu.
Hamzaoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın durumunu nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya ise, "Çok iyi durumdayız diyemeyiz ama bence milli takım zor da olsa sonunda başaracaktır" yanıtını verdi.

Hamdi Yasaman, Galatasaray başkanı Dursun Özbek'i topa tuttu



Duygun Yarsuvat yönetiminde yer alan Hamdi Yasaman, Dursun Özbek yönetimini topa tuttu.

Kulübün kurumsallıktan çok uzak olduğunu vurgulayan Yasaman, “Şahıslar değişse de teşkilat devam etmeli. Ama Galatasaray’da bu yok. Abdurrahim Albayrak giderken rapor falan bırakmadı. Bu yüzden panik halinde dolanıyoruz, transfer falan yok. Bize 7 ay boyunca Allah yardım etti, şampiyon olduk. Şampiyonluğun kremasını da kendi üzerlerine aldılar. Ama böyle devam edilmez." dedi.
AMK'da yer alan habere göre Duygun Yarsuvat’ın yönetiminde beraber görev yapan Hamdi Yasaman ve Abdurrahim Albayrak’ın arası hiçbir zaman tam olarak iyi olmadı. Bir toplantıda kulübün borçlarıyla ilgili, “Aysal döneminde çok harcama yapıldı” diyen Albayrak’a Yasaman’ın tepkisi çok sert olmuştu. “O zaman sen de vardın..."
Hamdi Yasaman, yönetimde görev aldığı dönemlerde sivri açıklamaları ile dikkat çekiyordu.

Beşiktaş Rhodolfo'yu istedi mi?



Beşiktaş'ın savunma hattına takviye için istediği Rhodolfo hakkında Brezilya ekibi açıklama yaptı.

Beşiktaş'ın transfer gündeminde bulunan Gremio'nun savunma oyuncusu Rhodolfo için kulübünden açıklama geldi.
Basında çıkan iddiaları yalanlayan Gremio İkinci Başkanı Cesar Pacheco, "Her gün birileri soruyor ancak hiçbir oyuncumuz için görüşme yapmadık. Sadece Felippe Bastos için Vasco da Gama kiralama teklifi yaptı." ifadelerini kullandı.
28 yaşındaki stoperle daha önce Galatasaray da ilgilenmişti.


Nenhum comentário:

Postar um comentário