quarta-feira, 18 de maio de 2016

Hammarby - Malmö FF 2-3: Så jävla enkla tre poäng


Resultado de imagem para flag suecia

Inför IFK Göteborg - IFK Norrköping Regerande mästarna på besök
Glöm inte halsduken på torsdag!

Inför IFK Göteborg - IFK Norrköping: Regerande mästarna på besök

IFK Göteborg tar emot regerande mästarna IFK Norrköping på Gamla Ullevi på torsdagen.

Efter en allt annat än godkänd insats borta mot Östersund i helgen tar IFK Göteborg nya tag på torsdagen då de regerande mästarna IFK Norrköping väntar på Gamla Ullevi. Det är ett formtoppat mästarlag som toppar tabellen efter fyra raka segrar och det kommer bli en svår nöt att knäcka för Blåvitt vars formkurva ser ut att vara på väg i motsatt riktning för tillfället.

IFK Göteborg

Det gick som bekant inte särskilt bra när IFK Göteborg mötte Östersund på bortaplan i söndags och förlustsiffrorna, som inte på något sätt var missvisande, skrevs till 2-0. Det var ett håglöst blåvitt manskap som ställde upp och inställningen måste vara helt annorlunda mot Norrköping om det ska bli några poäng överhuvudtaget. De flesta spelare hade förtjänat att gå till fots hela vägen hem till Kamratgården efter den matchen.

Det finns dock glädjande nyheter att tala om och det är att ikonen Hjalmar Jónsson är tillbaka i truppen efter sin skada. Han lär dock inte gå in direkt från start. Ett avbräck är att Haitam Aleesami är avstängd efter en klumpig utvisning senast och norrmannen finns alltså inte med. Det är lite ovisst kring vem som ersätter honom som vänsterback men ett högst troligt scenario är att 20-årige talangen Billy Nordström kommer in från start.

IFK Norrköping

Med en tränare som snart ska bli förbundskapten, en långtidsskadad förstemålvakt, och flera stjärnor som ryktas vara på väg bort, däribland isländske mittfältaren Arnor Traustason som ska vara klar för Rapid Wien, borde det råda turbulens hos IFK Norrköping. Det gör det inte. Istället leder Jan Anderssons lag tabellen med tre poäng tillgodo på närmast jagande Malmö FF och Örebro efter nio omgångar. Det är svårt att inte imponeras av det.

Just Traustason är tillbaka till torsdagens match efter avstängning och kommer gå in från start på vänsterkanten. Målvakten Mitov-Nilsson är alltså långtidsskadad och ersätts av unge estniske talangen Andreas Vaikla, som imponerat hittills. Borta är även mittfältarna Eric Smith och Andreas Blomqvist, samt ex-ängeln Niklas Bärkroth. Snart 19-årige Tesfaldet Tekie är en trolig ersättare till Blomqvist på det centrala mittfältet. Blomqvist skadade sig i segermatchen hemma mot GIF Sundsvall senast.

Troliga startelvor

IFK Göteborg (4-4-2): Alvbåge; Salomonsson, Rogne, Hermannsson, Nordström; Ankersen, Eriksson, Albaek, Smedberg-Dalence; Hysén, Engvall
Tränare: Jörgen Lennartsson

IFK Norrköping (4-4-2): Vaikla; Wahlqvist, Johansson, Fjóluson, Telo; Tkalcic, Tekie, Sjölund, Traustason; Kujivic, Nyman
Tränare: Jan Andersson

Avspark: Torsdag 19:00
Arena: Gamla Ullevi, Göteborg
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle
TV: C-MORE Sport


----------------------------------xxx---------------------------------------------------------

Konstgräset gjorde sitt yttersta för att sänka MFF men det blev en ny trea för Malmö som går upp i delad ledning.

Med avstängningar och slitna spelare i åtanke valde Allan Kuhn bland annat att spela Oscar Lewicki som högerback, Adu-AC kvar på mittfältet och på topp valde han Molins och Berget. Det blev dock aldrig inte Molins och Berget då Molins fick känningar i ljumsken inför matchen och istället för Örn Kjartansson hoppa in bredvid Berget på topp.
Det gav följande startelva:
Johan Wiland – Oscar Lewick), Franz Brorsson, Kari Arnason, Pa Konate – Tobias SanaAnders ChristiansenEnoch Kofi AduMagnus Wolff Eikrem – Vidar Örn Kjartansson, Jo Inge Berget.

Matchen började vansinnigt händelserikt. Först blev Berget fri efter en duell med unge Joseph Aidoo, men då Berget inte riktigt hann fram till ett avslut i duell med målvakten hamnade bollen hos Eikrem som tog sig till ett ypperligt läge, men sköt över. Istället för 1-0 där kunde Hammarby ta ledningen strax efteråt. Efter en frispark mitt på plan hamnade MFF:s backlinje väldigt osynkat vid en snabb frispark vilket gav Arnor Smarason en fin yta till höger som han förvaltade väl genom att hitta Romulo som satte 1-0 med en miserabel träff som turligt studsade i mål. Inget klockrent försvarsarbete av Kari, men svår situation när det blev en snabb omställning.

Malmö tog sedan sakta över spelet och efter 10 minuter slog Kari en läcker djupledsboll till Kjartansson som vann sin duell och mycket vackert sköt 1-0 i en båge över målvakten ur snäv vinkel. Klassavslut.
Matchen lugnade sen ner sig något vad gäller avslutslägen och Malmö började kontrollera matchen. En stor anledning till att chanserna inte avlöste varandra i samma takt var att spelarna började förstå hur plasten fungerade och misstagen minimerades. Första 10 minuterna var både en uppvisning i chanser OCH tekniska missöden.

Nåväl. Som så många gånger förr ledde dock Malmös övertag sällan till chanser, och det såg ut som om det oavgjorda resultatet skulle stå sig till pausvilan. Men då - Sana, som hade bytt kant med Eikrem, snurrade upp Bajens högerback och klackade fram Konate till ett fint inläggsläge och mot all förmodan serverades ett bra inlägg från Konate. Hårt, lågt och efter en touch från Eikrem hamnade bollen vid den bortre stolpen där AC dök upp och tryckte in bollen. Snyggt anfall och dessutom ett avslut på mål!

Innan pausvilan hann sen Berget bli tredje MFF:are som fick problem med ljumskarna på plasten (Förutom Molins fick också Rasmus Bengtsson lämna in handduken under uppvärmningen). Berget ersattes av Rosenberg.

Ledning i såväl spelet som resultatet efter den första halvleken. Tung start, men Malmö hade bra kontroll på händelserna och vände trots att det återigen fanns problem med att skapa chanser och avslut.

I andra halvlek började Malmö svagare och Hammarby tilläts få lite lyft under vingarna inledningsvis innan MFF återigen hittade in i spelet. Malmö spelade bra, kontrollerat och kom till bättre lägen i andra halvlek (Mycket beroende på att Hammarby försökte lyfta upp spelet mer). Rosenberg, Eikrem och Kjartansson hade alla bra eller hyfsade lägen att öka på ledningen, men väl ofta var det en hemmaförsvarare som fick en fot i vägen.

3-1 skulle dock komma. Ett vackert anfall som Sana låg bakom med en perfekt djupledsboll till Rosenberg som inte försökte avsluta utan istället lyfte in bollen läckert framför mål där Eikrem dök upp och satte 3-1 i, nästan, tom bur med dryga kvarten kvar. Då kändes matchen avgjord. Malmö kontrollerade händelserna totalt och tillät inte Hammarby komma till egentligen några chanser alls. Det skulle bli ändring på det.

Hammarby satte 3-2 bara minuterna efteråt och ett slitet och nervöst Malmö fick sen kämpa med näppar och klor för att hålla undan. Hammarby fick på nytt luft under vingarna och tryckte tillbaka Malmö som tappade boll gång på gång. Vid flera tillfällen kunde Hammarbys tryck ha gett upphov till en kvittering, men tack vare starkt målvaktsspel av Wiland och svaga avslut stod sig 3-2.

Viktig seger!

-----------------------
Bortsett från sista kvarten gör vi en riktigt bra match och har ofta ett fint anfallsspel - även om då vi på nytt har vissa svårigheter att komma till bra avslut.

-----------------------
Adu - AC är ett oerhört fint mittfält. Adu äger matchen fram till sista kvarten då, förmodar jag, han tröttnar betydligt som en följd av begränsad speltid.

-----------------------
Kjartansson gör, sett till spelet, sin bästa insats i MFF-tröjan. Betydligt mer delaktig i spelet nu än tidigare.

-----------------------
Men om jag ska lyfta bara en spelare lyfter jag Lewicki. Han är sensationellt bra som högerback. Felfri i defensiven, bra passningsspel och dessutom väldigt fina inspel. En riktigt bra lösning om man betänker att Tinnerholm inte rosat marknaden i år (Han har dock inte varit dålig heller) och Adu-AC är vårt bästa innermittfält.

-----------------------
Guille, Lewicki, Bengtsson och Berget får alltså alla känningar i ljumsken...

-----------------------
Spelkvaliteten under första 15 minuterna var ett skämt - Och det är enbart plastets fel. Sicket mög.

-----------------------
Hammarby är inte så tokiga, men har utan tvivel defensiva problem. Vid medgång är man emellertid riktigt vassa - Och kunde tveklöst fått med sig en poäng i dag.

-----------------------
Bänken i dag alltså...

-----------------------
Så.. Delad serieledning - Åtminstone fram tills imorgon. Rätt bra med tanke på vilken kris det varit....
-----------------------
Lide gytt!

Nenhum comentário:

Postar um comentário