quinta-feira, 18 de agosto de 2016

Fenerbahçe Grasshoppers özeti 3-0

Resultado de imagem para europa league

UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçında Fenerbahçe, İsviçre temsilcisi Grasshoppers'ı müthiş bir futbolla 3-0 mağlup etti ve turu bir nevi garantiledi. Kadıköy'deki zafer gecesinde goller Aatif ve Stoch'dan (2) geldi. Slovak yıldızın attığı ikinci gol ise ayakta alkışlandı.


90 + / Hakan Ateşler

Taraftarın istediği Fenerbahçe

Fenerbahçe, yeni hocası Dick Advocaat ile Grasshoppers karşısında 90 dakika üstün oynadı, 3-0'la büyük avantaj yakaladı. Sarı Lacivertliler, birçok gol pozisyonundan da yararlanamadı. 

Dick Advocaat maçın başında herkesi şaşırttı ve vatandaşı Van Persie'yi yedek bırakıp, ilk 11'de Fernandao'yu kullandı.

90 dakika boyunca maçı domine eden Kanarya, tek paslarla hızlı bir oyun sergilerken, maç içinde sık sık taraftarın alkışlarıyla ödüllendirildi. 

Aatif ve Stoch gollerde imza sahibi olurken, Stoch'un attığı ikinci gol ayakta alkışlandı. Sağ kanatta oynayan Emenike de mücadeleci yönüyle geçmiş yıllardan ders aldığını kanıtladı.



Maça hızlı başlayan Fenerbahçe'ydi. 

4. dakikada Aatif Chahechouhe Kanarya'yı 1-0 öne geçiren golü attı. 

Sol çaprazdan ceza sahası içine giren Salih Uçan, yerde kalmasına rağmen pasını Aatif'a aktarmayı başardı.

Aatif'in ilk anda gönderdiği zayıf şutu kaleci Vasic sektirdi, Faslı yıldız ikinci pozisyonda affetmedi; 1-0.

8'de Fenerbahçe yine etkili geldi. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Fernandao'nun şutu az farkla auta gitti.



Goller ardı ardına kaçıyor

28'de Salih'in sol kanattan kullandığı kornerde, arka direğe seken topa Neustadter son anda dokundu ama top auta gitti. Rus oyuncu biraz önce davranabilse, boş kaleye topu ağlara gönderecekti. 

31'de Fenerbahçe bir önemli pozisyondan daha yararlanamadı. Uzun topta Emenike kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak topa vuramadan savunma araya girdi.

34'te Hasan Ali yine soldan ortaladı. Mehmet Topal arka direkte bomboş kaldı, onun kafa vuruşunda top üstten auta gitti. Topal burada iyi vuramadı. 

Taraftardan alkış

Fenerbahçe'nin agresif ve hızlı futbolu taraftarın da büyük alkışını alıyor. 

43'te sağ çaprazdan ceza alanına harika hareketlerle giren Emenike'nin şutunu kaleci Vasic kurtardı... 

İlk yarı 1-0 sona erdi. 

İlk 45 dakikada oynanan futbola bakıldığında Fenerbahçe'nin çok daha farklı önde olması gerekirdi. 

İkinci yarıda da kaçan kaçana...

51'de Emenike'nin pasında ceza alanı içinde sol ayağıyla vuran Fernandao'nun şutunu kaleci Vasic kurtardı.

61'de Salih Uçan, sol kanattan direkt olarak kaleye gönderdi, kaleci Vasic çeldi. Dönen topa Fernandao vurdu ancak burada da Basic çizgiden çıkardı.

Stoch girdi, golünü attı!

68'de Aatif ve Fernandao çıktı, Van Persie ve Stoch girdi.

Oyundan çıkan Fernandao ıslıklandı.

72'de Fenerbahçe Miroslav Stcoh'la skoru 2-0 yaptı. 

Emenike sağ kanattan atağı başlattı. Onun pasında yayın üstünde Salih, sol ayağıyla vurmadı, Van Persie'ye aktardı, Van Persie topu kontrol edemeden savunma araya girdi ancak top, Stoch'un önünde kaldı. Slovak oyuncu çok düzgün vurdu ve farkı ikiye çıkardı. 



Stoch'un bu golü, Fenerbahçe'deki ilk yılında attığı golleri hatırlattı. 

Advocaat kızdı!

Kalan dakikaların bir bölümünde takım geriye çekilince Advocaat oyuncularına çok kızdı ve savunmaya geçmemeleri yönünde sert uyarılarda bulundu. 

Stoch Stoch!

90+2'de Miroslav Stoch adeta "Ben geri döndüm" dedi ve yine inanılmaz bir gol attı; 3-0. 

Ceza sahası dışından sağ ayağıyla füze çıkaran Slovak yıldız, müthiş golüyle bir kez daha alkış aldı.

90 dakika 3-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Miroslav Stoch'un dönüşü


Yıllarca kiralık gittikten sonra bu sezon takıma dahil edilen Slovak yıldız, 69. dakikada Aatif’ın yerine oyuna dahil olup, 3 dakika sonra skoru 2-0’a taşıdı. Stoch’un 90+1’deki muhteşem golü ise ayakta alkışlandı


Miroslav Stoch... Fenerbahçe’nin gezgini... İlk 2 sezonunda güzel gollere ve futbola imza attıktan sonra formdan düşünce gözden çıkarıldı ve son 3 sezonu çeşitli takımlarda kiralık geçirdi. Bu sezon takımda tutulmasına karar verilen Stoch, hazırlık maçlarında ve Monacomücadelelerinde şans bulamadı ve kendisini gösteremedi. Ve dün gece. Advocaat’ın yedek soyundurduğu Slovak oyuncu, 69. dakikada Aatif’ın yerine oyuna dahil oldu. 3 dakika sonra ceza alanı içinde topla buluşan Stoch, o bilinen hareketini yapıp, rakibinden sıyrıldıktan sonra topu, kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderip, Fenerbahçe’yi 2-0’lık üstünlüğe taşıdı.

Gecenin adamı

Çok istekli, hırslı ve çalışkan bir görüntü çizen Stoch, öncesi sezonlardaki gibi topla fazla oynamak yerine tek topu tercih etmesi, önünde oynadığı Hasan Ali’ye yardıma gelişiyle farklı ve pozitif bir görüntü çizdi. Dakikalar 90+1’i gösterirken, yıldız oyuncu bir kez daha sahneye çıktı. Hem de ne çıkış. Ceza alanı dışında topla buluştuğu anda hareketleriyle vurmayı kararlaştırdığını belli eden Stoch, muhteşem bir vuruşla topu ağlara gönderip, Fenerbahçe’nin turu ardına kadar aralamasını sağlarken, gecenin adamı oldu.

Nenhum comentário:

Postar um comentário