sexta-feira, 15 de abril de 2016

Statistieken De Graafschap - FC Twente

Resultado de imagem para flag holland

De eerste eredivisiewedstrijd van dit weekeinde tussen De Graafschap en FC Twente eindigde in een gelijkspel: 1-1. Door het gelijkspel groeit de voorsprong van De Graafschap op hekkensluiter SC Cambuur naar twee punten. Twente staat dertiende.

De Graafschap knokt zich naar punt

De Graafschap heeft vrijdagavond met tien man een punt gepakt tegen FC Twente (1-1). De tukkers kwamen voor rust op voorsprong door een heerlijk schot van Jerson Cabral die de bal van afstand in de hoek knalde. Invaller Piotr Parzyszek schoot enkele minuten voor tijd toch nog de 1-1 binnen.
    Mark Diemers van De Graafschap in duel met Ziyech  (rechts)
    Mark Diemers van De Graafschap in duel met Ziyech (rechts)
    FC Twente speler Jerson Cabral viert zijn doelpunt de 0-1
    De Graafschap was al vroeg dicht bij een treffer. De paal stond al in de negende minuut succes van Vincent Vermeij in de weg. De spits was later ook nog verschillende keren dicht bij een treffer. Ook Twente kwam er af en toe gevaarlijk uit. Zo had Oskar Zawada de gasten in de twintigste minuut op voorsprong moeten zetten, maar hij kwam net tekort bij een voorzet van Robbert Schilder.
    Na dik een half uur was het wel raak voor de Tukkers. Cabral sneed vanaf de rechterkant naar binnen en vond met een schot van afstand de verre hoek: 0-1. Youssef El Jebli had De Graafschap vrijwel direct op gelijke hoogte moeten brengen. De middenvelder mocht vrij doorlopen op het doel, maar schoof de bal naast.

Rood Tesselaar

Ook na rust bleef de thuisploeg jagen op de gelijkmaker. Doelman Nick Marsman bleef echter telkens bij de les. De stormloop werd na een uur de kop ingedrukt vanwege een rode kaart voor Jeroen Tesselaar. De linksback kwam vlak daarvoor al goed weg met een gele kaart na een forse charge op Robbert Schilder. Een nieuwe schop op de schenen van Jerson Cabral leverde hem vervolgens direct rood op.
    Ondanks de ondertalsituatie bleef De Graafschap vol op de zege jagen. Die drang werd vier minuten voor tijd met een doelpunt beloond. Parzyszek joeg een afvallende bal in de hoek en bezorgde zijn ploeg daarmee een dikverdiend punt.