terça-feira, 21 de junho de 2016

Türkiye – Çek Cumhuriyeti maçı saat kaçta?

Resultado de imagem para euro 2016

http://amkspor.sozcu.com.tr/

Türkiye, Çek Cumhuriyeti’ne karşı Avrupa Şampiyonası’nda kader maçına çıkıyor. Tüm ülke, milli futbolculardan son bir mucize bekliyor. Haydi, ‘Biz bitti demeden bitmez’ sözünün hakkını verin... Peki Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçı saat kaçta başlayacak ve hangi kanalda yayınlanacak.


Ve EURO 2016’da kader anı geldi çattı. D Grubu’nda puansız son sırada yer alan Türkiye, gruptan çıkma adına son adımı Çek Cumhuriyeti karşısında atmak istiyor. Türkiye’nin gündemine oturan prim tartışması ve takım içi kaosla sarsılan güveni yeniden kazanmak isteyen milliler için tek ihtimal Çekleri yenmek. Ay-Yıldızlılar, 3 puana ulaşıp üst tura çıkacak en iyi 4 üçüncü arasına girmek amacında. Bunun için kazanırken eksi 4 olan averajımızı da mümkün olduğu kadar düzeltmemiz gerekiyor.

TÜRKİYE – ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?
Türkiye, Çeklerle Euro 2016 elemelerinde de aynı grupta yer almış, ilk maçı İstanbul’da 2-1 kaybedip deplasmanda 2-0 kazanmıştı. Şimdiye dek Çek Cumhuriyeti ile oynadığımız 9 maçın 3’ünü kazanırken 5’ini yitirdik, bir mücadele ise eşitlikle sona erdi. FIFA sıralamasında Türkiye 18’inci, Çek Cumhuriyeti 30’uncu sırada. Maç Lens şehrindeki Bollaert-Delelis Stadyumu’nda oynanacak ve TSİ 22.00’de başlayacak. TRT 1 ile Ligtv’den naklen yayınlanacak maçı, İskoçya’dan William Collum yönetecek.
MUHTEMEL 11’LER
TÜRKİYE: Volkan Babacan, Şener, Semih, Hakan Balta, İsmail, Mehmet Topal, Selçuk, Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Arda, Cenk
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim
ÇEK CUMHURİYETİ: Cech, Kaderabek, Hubnik, Sivok, Limbersky, Plasil, Darida, Krejci, Kolar, Skalak, Skoda
TEKNİK DİREKTÖR: Pavel Vrba

TÜRKİYE – ÇEK CUMHURİYETİ MAÇI YA TAMAM YA DEVAM NİTELİĞİNDE
İlk maçında Hırvatistan’a 1-0, ikinci karşılaşmasında da İspanya’ya 3-0 yenilen Türkiye’nin gruptan çıkması için Çek Cumhuriyeti karşısında mutlaka galip gelmesi ve gruplarında üçüncü olan en iyi 4 takım arasında yer alması gerekiyor.
İSTİKRARIN ADIN ÇEK CUMHURİYETİ
1993 başında Çekoslovakya’nın ikiye ayrılması sonrasında EURO 96’dan itibaren bütün Avrupa Şampiyonalarına katılan Çek Cumhuriyeti, bunların ilkinde Almanya’ya karşı final oynayıp şampiyonluk hayallerine Bierhoff’un altın golüyle veda ettikten sonra 2004’te de yarı finale kadar gelmiş ancak burada da Yunanistan karşısında Dellas’ın gümüş golüne teslim olmuştu. Çekler son olarak da EURO 2012’de çeyrek final oynadı ve bu turda Portekiz’e elendi. 

TÜRKİYE KADRODA DEĞİŞİKLİĞE GİDECEK
Hırvatistan ve İspanya maçlarında alınan mağlubiyetlerin ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Çek Cumhuriyeti maçına farklı bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Sağ iç yan diz bağlarında zorlanmaya bağlı ödem tespit edilen Nuri Şahin’in, Çek Cumhuriyeti’ne karşı forma giyip giymeyeceği ise belirsizliğini koruyor.
A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti karşısında farklı bir 11 ile mücadele etmesi bekleniyor.
ÇEK CUMHURİYETİ HÜCUM AĞIRLIKLI OYNAYACAK
Grupta 1 puanla üçüncü sırada bulunan Çek Cumhuriyeti de Türkiye karşısında galip gelerek gruptan çıkmak istiyor. Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, kadroda değişikliğe gideceğini ve Türkiye karşısında hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkacaklarını açıkladı. Bu arada Tomas Rosicky, sakatlığı nedeniyle Türkiye karşısında forma giyemeyecek.

FATİH TERİM SERT KONUŞTU
Çek Cumhuriyeti maçı ile ilgili olarak basın toplantısı yapan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “Bu maçta skor lehimize olmalı. Oyunda farklılıklar olmalı. Çok enteresan bir maç bizi bekliyor. Beraberlik olsa iki takım da dışarıda kalıyor. Onlar kazansa garantiliyorlar. Biz kazanırsak şartları var. Oyun yarın satranç gibi olacak. Bu grup için 4 puan idealimizdi. Ama Hırvatistan maçı aklımızda olmayan şekilde bitti. Daha değişik bitirebiliriz diye düşünmüştük. Yarın bakalım ne olacak. Çek takımıyla elemelerde iki kez oynadık. Onlar bizi İstanbul’da yendi biz onları Prag’da yendik. İyi takımları var. Türkiye’yi çok iyi bilen ve saygı duyduğumuz oyuncuları var. dikkat edilmesi gereken bir takım. Son yıllarda iyi bir Çek takımı izliyoruz. Beğendiğim bir takım” dedi.

“OLABİLECEK HER HADİSENİN BEDELLERİNİ ÖDEMEYE HAZIRIM”
Terim, kampın istedikleri gibi geçmediğini aktararak, “2016 şampiyonası öncesi kampa bakacak olursak beklediğim ama boyutunu tahmin edemediğim olayların yaşandığı doğru. Kamp hedeflediğimiz gibi olmadı. Tüm oyunculara bir dokunuşum vardır. Hayatlarına da etkim vardır. Bu kadroyu ben kurdum. Bu kadroyu oluşturan süreci de yönetmeye çalışıyorum. Olabilecek her hadisenin de bedellerini ödemeye hazırım. Geçmişe de bakıldığında Galatasaray’da ve milli takımda bu bedelleri ödediğimi görürsünüz. Bu kampta olaylar beklediğimiz şeyleri dışına taştı. Oyuncularıma da söyledim. Buraya gelmeden kendilerini hazırlamalarını söyledim. Avrupa şampiyonasına şampiyona sırasında hazırlanılmaz. Ortama hazırlanılmayan bir ülkeden de geliyoruz. Zorlaştırıyoruz bunu. Kampta her şey olur. Birçok şeyi biliyorsunuz ama bilmedikleriniz de var. Ben buradan birkaç oyuncumuz Avrupa ve dünya tarafından bahsedilmesini bekliyordum. Şu ana kadar olmadı. İnşallah yarın her şey istediğimiz gibi gelişir ve onlar bu dediklerimi saha içinde gerçekleştirirler” şeklinde konuştu.

“UTANMASI GEREKEN BİRİLERİ VARSA BU BEN DEĞİLİM”
“Oyuncularım, benim üzgün olduğumu bilmeli ve benimle üzülmeliler” diyen Terim, “Önemli olan mesajın gitmesi. Takımın durumu gayet iyi. Konsantre olmuş haldeler. Son şans artık. Olur ya da olmaz. Her bir maçın öncekinden güçlü şekilde devam edeceğini düşünüyorum. Değişiklikler de olabilir. 23 kişi seçtiğimize göre değişiklik olabilir ama köklü şeyler kimse beklemesin. 1-2 rotasyon olabilir. Taktiği açıklayacak değilim. Takımda herkes işinin bilincinde. Zaman zaman insanlar güler, eğlenir, zaman zaman da böyle olur. Utanması gereken birileri varsa bu ben değilim. Bu takımın hocasının ve kafilenin bu duruma gelmesini sağlayanlar olmalı, utanması gerekenler” ifadelerini kullandı.

“İŞİ BİLEN YAPAR, BİLMEYEN ELEŞTİRİR”
Oynanan oyunun eleştirilere maruz kaldığının hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, “Birçok sorunu bir arada yaşadık. Bunları hesaplamıştık ama bazen sıkıntı yaratabiliyor. Umarım bunu telafi ederiz ve daha rahat devam ederiz. Sıkıntılı olduğumuz açık. ‘Hakan Çalhanoğlu yanlış yerde oynuyor’ diye bir şey okudum. 40-45 senedir futbolun içindeyim. Bazılarına göre matah olmayabilirim ama Türkiye’deki matah şeyleri ben yaptım. Leverkusen’de hocası forvet arkasında veya sol kanatta oynatıyor. Teknik eleştirilere açığım. Sebebi o değil. 15 maç iyi gidemezsiniz bu şekilde. Sebebi açık. İşler kötü gittiği zaman böyle oluyor. İşi bilen yapar, bilmeyen eleştirir. Haklısınız, oyun olarak arada fark var. Biz o günlerin üzerine koyarak döneriz inşallah” dedi.

“TARİH PROFESÖRÜ BİLE BENİ ELEŞTİRİYOR”
Bir basın mensubunun ‘Moralsiz görünüyorsunuz’ yorumu üzerine Terim, “Spor konusu olmayan bir programda tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmayan şeyler söylüyor. Bunu düşünebiliyor musunuz? Hakaret yağdırıyorlar. Onları geçtik ama tarih programında ‘milli takım bir an evvel dönmeli’ diyorlar. Siz de diyorsunuz ki ‘Hocam niye suratın asık’ yalandan da gülemeyiz ki” şeklinde konuştu.


Nenhum comentário:

Postar um comentário