terça-feira, 22 de março de 2016

Duel NEC in Brussel op losse schroeven

Resultado de imagem para flag holandResultado de imagem para eredivisie

Een oefenduel tussen NEC en het Belgische RSC Anderlecht gaat komende donderdag mogelijk niet door. De club uit Nijmegen wacht af wat Anderlecht besluit na de aanslagen in de Belgische hoofdstad van dinsdag.
De clubs zouden een besloten wedstrijd spelen in Brussel. Het duel was om die reden ook niet aangekondigd. "Maar de wedstrijd was gepland voor de gebeurtenissen van vandaag (dinsdag, red.)", aldus een woordvoerster van de Eredivisionist uit Nijmegen. "Het is niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren."
Op dinsdagochtend waren er twee zelfmoordaanslagen in Brussel. Eén op de luchthaven Zaventem en een aanslag op de metro in Maalbeek. Daarbij overleden 26 mensen zijn er tientallen gewonden. Ondertussen worden er in België en Nederland extra veiligheidsmaatregelen getroffen.


'Haller wil zelf graag vertrekken naar Ajax'


Als het aan Sébastien Haller ligt dan vertrekt hij na dit seizoen naar Ajax. De aanvaller van FC Utrecht ziet in de koploper van de Eredivisie de ideale volgende stap.
Zijn zaakwaarnemer en vriend Loïc Gustan heeft tegenover Voetbal International bevestigd dat Ajax hem de beste optie lijkt. De club en de speler hadden al een oriënterend gesprek. "Dat was een voetbal-
inhoudelijk gesprek van beide kanten. Haller heeft voor zichzelf een traject uitgestippeld en tekent niet zomaar ergens bij een club", licht hij toe. "Hij wil in elk geval naar een stabiele club en een club die bovendien structureel Europees voetbal speelt."
Voor Haller is het sportieve en het sociale aspect belangrijk. De spits wil zich ontwikkelen en speelminuten maken. Hij acht de kans groot dat dat bij Ajax het geval is. Daarnaast woont zijn familie in Parijs en woont hij zelf in Utrecht. Op die manier kan hij ze makkelijk overlaten komen of zelf naar Parijs toe reizen. Geld is van ondergeschikt belang. 
De clubleiding van FC Utrecht is inmiddels op de hoogte van de interesse van Ajax. De Domstedelingen zouden zo rond de acht miljoen euro voor de spits willen. "Ik denk dat Ajax binnenkort zelf met FC Utrecht gaat praten over Sébastien. Zij weten dat hij in de zomer zal vertrekken, dat staat vast."

Nenhum comentário:

Postar um comentário