segunda-feira, 21 de março de 2016

Effektivt Häcken skickade Bajen ur cupen

Resultado de imagem para flag sverigeResultado de imagem para Supercupen herrar logo

En svängig historia på nytt. Denna gång var den tyvärr inte till Hammarbys fördel. Bajen knep det sista halmstrået kändes det som när Melker gjorde 2-2 på en underbar frispark i slutminuterna. Men innan domaren blåste för full tid hade Hisingsgänget hunnit avgöra matchen efter en omställning. Därmed är Svenska cupenäventyret över för den här gången.

Startelva (Samma som mot gnaget i kvarten)
Ömmi
Birkir Sätra Magyar Batan
Haglund Melker
Smarason Kennedy Torsteinbö
Alex
Första halvlek
Bajen får en riktig smakstart när Alex sätter 1-0 via stolpen efter bara ett par minuter. Energiflödet efter den kassen gör att Hammarbyär det bättre laget de inledande 20 minuterna. Pressen är aggresiv och bolltempot högt. Det ser riktigt bra ut stundtals. Beslutsamt och rejält.
Sedan kommer Häcken mer och mer in i kampen och dominerar slutet på halvleken. Det är till stor del Ömmi som ser till att det fortfarande är Bajenledning i rast. Han gjorde ett par riktigt bra ingripanden där.
Bajens bästa chans under den perioden är när Alev får på en bica efter en hörna. Tyvärr fastnar den på spelarklungan framför mål men det hade varit ett läckert mål om den slunkit genom.

Andra halvlek
Häcken fortsätter den andra halvleken i samma anda. Bajen försöker störa speluppbyggnaden tidigt men Göteborgarna visar prov på trygghet med bollen och lirar sig ur situationerna.

Sedermera betalar det sig i inte bara ett utan två snarlika mål av Paulinho. Bajen är i brygga.
Precis innan 1-2 målet så gör Nanne ett av sina patenterade trippelbyten då han byter ut Torstienbö-Kennedy-Alex mot Måns-Israelsson-Khalili. Vågat men något behövde göras. Bajen hade tappat matchen här.
Sedan blir det kvitteringsjagande för Hammarbyarna. Man kommer till ett par fina lägen, främst på högerkanten med bollen fastnar på siste Häckenförsvarare varje gång.
Men i den 85:e min får Bajen ett fint frisparksläge. Melker och Khalili står och samspråkar om vem som ska ta den. Det är ett läge för en högerfot i fösta hand. Därför blir det Melker som lägger den. Över muren och via keeperns fingrar upp i kryllan. Nya Söderstadion exploderar i eufori. Melkers första Bajenkasse för övrigt.
Hammarby är ju liksom inne i ett anfallsflow här och trycker på för att avgöra matchen.
Dock blir det inte så. Häcken utnyttjar hemmalagets anfallsiver och kontrar in 2-3. Fan!!

får en fin chans till på övertid. Ett frisparksläge i ett minst lika bra läge som den som resulterade i 2-2 ett par minuter tidigare. Nu är det ett mentalt spel mellan Melker och Abrahamsson i Häckenkassen. Melker får fin träff men byter hörn. Keepern inte bara står kvar i sitt hörn och räddar den, han limmar den dessutom. Touché!
Sammanfattning
Häcken är snäppet bättre i denna match och vinner välförtjänt men det känns ju snöpligt när det sker på det viset. Bajen var på gång efter 2-2 men kanske borde vara lite kallare där. Det hade varit intressant med en förlängning. Inte minst eftersom Häcken bytt 2 spelare redan i paus.
Matchens Bajenlirare
Melker Hallberg, stabil insats matchen i genom. Kryddar detta med en enastående frispark i viktigt läge.