domingo, 20 de março de 2016

PSV onderuit tegen Ajax: 0-2

Resultado de imagem para flag holandaResultado de imagem para eredivisie

PSV heeft in Eindhoven een enorme dreun gekregen van concurrent Ajax. De ploeg verloor met 0-2 van de Amsterdammers en is de regie in de titelrace daarmee kwijt. In de eerste helft kwam Ajax al bliksemsnel op voorsprong via Arek Milik. Hij ontsnapte aan de defensie van PSV en mocht zomaar binnenkoppen. 
PSV herstelde zich daarna en had de pech dat het geen strafschop kreeg. Scheidsrechter Kuipers had er een kunnen geven op het moment dat Andrés Guardado naar de grond werd gewerkt. PSV mocht ook niet klagen dat Jetro Willems mocht blijven staan. Hij kreeg geel na een stevige charge. Na rust bood PSV zwak weerwerk en haalde Anwar El Ghazi de trekker over: 0-2. PSV zakte daarna nog verder weg en dwong niets meer af.

Ajax grijpt macht met zege in topper bij PSV


Ajax heeft zondag dankzij een uitzege op PSV een mogelijk beslissende dubbelslag geslagen. De Amsterdammers trokken in Eindhoven in een spannende topper aan het langste eind en zijn de nieuwe koploper van de eredivisie: 0-2.

Voorafgaand aan het duel was het gat tussen beide vaderlandse grootmachten één punt in het voordeel van PSV. Met nog zes speelronden te gaan, hebben de Amsterdammers nu een voorsprong van twee punten en zijn ze van jager tot prooi 'gepromoveerd'. Het elftal van Frank de Boer heeft het behalen van de vijfde titel in zes jaar nu geheel in eigen hand.

Spanning en slordig

De eerste helft stond bol van de spanning en de slordigheden. Ajax, dat met dezelfde elf als vorige week tegen NEC begon, kende een droomstart. Arek Milik, die al had aangegeven PSV pijn te willen doen, bracht de Amsterdammers na iets meer dan een minuut op voorsprong. De Pool kopte een diepe bal van Joël Veltman met veel gevoel langs PSV-goalie Jeroen Zoet.
Ajax-spits Arek Milik is tegen PSV na 72 seconden trefzeker met het hoofd.Ajax-spits Arek Milik is tegen PSV na 72 seconden trefzeker met het hoofd. Foto: ANP

De Eindhovenaren, die conditioneel gezien weinig last leken te hebben van het slopende Champions League-duel met Atlético Madrid, werden ruw wakker geschud door de vroege treffer en namen het initiatief. De ploeg van Phillip Cocu was sterker. Jürgen Locadia, Hector Moreno en Luuk de Jong kregen kansen, maar hadden het vizier niet op scherp. Typerend was het feit dat doelman Jasper Cillessen de Ajacied met de meeste balcontacten was in de eerste helft.
Ajax-middenvelder Davy Klaassen (links) zet druk op PSV\'er Davy Pröpper. De vooraf verwachte strijd op het middenveld kende eigenlijk geen echte winnaar.Ajax-middenvelder Davy Klaassen (links) zet druk op PSV'er Davy Pröpper. De vooraf verwachte strijd op het middenveld kende eigenlijk geen echte winnaar. Foto: Hollandse Hoogte

Ajax mocht van geluk spreken dat de bal in de 25e minuut niet op de stip ging na een onhandige actie van Riechedly Bazoer. De jonge middenvelder, die saillant genoeg werd opgeleid bij PSV, werkte Andrés Guardado naar de grond, maar scheidsrechter Björn Kuipers gaf slechts een hoekschop.
Direct daarna kwam ook PSV goed weg. Jetro Willems maakte een gevaarlijke sliding op de benen van Mike van der Hoorn en mocht niet klagen met geel.
Joël Veltman en Jürgen Locadia vochten verbeten duels uit.Joël Veltman en Jürgen Locadia vochten verbeten duels uit.Foto: Hollandse Hoogte

Kansen Milik

Ondanks de druk van PSV kreeg Ajax vlak voor rust nog twee gigantische mogelijkheden. De Boer zag Milik echter tot twee keer toe verzuimen om de thuisploeg een dreun uit te delen.
Na een prachtige diepe bal van Amin Younes, bracht de Pool zichzelf in stelling met een subtiele aanname, maar het sluwe wippertje met links kon gekeerd worden door Zoet. In de slotseconden viel een klutsbal precies goed voor Milik, maar met zijn zwakke rechterbeen maaide hij wild over.
Ajax-spits Arek Milik knalt de bal van dichtbij over.Ajax-spits Arek Milik knalt de bal van dichtbij over. Foto: Hollandse Hoogte

Tweede helft

De Jong kreeg de eerste grote kans van de tweede helft op zijn naam, maar nadat Cillessen een schot van Locadia met de knie had gekeerd, belandde het schot met links van de topscorer tussen de fans op de tribune. Ajax kreeg ook kansen, maar verprutste tot twee keer toe een overtalsituatie. Een krulbal van Nemanja Gudelj kuste de paal.
Mitchell Dijks schrok zich na 65 minuten een hoedje toen Luciano Narsingh geklungel van de linksback afstrafte, maar Kuipers keurde de treffer terecht af vanwege buitenspel.
Ajax-trainer Frank de Boer kende een gelukkige hand van wisselen in Eindhoven.Ajax-trainer Frank de Boer kende een gelukkige hand van wisselen in Eindhoven. Foto: Hollandse Hoogte
Een gouden wissel van De Boer zorgde uiteindelijk voor de beslissing. Koud in het veld zorgde Anwar El Ghazi met een scherpe schuiver voor de belissende 0-2 en maakte hij van Ajax de nieuwe favoriet voor de titel, al denkt Cocu niet dat de topper beslissend is.
Bekijk hier de uitgebreide statistieken van het duel tussen PSV en Ajax.

Nenhum comentário:

Postar um comentário