Konradsen endte Rosenborgs Tromsø-mareritt

Resultado de imagem para flag norge

** Helland: – Beste prestasjonen i Tromsø så lenge jeg har vært med
** Tromsø-keeperen måtte gi tapt: – Sabla surt!

TROMSØ (VG) (Tromsø-Rosenborg 1-2) Etter syv år uten seier i Tromsø fikset Bodø-gutten Anders Konradsen første RBK-seier på Alfheim siden 2009.

For etter å ha sløst og sløst så løsnet det endelig for Rosenborg etter 72 minutter. Pål André Helland svingte en corner inn fra høyre. Den fant pannebrasken på Anders Konradsen, som utnyttet Tromsø-forsvarets elendige markering og stanget inn 2-1.

– Det er så deilig å se den gå i mål. Jeg får gå opp fritt og da skal jeg sette den. Det er tre viktige poeng som vi tar med. Vi vinner fortjent, sier matchvinner Konradsen.
– Dette var deilig. Det er den beste prestasjonen i Tromsø så lenge jeg har vært med, sier Pål André Helland.

Rosenborg-trykk fra start

Rosenborg ankom Tromsø vel vitende om at det er en stund siden de har vunnet i nord. Sist seier i eliteserien kom i 2009, da Rosenborg vant 4-2 i en snøkrig av de sjeldne.
Torsdag tok gjestene kommandoen fra start, og hadde skapt tre store målsjanser før halvtimen var spilt. Så våknet hjemmelagets spiss Sofiane Moussa.
Magnus Andersen kom fram på sin høyreside og slo inn langs bakken. André Hansen klarte bare å slå ballen ut i feltet og da lå ballen på sølvfat for Moussa, som satte 1-0 i åpent mål.
– Den sjansen kommer ut av ingenting, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til VG.

Overtidsmål

Det så ut til å stå seg inn til pause, men to minutter å overtid fikk Tromsø et godt gammelt "slag i trynet". Mike Jensen kombinerte fint med Fredrik Midtsjø før han trillet ballen i mål bak Gudmund Kongshavn. Det var Tromsø-keeperens første baklengsmål på hjemmebane i år, men like så fortjent etter at Rosenborg hadde skapt fem store målsjanser før pause.
Det ga bortelaget mye energi før de siste 45, selv om Pål André Helland nok helst vil glemme dagens kamp ganske fort. Høyrekanten hadde flere store sjanser, men maktet ikke å overliste keeper Kongshavn.
– Helland var strålende. han manglet bare målene. Det komemr, og da kommer det flere, sier Ingebrigtsen.
– Før eller siden løsner det. Det er marginalt at jeg ikke scorer i dag, sier Helland til VG.

Traff tverligger

Da tok han heller rollen som servitør og fant pannebrasken til matchvinner Konradsen.
– Det er dessverre en dum markeringssvikt som fører til det avgjørende målet. Det er surt på en dag som vi leverer veldig mye bra, sier Tromsø-trener Bård Flovik.
RBK-sjef Kåre Ingebrigtsen er fornøyd med å endelig vinne på Alfheim.
– Det er deilig å slippe det maset med statistikker. Så det er godt å vinne her. Vi er godt fornøyd. Alt i alt i løpet av 90 minutter er vi det klart beste laget, sier Ingebrigtsen.