sexta-feira, 27 de novembro de 2015

De Graafschap boekt tegen SC Cambuur eerste zege van seizoen

Resultado de imagem para flag hollandResultado de imagem para eredivisie

Hekkensluiter De Graafschap heeft vrijdag bij nummer zeventien SC Cambuur de eerste zege van het seizoen geboekt. In Leeuwarden werd het 3-2 voor de Doetinchemmers.
Invaller Karim Tarfi was twee minuten voor tijd verantwoordelijk voor de winnende treffer. De Graafschap stond op dat moment met een man minder op het veld na rood voor Robin Pröpper.
De Graafschap kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Cas Peters en Bart Straalman. Sjoerd Overgoor zorgde vlak voor rust voor de aansluitingstreffer. Na de pauze bracht een eigen goal van Nathaniel Will Cambuur voor even langszij.
De Graafschap kwam op vijf punten uit veertien wedstrijden, twee punten minder dan Cambuur, dat nog wel op de eerste overwinning van het seizoen wacht.

SC Cambuur-De Graafschap in beeld

1 / 7

Vermakelijk

Met name voor rust was het duel in Friesland zeer vermakelijk. Beide ploegen creëerden, nadat de wedstrijd aan het begin even stil was gelegd omdat er vuurwerk op het veld was gegooid, de nodige kansen. De Graafschap sprong daar aanvankelijk het beste mee om.
Peters zorgde al in de zevende minuut voor 0-1, na een blunder van Cambuur-verdediger Marvin Peersman. Nadat Bartholomew Ogbeche aan de overkant twee keer verzuimde gelijk te maken, kopte Straalman De Graafschap op 0-2.
Youssef El Jebli had het duel vervolgens al kunnen beslissen. De middenvelder vond vlak voor rust eerst doelman Leonard Nienhuis op zijn weg en daarna de paal. Overgoor had namens Cambuur wel succes: zijn schot belandde vlak voor rust in de verre hoek: 1-2.

Makkelijker

Cambuur kwam na rust een stuk beter voor de dag dan daarvoor. Waar De Graafschap in de eerste helft weinig moeite had om de Friese opbouw te verstoren, daar voetbalde Cambuur in de tweede helft stukken makkelijker onder de druk vandaan.
Het leverde Cambuur al vroeg de gelijkmaker op, al kwam daar het nodige geluk bij kijken. Verdediger Will passeerde zijn eigen doelman Hidde Jurjus met een boogbal: 2-2.
Na die gelijkmaker was het voor De Graafschap vooral een kwestie van tegenhouden en dat ging de ploeg van coach Jan Vreman goed af. De equipe ging er in het slot, vlak nadat het Pröpper met een rode kaart was kwijtgeraakt, zelfs met de zege vandoor. Tarfi besliste het duel met een fraaie vrije trap: 2-3.