quarta-feira, 4 de novembro de 2015

Verdedigend stabiel PSV grijpt laatste kans

Resultado de imagem para FLAG HOLANDAResultado de imagem para eredivisie
PSV heeft dinsdagavond op imponerende wijze de tweede overwinning in de huidige editie van de Champions League geboekt. De ploeg oogde negentig minuten stabiel tegen VfL Wolfsburg en won in eigen huis: 2-0. De Eindhovenaren komen nu op zes punten uit, aangezien de ploeg in de eerste speelronde van het kampioenenbal al won van Manchester United.
PSV begon energiek aan de vierde Europese wedstrijd van dit seizoen. De ploeg zette vroeg druk op VfL Wolfsburg en wilde aanvallend voetballen in eigen huis. De Duitsers leken onder de indruk van het PSV-voetbal, maar de thuisploeg creëerde geen kansen. Na een kwartier spelen schudde Jeffrey Bruma de wedstrijd definitief los, met een gigantische pegel van afstand. De mandekker vond bijna de linkerhoek, maar mikte rakelings naast. Een paar minuten na dat moment liet Bas Dost zich voor het eerst gelden, maar Jeroen Zoet lette goed op, kwam snel uit zijn doel en pareerde de intikker van de Nederlander. Vlak voor rust kreeg PSV de grootste kans in het eerste bedrijf, maar de schuiver van Jürgen Locadia richting de lange hoek werd met moeite gekeerd door Diego Benaglio.
Ook na de theepauze hield PSV de juiste concentratie vast en de ploeg beloonde zichzelf ditmaal binnen tien minuten. Luuk de Jong schatte een loopactie van Locadia op waarde, speelde hem in de diepte aan en oog in oog met Benaglio bleef de spits annex flankspeler ijskoud: 1-0. Een kwartier voor tijd besloot Phillip Cocu om een extra verdediger in het veld te brengen, waardoor PSV de slotfase inging met vijf verdedigers.
Deze zet pakte erg goed uit voor PSV. VfL Wolfsburg, dat de laatste twintig minuten zonder de gewisselde Dost speelde, oogde onmachtig in de aanvallende linie, maar kwam tien minuten voor tijd toch nog gevaarlijk door. Verdediger Naldo zocht de aanval, maar schoot vanaf twintig meter loeihard op de vuisten van Zoet. Een paar minuten voor tijd gooide aanvoerde De Jong het duel op slot. Andrès Guardado vond zijn spits in de diepte, die de bal vervolgens knap en slim over Benaglio heen werkte: 2-0.
Door de overwinning is PSV nog springlevend in de Champions League. De ploeg heeft in de laatste twee wedstrijden nog alles in eigen hand. Een overwinning tegen CSKA Moskou of Manchester United kan voldoende zijn voor een overwintering in de Champions League. De Eindhovenaren reizen eind november af naar Engeland voor een duel met de formatie van Louis van Gaal. Manchester United is na een 1-0 overwinning op CSKA Moskou koploper in groep B.

-----------------------------------------XX---------------------

Veltman: "Vijandigheid zorgde voor een kick"

Scheidsrechter Pol van Boekel (m.) is tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in gesprek met aanvoerders Joël Veltman (l.) en Dirk Kuyt (r.). (28-10-2015)
Joël Veltman speelt zondag met Ajax de tweede Klassieker in twee weken tijd. Het wordt opnieuw een beladen wedstrijd in De Kuip, maar de centrale verdediger van de Amsterdammers vindt dat geen nadeel.
De eerste Klassieker van het seizoen werd met 1-0 door Feyenoord gewonnen. Het zeer fanatieke publiek in De Kuip ondersteunde vanaf de eerste minuut de Rotterdamse formatie en keerde zich af tegen Ajax. "Die vijandigheid zorgde voor een kick. Het ultieme trotse gevoel om Ajacied te zijn. Vanaf het moment dat we aankwamen bij De Kuip en die supporters vol haat naar ons zagen kijken en naar ons schreeuwden. Dan is het vervolgens aan de speler zelf hoe je daarmee omgaat. Volgens mij hebben wij als ploeg laten zien hoe het moet. De afkeer was voelbaar, maar het gaf juist de prikkel om geweldig van start te gaan", zegt Veltman tegen Voetbal International.
Hoewel de Ajacied een goede wedstrijd speelde, werd hij de schlemiel in Rotterdam. Veltman werkte in de blessuretijd de bal in het eigen doel, waardoor Feyenoord zich ten koste van Ajax plaatste voor de achtste finale van de KNVB beker. "Man, heel zuur", baalt de centrale verdediger een week na de uitschakeling in het bekertoernooi. "Ik trek me een tegengoal als verdediger altijd wel aan en ben ook gaan zoeken naar oorzaken. Met John Heitinga had ik het er na afloop over. 'In blessuretijd moet het altijd vrouwen en kinderen eerst zijn', zei hij. Daar heeft hij natuurlijk gelijk in, maar met die intentie ging ik het duel in. Het was vooral een heel ongelukkige samenloop van omstandigheden. En dan was er nog eens geen tijd meer over."
Voordat Ajax aantreedt in De Klassieker, speelt het donderdag eerst de cruciale Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe. "Het is een mooie week met twee belangrijke duels. Europese ambities zijn helder, maar dan moeten we het nu ook laten zien. Als we van Fenerbahçe winnen, hebben we alles weer in eigen hand. En in Rotterdam gaan we zondag voor de grote revanche. Zo voelt dat zeker. Het is jammer dat we uit de beker liggen, maar de titel is al vanaf de eerste dag van dit seizoen het grote doel. Die kampioensschaal moet terug naar Amsterdam."