terça-feira, 11 de agosto de 2015

Jelen SuperLiga 2015/2016 - SERBIA


Resultado de imagem para logo jele super liga Resultado de imagem para bandeira servia




Crveno-beli u malom gradskom derbiju dočekuju ''brđane''


Danas se u okviru 5.kola Super lige Srbije u fudbalu na stadionu Rajko Mitić sastaju Crvena zvezda i gradski rival sa Banovog brda, ekipa Čukaričkog. Biće to veoma važan susret za oba tima nakon starta sezone koji je bio ispod očekivanog nivoa.
Crvena zvezda je jedini neporaženi tim nakon prva četiri odigrana kola sa osam osvojenih bodova, a pored dve pobede protiv OFK Beograda i Voždovca imaju i dva remija u susretima sa Metalcem i Radničkim. Čukaričani su na startu šampionata osvojili sedam bodova, a pored tijumfa u susretima sa Vojvodinom i OFK Beogradom odigrali su nerešeno sa ekipom Rada i poraženi su na gostovanju u Čačku.
Prethodne sezone današnji rivali su se satajali dva puta, a bolji bilan imala je ekipa Čukaričkog. U jesenjem delu šampionata rezultat na stadionu Rajko Mitić bio je 0:0, dok je u prolećnom delu na Banovom brdu domaći tim slavio rezultatom 2:0 golovima Stojiljkovića i Matića. 
Svi u Ljutice Bogdana su svesni značaja ove utakmice. Šef stručnog štaba crveno-belih Miodrag Božović istakao je u svojoj izjavi za medije da je protivnik jedna od najboljih ekipa u ligi, ali da će on i njegovi igrači više pažnje obratiti na sopstvenu igru, nego na protivnika:
''Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u ligi. Umeju da igraju na ovom stadionu, ovde su prethodne sezone osvojili Kup, a Zvezdi su takođe uzeli bodove. Mislim da njihovo ispadanje iz Evrope nije realan pokazatelj kvaliteta Čukaričkog. Matić je jedan od najboljih veznih igrača u ligi. Pavlović je dao četiri gola i on je jedna od jačih karika ekipe, ali, ako mislimo da napravimo nešto u ovom šampionatu, moramo prvo da ispravljamo stvari kod sebe. Bez obzira na sve i uz dužno poštovanje, nećemo se prilagođavati Čukaričkom. Igramo na svom terenu i pokušaćemo da igramo svoju igru. Neće nam biti lako, ali trudićemo se da iskoristimo svoje prednosti.''
Božović se osvrnuo i na igru odbrane svog tima koja će ponovo biti na iskušenjima:
''Čukarički, kao i mnoge ekipe ovde, ima odličan kontranapad. Lakše je i njima da se brane i napadnu nas iz kontre, nego da nas permanentno napadaju i vrše presing. Nismo zadovoljni onim što smo pokazali u odbrani početkom ovog šampionata, ali problem nije samo u odbrani nego u čitavoj ekipi, jer se čitava ekipa brani i čitava ekipa napada.''
Šef struke crveno-belih je govorio i o kadrovskoj situaciji pred ovaj susret:
''Matoš nije spreman, i neće biti u skorije vreme. Rendulić nije sto odsto spreman, još uvek ima otok na nozi i neizvestan je. Od Kataia smo očekivali više, mislili smo da će biti igrač koji će povući ekipu za sobom. A opet, na Vračaru je postigao izjednačujući pogodak. Sve ove utakmice igramo na veoma visokoj temperaturi, i postoje igrači kojima to smeta.''
Novinare je zanimalo i mogu li Vieira i Jović da igraju u tandemu:
''Jović i Vieira mogu da igraju zajedno, u sistemu 4-4-2. U nekom drugom sistemu je to teže, jer Jović nije igrač koji funkcionalno može da iznese igranje na bočnoj poziciji, gde je potrebno mnogo više trčanja i igranje u oba pravca. Slično važi i za Huga, koji nije još dovoljno spreman. I dalje je u fazi oporavka nakon povrede iz meča sa OFK Beogradom, i prethodnu utakmicu je igrao pod inekcijama.''
Jedan od prvotimaca Crvene zvezde, mladi Marko Grujić, respektuje protivnika ali i očekuje još jednu dobru partiju svoje ekipe:
''Čukarički je stvarno dobra ekipa, što pokazuju već duže vreme. Biće nam teško, ali naravno da očekujemo pobedu pred našim navijačima. Prijaju mi pohvale koje stižu od prijatelja i medija, ali ja nastavljam da radim na treninzima kao što je to bio slučaj od mog povratka sa prvenstva sveta. Trudim se da se nametnem i dam doprinos ekipi.''
U taboru gostiju novinarima se na redovnoj konferenciji za medije obratio šef stručnog štaba ''brđana'' Vladan Milojević. On je istakao da je Crvena zvezda skup kvalitetnih pojedinaca koji podiže formu, da još nije potpuno zadovoljan formom svoje ekipe i da se raduje prelepom ambijentu:
''Igramo protiv kandidata za titulu. Zna se dobro ko je Crvena zvezda. U poslednje vreme su u nekim svojim problemima, ali je činjenica da imaju kvalitetne igrače, dobre pojedince, stiglo je i mnogo dobrih stranaca, pobedili su na Vračaru Voždovac sa 3:2. Oni traže hemiju kroz utakmice i podižu formu. Za nas je svaki meč važan. Sa takvom filozofijom igramo već neko vreme. Posebno me raduje, verovatno kao i moje igrače, da će biti prelep ambijent. Očekuje se dvadesetak hiljada što bi bilo sjajno. Utakmice između Zvezde i Čukaričkog su uvek bile zanimljive. Digli smo se malo posle meča protiv OFK Beograda. Igra sigurno nije takva kakvu očekujem. Čukarički ima dosta prostora što se tiče poboljšanja forme. Opet, početak je prvenstva, ima da se igra još mnogo. Trenutno nemamo kadrovskih problema, svi su igrači spremni za meč protiv Crvene zvezde. Još jednom bih naglasio da sam ponosan na Stojiljkovića i Brežančića i na transfere koji su ostvarili. Nemam nikakvu dilemu da su kvalitetni igrači i da će dobro predstavljati srpski fudbal. Želim im sve najbolje u svoje lično, siguno u ime kluba i igrača.''
Novinarima se obratio i kapiten Čukaričkog, iskusni Igor Matić:
''Volim takve utamice. I prošle sezone smo pokazali koliko su dinamične utakmice između Zvezde i nas. Dobrog fudbala tu ima. Ali pred nama je novi meč i svaka utakmica je sama za sebe. Što se tiče Zvezde, ne bih koristio velike reči, oni su sigurno favoriti u ovom meču. Govori se o nekoj njihovoj krizi rezultata. Možda ima krize unutar kluba, ali ja lično krizu rezultata ne vidim. Nemaju poraz u prvenstvu, osvojili su osam bodova. Sigurno da im pripada uloga favorita. Mi imamo svoje nade, ambicije i želje. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da probamo da dođemo do dobrog rezultata. Zvezda igra kod kuće, pred svojim navijačima, biće prema nekim najavama mnogo publike. Prošle sezone smo ostvarili pozitivan skor protiv njih i to će sigurno biti dodatni motiv za Zvezdu. Vidim i po izjavama nekih njihovih igrača da smo im dužnici zbog prošle sezone. Mi moramo da gledamo u svoje dvorište. Iskreno verujem da možemo do pozitivnog rezultata. Ne bi bilo normalno da razmišljamo negativno. Nadam se dobroj utakmici i jednom spektaklu. Neka pobedi bolji. Na kratko bih se kao i šef osvrnuo na odlaske Breže i Stojiljka kojima bih takođe poželeo mnogo uspeha u novim klubovima. Oni su to zaslužili i nadam se da će ostvariti dobre karijere u inostranstvu. Koga nema bez njega se mora i može. Verujem da ćemo nastaviti jedan dobar niz u odnosu na prošlu sezonu, uz možda iskorak više. Dugo je prvenstvo, ima mnogo mečava. U Srbiji je često od očaja do sjaja. Kad se izgubi jedan meč, ništa ne valja. Čim se dobije sledeći, sve je sjajno i bajno. Potrebno je igrati, napraviti kontinuitet. Verujem da naš tim može da ponovi uspeh iz prošle sezone.''
Kapije stadiona "Rajko Mitić" biće otvorene od 17:00 časova, a FK Crvena zvezda poziva navijače na fer i sportsko navijanje. Svaki gledalac mora imati ulaznicu, a redarskoj službi je zabranjeno uzimanje ulaznica posetiocima. Svaka ulaznica mora biti očitana svojeručno od strane posetioca, a ukoliko posetilac ima problem sa očitavanjem ulaznice iz bilo kog razloga, neophodno je da obavesti rukovodioca ulaza.
Meč 5.kola Super lige Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog igra se danas, u sredu 12.avgusta 2015.godine, sa početkom u 19:00 časova. Obezbeđen je direktan televizijski prenos na petom programu TV Arena sport.

Direktni prenosi utakmica 5. kola Super lige Srbije


U sredu i četvrtak na programu je svih osam mečeva vanrednog 5.kola Super lige Srbije u fudbalu, a u direktnom televizijskom prenosu možete pratiti dva najatraktivnija meča, Crvena zvezda - Čukarički i Vojvodina - Partizan.
CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI (sreda 12.avgust, 19:00h, TV Arena sport 5)
Duel gradskih rivala igra se na stadionu Rajko Mitić, a njegov ishod od velikog je značaja za oba tima. Sezona nije započela u skladu sa očekivanjima, pa nema sumnje da bi tri boda u ovom meču bila snažna inekcija samopouzdanja i za crveno-bele i za ''brđane''. Bilo koji od tri moguća ishoda ne bi bio iznenađenje, jer se radi o kvalitetnim ekipama koje se dosta dobro poznaju i čiji su dueli uvek uzbudljivi. Direktan televizijski prenos ovog susreta možete pratiti na petom programu TV Arena sport od 19:00 časova.
VOJVODINA - PARTIZAN (četvrtak 13.avgust 20:00h, TV Arena sport 3)
Derbi 5.kola Super lige Srbije igra se u Novom Sadu gde Vojvodina dočekuje aktuelnog šampiona, ekipu beogradskog Partizana. Biće to duel starih rivala, a tradicija nam govori da je, bez obzira na trenutni kvalitet, ovo duel koji iz oba tima izvlači maksimum. Zanimljivo je da je ovo na neki način i ''evropski derbi'', pošto se radi o jedinim preostalim predstavnicima srpskog fudbala na evropskoj sceni. Direktan televizijski prenos ovog susreta možete pratiti na trećem programu TV Arena sport od 20:00 časova.

Ivanjica: Postavljeni reflektori na stadionu FK Javor Matis


Još jedan fudbalski stadion na kome se igra superligaški fudbal obasjaće reflektori, a ovoga puta lepa vest i još lepše fotografije stižu iz Ivanjice, sa stadiona FK Javor Matis.
Na stadionu Javor Matisa postavljeni su reflektori. Po prvi put u istoriji fudbala utakmice u Ivanjici gledaoci će moći da posmatraju u večernjim terminima.
Stubovi su visoki preko 40 metara pa je ovo trenutno najviša gradjevina u Ivanjici. Investicija je vredna 430.000 evra. Sijalice za reflektore donirao je Fudbalski savez Srbije, opštinskom odlukom odobreno je još pet miliona dinara a ostatak je investiran sa budžeta FK Javor Matis i firme ''Matis''.
Pogledajte fotografije novih reflektora sa za zvaničnog sajta FK Javor Matis:





SUPER LIGA


tabela-1Partizan9
tabela-2javorJavor-Matis9
tabela-3borac-cacakBorac9
tabela-4crvena zvezdaCrvena zvezda8
tabela-5Čukarički7
tabela-6Radnički N.7
Novi Pazar7
tabela-8Vojvodina7
tabela-9radnik-surdulicaRadnik5
tabela-10mladost-lucaniMladost4
tabela-11Spartak4
tabela-12 Rad4
tabela-13metalacMetalac4
tabela-14Voždovac3
tabela-15OFK Beograd3
tabela-16Jagodina0








Nogomet »Srbija » Super Liga » 2015/2016

Super Liga
  • Današnje utakmice
TablicaSRBIJA: Super Liga
12.08. 17:00OFK Beograd-Surdulica
12.08. 17:00Rad-Mladost
12.08. 17:00Spartak Subotica-Jagodina
12.08. 19:00Crvena Zvezda-Cukaricki
12.08. 20:00Borac-Javor
12.08. 20:00Novi Pazar-Metalac
12.08. 20:00Radnicki Nis-FK Vozdovac
  • Zadnji rezultati
TablicaSRBIJA: Super Liga
4. kolo
09.08. 17:00FK Vozdovac Crvena Zvezda2 : 3
09.08. 17:00MladostVojvodina1 : 2
08.08. 19:00CukarickiOFK Beograd1 : 0
08.08. 19:00MetalacRadnicki Nis 0 : 2
08.08. 19:00PartizanSpartak Subotica2 : 1
08.08. 17:00JavorRad3 : 0
08.08. 17:00SurdulicaBorac 1 : 0
07.08. 20:00JagodinaNovi Pazar1 : 2
3. kolo
02.08. 20:00VojvodinaJavor2 : 0
02.08. 19:00JagodinaMetalac0 : 1

Nenhum comentário:

Postar um comentário