terça-feira, 23 de junho de 2015

Bod op Wijnaldum was te laag voor PSV

Resultado de imagem para bandeira holanda   Resultado de imagem para logo eredivisie

Georginio Wijnaldum is voorlopig nog niet weg bij PSV. Zenit Sint-Petersburg probeerde de middenvelder tevergeefs uit Eindhoven weg te lokken.
PSV wacht geduldig af of er een club komt die het juiste bedrag voor Wijnaldum wil betalen. De international groeide in de afgelopen jaren uit tot een onmisbare schakel bij de regerend landskampioen. Zenit Sint-Petersburg zou volgens de geruchten een miljoenenbod hebben neergelegd, maar PSV ging daar niet in mee.
"Dan ben je snel klaar", zegt technisch directeur Toon Gerbrands tegen BNR. "Mensen vergeten weleens dat de speler ook naar een bepaalde club moet willen. Wij kunnen wel een deal sluiten, maar dan ben je er nog niet. Dat was ook het geval bij Memphis Depay. We waren het eens met Paris Saint-Germain, maar binnen een dag draaide het om en ging hij naar Manchester United."
Gevoelsmens
Over de vraag of Gerbrands de speler deze zomer alsnog ziet vertrekken is hij duidelijk: "Ja, daar ga ik vanuit. Maar hij is ook een gevoelsmens. Hij heeft gezegd dat hij nog een jaar blijft als de goede club niet komt. Als hij gaat is het geen verrassing voor ons, dus we hebben alle scenario's klaarliggen."
Naast Zenit Sint-Petersburg zou Sunderland eveneens interesse hebben in Wijnaldum. Bij de Engelse club is Nederlander Dick Advocaat op dit moment trainer. Patrick van Aanholt speelt in de verdediging van de Engelse degradatiekandidaat van het afgelopen seizoen.

Babel: "Engeland zit er op dit moment niet in"



Ryan Babel is pas 28 jaar, maar al volop bezig met zijn leven na het voetbal. Ook aast het voormalig toptalent van Ajax op een nieuw avontuur.
EXCLUSIEF
Door Thomas Dal

Babel is bij veel Nederlandse voetballiefhebbers al een hele poos van de radar verdwenen. Het nieuws omtrent de aanvaller is schaars en als het over Oranje gaat, komt de naam van de 42-voudig international (5 goals, red.) al tijden niet meer bovendrijven. Zeer recent vulde Babel's gelaat ineens weer menig beeldscherm. De eerste aflevering van zijn webserie was een feit.

"Mijn naam is Ryan Babel en ik wil mijn leven met jullie delen. Abonneer je nu." Met deze woorden breidde de buitenspeler een eind aan zijn webserie-debuut. Alles is in het Engels, speciaal voor zijn niet-Hollandse volgers. "De insteek van het project is om mensen een kijkje te geven, maar ook om alvast te wennen aan het idee dat ik investeer in mijn toekomst na het voetbal."

"Voetbal houdt helaas een keer op en dan moet je voorbereid zijn", laat Babel weten in gesprek met Goal. Ruim tien jaar geleden maakte Babel als 18-jarig broekie met veel bombarie zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, om na drie seizoenen voor een recordbedrag naar Engeland te vertrekken. De atleet had de Liverpool-scouts tijdens het jeugd-EK van 2007 overtuigd van zijn kunnen.

Dood spoor

The Reds legden circa €17 miljoen neer voor Babel. Nog nooit werd er zoveel geld betaald voor een exponent van de Ajax-jeugdopleiding. Sportief gezien had Babel het lastig in Liverpool, waar hij maar geen basisplek wist te veroveren. Drie seizoenen lang fungeerde Babel voornamelijk als invaller. In zijn vierde jaar in Liverpool zat hij op een dood spoor.

In de winterstop van seizoen 2010/11 kwam er een einde aan de uitzichtloze situatie. Babel verkaste voor €7 miljoen naar 1899 Hoffenheim. Maar ook in Duitsland kwam de grote belofte niet tot zijn recht. Hij kocht zijn contract na anderhalf jaar af en keerde terug naar Ajax. Mede door veel blessureleed werd zijn tweede periode in Amsterdam niet zo succesvol als gehoopt.

'Mijn doel is het hoogst haalbare'

Aan het eind van seizoen 2012/13 stapte Babel transfervrij over naar het Turkse Kasımpaşa SK, dat sinds de promotie naar de Süper Lig in 2011 tweemaal op de zesde plek eindigde. Afgelopen seizoen werd de formatie van trainer Önder Özen dertiende. Babel: "Het is een club die hard gewerkt heeft om stappen te maken en ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak."

"Maar mijn doel is het hoogst haalbare en dat is natuurlijk de uitdaging om voor de top drie van Turkije uit te komen", verklapt de beresterke aanvaller, die op Turkse bodem zijn oude vorm weer wat heeft hervonden. Nog geen tien kilometer van het stadion van Kasımpaşa huist de voetbaltempel van Beşiktaş JK, een topclub die hem volgens hardnekkige geruchten graag in zou willen lijven.

Premier League-comeback


Tot een binnenlandse transfer is het nog niet gekomen. "Het eerste bod van Beşiktaş was financieel niet interessant genoeg om te doen", was begin juni de uitleg van Babel's zaakwaarnemer Winnie Haatrecht tegenover De Telegraaf. Niet veel later werd Swansea City in verband gebracht met Babel, die in Turkije nog een contract heeft tot medio 2016.

"Engeland is natuurlijk een tof voetballand en voor een terugkeer zal ik altijd openstaan. Mits het een club is waar ik me goed bij voel", reageert Babel op de geruchten over een eventuele comeback in de Premier League. Zelf gelooft de aanvaller weinig van de roddel. "De realiteit is dat Engeland er op dit moment er niet in zal zitten."  

Steven Gerrard

Babel heeft wellicht een nog sterkere band met een ander Engelstalig gebied. Daar duidt onder meer het hiphop-sausje dat Babel over zijn eigen website heeft gegoten op. Zo passeren veel Amerikaanse rappers de revue. "Amerika is sinds kleins af aan altijd een speciale plek geweest voor mij", vertelt Babel, die ziet dat steeds meer routiniers afbouwen in de Verenigde Staten. 

Ook Babel sluit een gang naar de andere kant van de Atlantische Oceaan niet uit. "Als het in mijn carrière past, zou het me zeker een uitdaging lijken om voor een Major League Soccer-team uit te komen. Als het bij de club van Steven Gerrard (LA Galaxy, red.) zou zijn, is dat natuurlijk heel speciaal", aldus Babel, die in Liverpool vier seizoenen met Gerrard een kleedkamer deelde.

'Alleen naar Ajax'

Wat ook speciaal zou zijn, is een derde dienstverband bij Ajax. Recent rondde Johnny Heitinga zijn comeback in Amsterdam af en ook Babel wil een nieuwe periode in zijn geboortestad absoluut niet uitsluiten. "Een terugkeer naar de Eredivisie zou me zeker weer leuk lijken, maar alleen als het naar Ajax zou zijn. Ik zou nooit voor een andere club uit willen komen."

Nenhum comentário:

Postar um comentário