quinta-feira, 25 de junho de 2015

Spor Toto Süper Lig - TURKEY

Resultado de imagem para BANDEIRA TURquia    Resultado de imagem para super lig turkey

Robin van Persie'den ayrılık sinyali!



Son günlerde adı ciddi şekilde Fenerbahçe ile anılmaya başlayan Robin van Persie, Hollanda basınına önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz sezon Manchester United'da geçirdiği sakatlıkların da etkisiyle yeteri kadar süre alamayan ve takımdan ayrılabileceği konuşulan Robin van Persie, geleceği hakkında önemli mesajlar verdi.

Bilindiği üzere Hollandalı yıldızın adı son günlerde Fenerbahçe ile ciddi bir şekilde anılıyordu.

"VERECEĞİM KARAR..."

ELF Voetbal Magazine'e açıklamalarda bulunan yıldız futbolcu, hakkındaki transfer dedikodularına ilişkin şöyle konuştu: "Manchester United'a imza attığımda bile bu tip haberlerin olacağını biliyordum. Önümüzdeki sene Avrupa Şampiyonası var. Geleceğim hakkında vereceğim karar hakkında bu turnuva büyük rol oynayacak. Fransa'ya en iyi form durumunda gitmek istiyorum." dedi.
Transfer konusunda ailesinin düşüncelerinin de çok önemli olduğunu vurgulayan 31 yaşındaki futbolcu, şöyle devam etti: "En önemlisi eşim ve çocuklarım. Ne yaparsam yapayım onlar benim önceliklerim. Onların da mutlu olması şart."

"TAKIMIN EN GOLCÜ İKİNCİ OYUNCUSUYUM"

Van Persie, geçen sezon hakkında yapılan kritiklere ilişkin de şöyle konuştu: "10 golle Wayne Rooney'den sonra takımın en golcü ikinci oyuncusu oldum. İnsanlar bunu yetersiz buluyor. Bence haklılar da. Rooney'nin 12 golle takımın en golcüsü olması bence çok şey anlatıyor. Diğer bütün üst düzey takımlarda tüm kulvarlarda toplam 25 gol ve üzeri atan en az bir oyuncu var. Manchester United'da ise yok. Ne yazık ki gerçek bu ve ben de kendimi bundan ötürü sorumlu hissediyorum."

Melo Inter'le imzaya yakın



Brezilya basını Felipe Melo'nun Inter'e imzaya çok yakın olduğunu yazdı.

Galatasaray ile yollarını ayırmasına kesin gözüyle bakılan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'nun Inter'e transferi, gün geçtikçe daha ciddi iddialarla gündeme geliyor.

Brezilya'nın önde gelen spor portalı Globo Esporte Felipe Melo'nun Inter'le imzaya çok yakın olduğunu yazdı.

Haberde Melo'nun birkaç Avrupa kulübüyle görüşmeler yaptığı, ancak Brezilyalı futbolcunun İtalya'ya dönmek istediği ifade edilirken, Mancini'nin de ısrarıyla Inter'in transferi bitirmeye çok yakın olduğu belirtildi.
Melo transferinin kısa zaman içinde netliğe kavuşması bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Fernandao'ya ihtiyacı var mı?


Geçtiğimiz sezon ligin gol kralı ünvanına sahip oyuncusu sambacı Fernandao, Fenerbahçe ile 4 yıllık anlaşmaya vardı. Peki sarı-lacivertlilerin Brezilyalı golcüye ihtiyacı var mı?


Geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giydiği Bursaspor'da üst düzey bir performans sergileyerek üç büyüklerin markajına giren Fernandao, adının en çok anıldığı kulüp olan Fenerbahçe ile masaya oturdu. Ligde forma giydiği 32 maçta 22 kez rakip kaleyi havalandıran Sambacı, bu performansıyla gol krallığı ünvanını kazandı. Yeni teknik ekibi ile birlikte hücum hattını tamamen değiştirmeyi hedefleyen Fenerbahçe, böylece bu projesindeki ilk adımını da yakından tanıdığımız bir isimle atmış oldu.

DAĞ GİBİ FORVET


Brezilyalı golcünün en önemli özelliği fiziği. 1.92 boyundaki Fernandao, özellikle hava topları hakimiyeti çok yüksek bir isim. Ligde rakip kaleye toplam 30 kez kafa ile şut atan Sambacı, Fenerbahçe'nin yan toplardaki aradığı isim haline gelebilir. Ayrıca vücudunu çok iyi kullanabilen Fernandao, gücüyle rakip savunma oyuncularının da korkulu rüyası haline gelen bir isim.

SUDAN UCUZ

Türkiye'de üç büyüklerin transfer politikalarını ve yapılan transferlerde ödenen astronomik ücretleri ele aldığımızda Fernandao isminin gerek bonservisi gerekse kazanacağı ücret, cep yakmayan cinsten. Bonservisi Brezilya ekiplerinden Atletico Paranaense'de bulunan ve kulübüne bonservis bedeli olarak 3.5 milyon avro ödendiği belirtilen Sambacı golcü Fenerbahçe'de ilk sezon 1.4 milyon avro ikinci sezon 1.6 milyon avro ve üçüncü sezon 1.8 milyon avro kazanacak. Bu rakamlar her ne kadar küçük miktarlar olmasa da, daha önceki oyuncular için ödenen rakamlarla karşılaştırdığımızda Fernandao gibi bir isimin sudan ucuza geldiğini söyleyebiliriz.

FENERBAHÇE'Yİ UÇURUR

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezonki hücum hattını ele aldığımızda son vuruşlar ve hava toplarındaki eksikliğini görebiliriz. Özellikle Emenike'nin bileklerine hakim olamayışı ve son vuruşlardaki yetersizliği takımın gol yollarındaki en büyük handikapıydı. Fernandao'yu ele aldığımızda bu özelliklerin tamamını onda görmemiz mümkün. Yani Fenerbahçe ihtiyacı olduğu golcüyü uzakta aramayıp yakınında buldu diyebiliriz. Fernandao geçen sezon Bursaspor ile gösterdiği performansını aynı şartlarda Fenerbahçe'de de gösterebilirse, kanatlarda ve arkasında oynayacağı hücum oyuncularının da desteğiyle Kanarya'yı uçuracak olan isim olabilir.

Beşiktaş bu yaz kimi almalı?



Geçtiğimiz sezonu hayal kırıklığı ile tamamlayan Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde yeni bir yapılanmaya gidiyor. Peki sizce Beşiktaş bu yaz kimi almalı?

Geçtiğimiz sezon son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla hem şampiyonluktan hem de Şampiyonlar Ligi'nden olan Beşiktaş'ı bu yaz hareketli günler bekliyor.
Yeni sezona teknik direktör değişikliği yaparak giren ve takımın başına Şenol Güneş'i getiren siyah beyazlı ekip, şu ana kadar sadece Dusko Tosic ile anlaşma sağladı.
Özellikle Demba Ba'nın takımdan gitme ihtimali nedeniyle Beşiktaş'ın bu yaz transfer gündemi oldukça yoğun olacak. Forvet adayları arasında Newcastle United'ın golcüsü Papiss Cisse ve Shakhtar Donetsk'den ayrılması gündemde olan Luiz Adriano isimleri ön plana çıkıyor.
Öte yandan geçtiğimiz sezon Dnipro ile UEFA Avrupa Ligi'nde final oynayan hücum oyuncusu Yevhen Konoplyanka'nın ismi de sık sık Beşiktaş ile anılıyor. Savunma hattında ise düşünülen isimler arasında Lyon forması giyen Bakary Kone ve Aston Villa ile mukavelesi tamamlanan Ron Vlaar bulunuyor.
Peki bu beş isim arasından sizce kime öncelik verilmeli? Aşağıya yorumunuzu bırakın ve anketimize katılın.




Nenhum comentário:

Postar um comentário