quinta-feira, 25 de junho de 2015

SUPERLIGAEN - DENMARK

Resultado de imagem para bandeira dinamarca   Resultado de imagem para LOGO SUPERLIGAEN

Riddersholm afviser: Har ikke et nyt job i baghånden


Årets bombe i dansk fodbold faldt fredag aften, da FC Midtjylland og cheftræner Glen Riddersholm annoncerede, at de går hver til sit. Med øjeblikkelig virkning.
I pressemeddelelsen lyder det kryptisk fra Glen Riddersholm, at der er nogle 'kompromiser i hans hverdag, som han ikke længere kan indgå'.
Siden er der blevet spekuleret i, hvad den egentlige grund til, at træneren, der for en måned siden førte FC Midtjylland til klubbens første danmarksmesterskab, forlod sit job, var.
Kunne han have et job i en større liga i baghånden?
"Det kan jeg 100 procent sige, at jeg ikke har. Og det har jeg heller ikke planer om foreløbigt," siger Glen Riddersholm til TV2.
Men var det så klubbens nye ejer, Matthew Benham, og den nye bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, som Riddersholm ikke kunne forene sig med?
"Jeg kan helt klart understrege, at det har intet med det at gøre. De har været en fantastisk berigelse for klubben."
Der er mulighed for at blive lidt klogere på cheftrænerens dramatiske exit, når FC Midtjylland fredag klokken 08.15 holder pressemøde.

Glens farvel er overraskende - og dog...


Glen Riddersholm kastede en af årets største bomber, da han torsdag valgte at stoppe som træner i FC Midtjylland.
Han stod på bagtrappen af sin karrieres største mål og på fortrappen til sin karrieres største udfordring. Alligevel valgte han efter et møde torsdag at sige stop.
Farvel til den klub, han voksede op i og besluttede sig for at føre til tops, farvel til det hold, han tog under sine vinger efter forriges sæson store skuffelse og løftede til en kæmpe succes med et af de sikreste danske mesterskaber længe.
Hvorfor? Jeg ved det ikke hundrede procent, men jeg har mine anelser. Jeg har, siden det stod klart, at han ville stoppe, talt med en stribe kilder, hvoraf de fleste er ramt af en blanding af overraskelse og semistort chok.
Andre havde set det komme og taler om utilfredshed med strukturer og skuffelse over nogle af de nærmeste relationer. Og fast ligger det, at det under alle omstændigheder var hans egen beslutning.
Man behøver ikke spekulere, om han blev fyret eller har andet i baghånden. Det har han ikke. Han valgte at stoppe selv, fordi han ikke længere kunne eller ville stå inden for det, hans overordnede bød ham. Her taler vi naturligvis om hans direktører og muligvis bestyrelsesfolk i FC Midtjylland.
Glen Riddersholm har i årevis prædiket ærlighed, og skulle han leve op til sine egne idealer, skulle han være lige så tilfreds med sin stilling i FC Midtjylland, som han sagde. Det har han ikke kunnet.
Det er mere end et år siden, at han sagde til BT, at han ønskede klare linjer og klare mål fra sin ledelse:
"Jeg er ikke tryllekunstner, og vi gør alt, hvad vi kan.  De udmeldinger, der har været helt klart og tydeligt de seneste par år, er, at vi er en udviklingsklub, og når man er det, spiller man ikke med om medaljer. Så gælder det om at producere dygtige, unge talenter. Vi er ikke designet til at spille med om guld, men vi har trods alt haft et bæredygtigt fundament til at kunne være med," sagde han for godt et år siden til os.
Den opfattelse har, så vidt jeg forstår, ikke ændret sig.
Glen Riddersholm ønskede, at klubben skulle oppe sig, men fandt setuppet utilstrækkeligt til, at hans ønsker blev imødekommet.
Han har ganske enkelt ikke fundet, at klubben var gearet til det, den prædikede, og han mente ikke, at FC Midtjylland havde den kvalitet, den som minimum skulle have, hvis den ønskede både at spille en rolle i Champions League og i Superligaen.
Det meddelte Glen Riddersholm ledelsen onsdag, og fortalte, at han var villig til at give ledelsen et halvt år til at finde en afløser. Torsdag meddelte bestyrelsen ham, at han lige så godt kunne stoppe med øjeblikkelig virkning.
Det kommer som et chok for en spillertrup, der i den grad har bundet sin succes op på Glen Riddersholms kvaliteter, dedikation og tro på dens evner.
Jeg har svært ved at se den rejse sig, og dette betyder ikke, at flere har lyst til at blive for at spille om Champions League-kvalifikation i stedet for at tage den næste mulighed for et udlandseventyr.
FC Midtjylland skal handle hurtigt og stærkt, hvis truppen skal føle, at det er et fuldbyrdet sats på Champions League, de i de kommende uger skal være en del af.

FCM-stjerne er chokeret: Glen virkede i fantastisk balance tidligere i dag


Det kom som lyn fra en klar himmel, da Glen Riddersholm torsdag aften meddelte, at han med øjeblikkelig virkning stopper i FC Midtjylland.
De danske mestres træner kan ikke længere acceptere nogle 'kompromiser i hverdagen', som han siger i pressemeddelelsen fra FC Midtjylland.
Tilbage står nu en måbende og chokeret spillertrup. Det fortæller forsvarsprofilen Erik Sviatchenko.
»Vi har ikke fået meget at vide. Det er selvfølgelig en kæmpe, kæmpe skuffelse for os. Og for mig personligt. Jeg er ked af det. Det er utroligt skuffende, at både Glen og FC Midtjylland mener, at de ikke skal være sammen længere.«
»Vi havde en super træning i dag med Glen. Han virkede - hvis jeg skal være helt ærlig - i fantastisk balance. Så den her nyhed kommer som et kæmpe chok. Det er noget af en bombe,« fortæller Sviatchenko.
Først fredag får spillerne Riddersholms egen forklaring på den dramatiske beslutning.
»Glen kommer i morgen og fortæller os lidt om sin beslutning - og også for at sige farvel. Og så starter hverdagen derefter - uden Glen, hvilket jo er helt mærkeligt. Om nogen har han været primus motor på dette projekt. En inspirator og mentor,« siger Sviatchenko.
Rent personligt er trænerens pludselige farvel et hårdt slag for landsholdsaktuelle Sviatchenko.
»Han har lært mig ualmindeligt mange ting. Han var en af dem, der hentede mig til klubben som 15-årig. Det her rører mig rigtig meget.«
»Glen er en ualmindeligt stor vinder, og det er noget, der smitter af på os alle sammen. Han kan om nogen sætte os spillere op og fange momentet i de forskellige mennesker. Han har fundet ind til, hvordan jeg skal tøjles«.
Nu handler det om - trods alt - at holde fokus på de udfordringer, der venter - nationalt og europæisk.
»Vi må jo starte en hverdag igen. Truppen er stadig stærk, og nu skal vi sunde os, og derefter må vi hurtigst muligt komme ovenpå igen. Man kan ikke stagnere nu her, det er nu, det allervigtigste går i gang,« slutter Sviatchenko.

Nenhum comentário:

Postar um comentário