quarta-feira, 13 de janeiro de 2016

Fenerbahçe 6-1 Giresunspor

Resultado de imagem para logo turkish cupResultado de imagem para logo turkish cup


Ziraat Türkiye Kupası H grubunda ilk 3 maçında 9 puan toplayan Fenerbahçe deplasmanda 2-0 mağlup ettiği Giresunspor'u Şükrü Saraçoğlu'nda 6 golle dağıttı. Uygar, Ramazan, Caner Erkin, van Persie (2) ve Fernandao'nun golleriyle farka koşan sarı lacivertlilere Giresunspor'dan tek cevap Abdulaziz'den geldi. Fenerbahçe bu sonuçla grupta 4. galibiyetini alarak 12 puanla gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.

Stat: Ülker
Hakemler: Onur Karabaş, Levent Görün, Mücahit Değermenci
Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topuz (Dk. 64 Mehmet Topal), Ozan Tufan (Dk. 64 Fernandao), Uygar Mert Zeybek, Ramazan Civelek, Diego (Dk. 46 Markovic), Van Persie
Giresunspor: Anıl Atağ, Berkan Yıldırım, Emre Can Coşkun, Özgür Yılmaz, Fatih Çiplak, Ngangoue (Dk. 46 Alaattin Tosun), Vedat Bora (Dk. 66 Bruno de Souza), Fevzi Özkan, Rıdvan Sağlam, Abdulaziz Solmaz, Berk İsmail Ünsal (Dk. 56 Vedat Muriç)
Goller: Dk. 17 Uygar Mert Zeybek, Dk. 39 Ramazan Civelek, Dk. 55 Caner Erkin, Dk. 59 ve 82 Van Persie, Dk. 68 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 77 Abdulaziz Solmaz (Giresunspor)
Sarı kartlarlar: Dk. 54 Uygar Mert Zeybek (Fenerbahçe), Dk. 60 Vedat Bora, Dk. 67 Abdulaziz Solmaz (Giresunspor)

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:
17. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Diego Ribas'ın sol kanattan yaptığı düzgün ortada topa Uygar Mert Zeybek, altı pasın önünde kafayla vurarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.
39. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Gökhan Gönül'le paslaşarak ceza sahasına giren Ramazan Civelek, kale sahasının önünde Abdulaziz Solmaz'ı geçtikten sonra şık bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0.
55. dakikada Fenerbahçe farkı 3'e çıkardı: Caner Erkin'in yaklaşık 25 metreden kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan çektiği sert şutta top kalecinin üzerinden giderek ağlarla buluştu: 3-0.
59. dakikada Van Persie takımının 4. golünü kaydetti. Sağ kanattan Markovic'le verkaç yaparak ceza sahasına giren Gökhan Gönül, topu Van Persie'ye çıkardı. Hollandalı futbolcu sol ayağına aldığı meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla sağ üst köşeden ağlara yolladı: 4-0.
68. dakikada Fenerbahçe 5. golü buldu. Caner Erkin'in sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda kaleci Anıl topu tokatladı. Mehmet Topal, Anıl'ın çeldiği topa dokundu ve meşin yuvarlak altıpasın içinde Fernandao'nun önünde kaldı. Brezilyalı futbolcu, rahat bir pozisyonda topu filelere yolladı: 5-0.
77. dakikada Giresunspor golü buldu. Alaattin Tosun'un ara pasında topla buluşan Abdulaziz Solmaz'ın ceza sahasına girmeden vuruşunda, kaleci Fabiano'nun müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 5-1.
82. dakikada Van Persie müthiş bir gole imza attı. Markovic'in savunma arkasına attığı pasla ceza sahasına giren Van Persie, önce Emre Can Coşkun'a sonra da kaleci Anıl'a şık çalımlar attı. Kaleyi boşaltan Hollandalı, topu boş ağlara gönderdi: 6-1. 

PEREIRA'DAN 10 DEĞİŞİKLİK!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 4. hafta maçında PTT 1. Lig ekibi Giresunspor karşısında takımını 10 değişiklik yaparak sahaya sürdü. Ülker Stadı'ndaki karşılaşmada Pereira, Giresunspor'u deplasmanda 2-0 yendikleri son maçın ilk 11'inde 10 değişiklik yaparken sadece Ozan Tufan'ı oynattı.

Giresun deplasmanında forma giyen Volkan Demirel, Hasan Ali Kaldırım, Simon Kjaer, Mehmet Topal, Josef de Souza, Jose Fernandao, Luis Nani, Şener Özbayraklı, Lazar Markovic ve Abdoulaye Ba, ikinci Giresunspor maçında ilk 11'de şans bulamadı.
Sahaya kalede Fabiano Ribeiro'yla çıkan sarı-lacivertlilerin savunma dörtlüsünde Gökhan Gönül, Bruno Alves, Michal Kadlec ve Caner Erkin yer aldı. Orta sahanın ortasında Mehmet Topuz, Ozan Tufan ve Diego Ribas'ı oynatan Portekizli teknik adam kanatlarda genç futbolcular Uygar Mert Zeybek ile Ramazan Civelek'e forma verdi. Fenerbahçe'nin ileri ucunda ise Robin van Persie yer aldı.

VAN PERSIE VE DIEGO SAKATLIKTAN KURTULDU
Sarı-lacivertlilerde sakatlıklarından kurtulan Van Persie ile Diego Ribas, Giresunspor karşısında sahaya ilk 11'de çıktı.
Van Persie ile ilk yarının son haftasında Medicana Sivasspor maçında sakatlanarak 29. dakikada oyundan çıkan Diego, uzun süre takımdan ayrı çalışmıştı. Diego geçen hafta, Van Persie ise dün takımla antrenmana çıkmıştı.

Fenerbahçe'de az forma şansı bulan Kadlec, Mehmet Topuz ile genç oyuncular Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek de Giresunspor karşısında ilk 11'de yer aldı. Sakatlıklarından dolayı Abdoulaye Ba, Alper Potuk, Ertuğrul Taşkıran ve Raul Meireles'in kadroda yer almadığı sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde Volkan Demirel, Hasan Ali, Kjaer, Mehmet Topal, Fernandao, Şener ve Markovic forma şansı bekledi.

Fenerbahçe'de Luis Nani, Volkan Şen ve De Souza ise Portekizli teknik adam Pereira tarafından maç kadrosuna dahil edilmedi.

TARAFTAR İLGİ GÖSTERMEDİ
Fenerbahçeli taraftarlar kupa maçına ilgi göstermedi. Tribünlerin tamamında büyük boşluk oluşurken, taraftarlar hayatını kaybeden Genç Fenerbahçeliler taraftar grubunun lideri Sefa Kalya için tezahüratlarda bulundu. Maçı takip eden 100'e yakın Giresunsporlu taraftarlar da Sefa Kalya için yapılan tezahüratlara eşlik etti.

GİRESUNSPOR'DA 8 DEĞİŞİKLİK
Giresunspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, Fenerbahçe'yle oynadıkları ilk maça göre takımında 8 değişiklik yaptı. Sözeri, ilk maçın 11'inde forma verdiği Özgür Yılmaz, Fevzi Özkan ve Herve Ngangoue'ye bu karşılaşmada da oynadı. 

Nenhum comentário:

Postar um comentário