sexta-feira, 21 de outubro de 2016

SIMBOLINĖJE 28 TURO RINKTINĖJE - TRYS ŽALGIRIEČIAI

Resultado de imagem para FLAG LITHUANIA

„SMScredit.lt A lygos“ 28-ojo turo simbolinę rinktinę sudaro penkių komandų atstovai. Po tris futbolininkus delegavo Vilniaus „Žalgiris“ ir Kauno „Stumbras“, po du žaidėjus atstovauja Marijampolės „Sūduvai“ ir „Trakams“, vienas – „Kauno Žalgiriui“.

1

 Vartininkas – Rafaelis Broetto („Stumbras“)

Nors ture buvo nepraleidusių įvarčio vartininkų, tačiau R.Broetto neabejotinai turėjo daugiausiai darbo. Pirmasis kėlinys mače prieš „Lietavą“ legionieriui nebuvo labai įtemptas, tuo tarpu po pertraukos jis tapo pagrindiniu faktoriumi, neleidusiu kauniečių vartus užgulusiems aikštės šeimininkams išgelbėti rungtynių. Vartininko sąskaitoje – trys laimėtos akistatos varžovams iššokus prieš vartus bei atremtas pavojingas Tomo Salamanavičiaus smūgis.
Gynėjas – Arūnas Klimavičius („Trakai“)
„Sausi“ vartai dvikovoje su vienu iš konkurentų į medalius ir pergalę komandai atnešęs įvartis standartinės situacijos metu antrajame kėlinyje. Tokia A.Klimavičiaus statistika be didesnių problemų rezervavusi vietą tarp turo geriausiųjų. Verta pastebėti, kad riterių gynybos linija buvo tik antroji IV-e čempionato rate, eliminavusi klaipėdiečių puolimą.
Gynėjas – Donovanas Slijngardas („Žalgiris“)
Prie legionieriaus iš Olandijos gero ir solidaus žaidimo esame tiek pripratę, kad į jį dėmesį atkreipiame tik tada, kai gynėjas nuveikia kažką papildomo. Šį sykį D.Slijngardo papildoma veikla – rezultatyvus perdavimas, po kurio „Žalgiris“ pagaliau atvėrė varžovų vartus. Prie jo pridedame nulį praleistų komandos įvarčių ir vos vieną momentą, kai jo tiesioginis oponentas rimčiau pagrasino sostinės komandos tvirtovei.
Gynėjas – Deividas Česnauskis („Trakai“)
„Trakams“ be jokių abejonių ture teko sunkiausias varžovas, negana to, rungtyniauta išvykoje. „Atlanto“ stiprioji vieta – tolimi perdavimai iš žaidimas flangais. Vieną jų prižiūrėjęs riterių kapitonas D.Česnauskis jame tiesiog dominavo, neleisdamas varžovams kurti prie savo vartų, be to tradiciškai nevengė prisijungti į komandos puolimą.
Saugas – Saulius Mikoliūnas („Žalgiris“)
Antrą sykį per paskutines trejas rungtynes į turo rinktinę S.Mikoliūnas patenka drauge su D.Slijngardu. Galbūt tai tik sutapimas, tačiau šis tandemas mače prieš „Kauno Žalgirį“ sukūrė pirmąjį komandos įvartį, kurį pelnė lietuvis. Tačiau ir iki jo, ir vėliau čempionų saugas buvo labai pastebimas ir nuolat atsidurdavo atakos smaigalyje, pasinaudodamas tuo, kad kauniečių gynyba didžiausią dėmesį buvo sukoncentravusi į rezultatyviausią žalgirietį Andriją Kaludjerovičių.
Saugas – Nerminas Jamakas („Sūduva“)
Suvalkijos klubui atstovaujantis bosnis laimėtose rungtynėse prieš „Utenį“ prie komandos rezultato prisidėjo dviem rezultatyviais perdavimais, po kurių buvo įmušti abu aikštės šeimininkų įvarčiai. Verta pastebėti, kad „Sūduva“ toli gražu nedemonstravo įspūdingo žaidimo, tačiau būtent N.Jamako aikštės matymas ir gebėjimai perduoti kamuolį tapo viena esminių pergalės detalių.
Saugas – Robertas Vėževičius („Stumbras“)

Iki tol pilnas rungtynes vos triskart sužaidęs R.Vėževičius paskutinėse trejose nebuvo keičiamas visai ir trenerio pasitikėjimą pateisino, Jonavoje sužaidęs vieną geriausių savo mačų sezone, ir tiesiogiai prisidėjo prie dviejų paskutinių komandos įvarčių. Saugas pasižymėjo pats išbėgęs prieš vartus pirmoje mačo pusėje, o antrojo kėlinio pradžioje pritrūko centimetrų, kad į R.Vėževičiaus sąskaitą įkristų ir dar vienas įvartis. Vėliau jis laimėjo oro dvikovą baudos aikštelėje, sudarydamas progą įmušti komandos puolėjui. Tiesa, prie šio rezultatyvaus perdavimo prisidėjo ir į kamuolį nepataikęs „Lietavos“ gynėjas, tačiau tai jau ne vieno labiausiai patyrusių „Stumbro“ futbolininkų galvos skausmas.
Saugas – Matija Ljujičius („Žalgiris“)
„Kauno Žalgirio“ gynėjams akylai prižiūrint A.Kaludjerovičių, M.Ljujičius reidais į baudos aikštelę tiesiog terorizavo varžovų gynybos liniją, sužaisdamas vienas geriausių savo rungtynių Lietuvoje, po kurių liko tik svarstyti, kaip debiutuojantis turo rinktinėje saugas paliko aikštę be įvarčio. Nesužaidus nei 10 minučių, tik vartininko meistriškumas išgelbėjo aikštės šeimininkus po labai techniško serbo smūgio. Savo vartų sargui kauniečiai dėkojo ir po kelių kitų legionieriaus iš Serbijos pavojingų smūgių.
Saugas – Ernestas Veliulis („Sūduva“)
Sunkoka tuo patikėti, bet E.Veliulis į turo rinktinę išrenkamas pirmą kartą. Stabilaus žaidimo visą sezoną niekaip nedemonstravęs saugas mače prieš „Utenį“ vėl priminė, kad ne veltui prieš kurį laiką buvo sulaukęs ir nacionalinės rinktinės trenerių dėmesio. Šiame ture „Sūduvos“ saugas buvo pastebimas kone visuose komandos sukurtuose momentuose. Būtent jis atidarė komandos sąskaitą mačo pradžioje, o kėlinio pabaigoje vėl atsidūrė sūduviškių atakos smaigalyje. Antrajame kėlinyje sukūrė idealią progą Predragui Pavlovičiui, bet šio smūgį vartininkas atrėmė.
Puolėjas – Cristianas Alexas („Stumbras“)
Tokio legionieriaus iš Brazilijos mačo, akivaizdu, laukė tiek juo tikinti „Stumbro“ komanda, tiek ir jis pats, po rungtynių sunkiai sulaikęs ašaras. Įspūdinga tai, kad turo rinktinėje debiutuojantis C.Alexas pasidarbavo mušant visus keturis Kauno komandos įvarčius. Būtent laiku ir vietoje atsidūręs puolėjas išvedė kauniečius į priekį nesužaidus nei pusės minutės, o antrajame kėlinyje pridėjo dar vieną tikslų smūgį. Neužmiršta asistuoti ir komandos draugams. Po perdavimo iš gilumos įmušė R.Vėževičius, o po pasiuntus kamuolį link vartų standartinės situacijos metu į savo vartus įsimušė „Lietavos“ gynėjas.
Puolėjas – Andrius Velička („Kauno Žalgiris“)
Paskutinėse savo karjeros rungtynėse vienas garsiausių lygos futbolininkų stengėsi, buvo aktyvus, tačiau pasižymėjo tik geltona kortele, užbaigdamas paskutinę atkarpą savo futbolo kelionėje. Tačiau tai yra simbolinė rinktinė, todėl į ją įtraukdami „Legendą Nr. 17“ simboliškai paminėsime visą puolėjo įsimintiną karjerą. Ačiū, Andriau!








TURNYRINĖ LENTELĖ

1.Žalgiris28+4066
2.Trakai28+2558
3.Sūduva28+1051
4.Atlantas28+1351
5.Lietava28-1629
6.Stumbras28-1727
7.Utenis28-2316
8.Kauno Žalgiris28-3215

Nenhum comentário:

Postar um comentário