domingo, 23 de outubro de 2016

Club Brugge verslaat loom Anderlecht in topper


Resultado de imagem para flag belgium

Club Brugge heeft de punten alweer op Jan Breydel gehouden. Vanaken en Vormer zetten Club op rozen, maar de kampioen moest toch bibberen na rood voor Wesley en de late aansluitingstreffer van Teodorczyk.

Club Brugge - Anderlecht kort samengevat

  • Sleutelmoment: Weiler gokt en laat zijn stroef draaiende elftal ongemoeid tijdens de rust. Anderlecht slikt bij het begin van de tweede helft meteen de 2-0 en zal niet meer herstellen, een late opflakkering ten spijt.
  • Man van de Match: Anthony Limbombe voelde zich duidelijk in zijn sas op de Brugse linkerflank. Gleed geregeld langs Sowah en Deschacht en leverde de assist voor de doelpunten van Vanaken en Vormer.
  • Opvallend: Sinds het begin van vorig seizoen speelde Club Brugge 25 keer thuis in de Belgische competitie. Het verloor slechts één keer, op het eind van vorig jaar met 1-4 tegen... Anderlecht.

Vlotte opening voor Club Brugge

Tegen Porto leek Club, ondanks de nederlaag en de vele afwezigen, stilaan uit het dal te kruipen. De Bruggelingen zetten hun klim vanmiddag voort van in de eerste minuut. Vormer had Vossen kunnen bedienen, maar koos voor een loeier over de lat.
De driemansverdediging van Anderlecht, met Deschacht vreemd genoeg op rechts, kreeg geen tijd om elkaar te vinden. Claudemir kopte nog over, maar het was wel raak toen Vanaken ongedekt mocht inlopen. De spelmaker liet de puike voorzet van Limbombe niet onbenut en klopte Roef: 1-0 na 9 minuten.
Anderlecht probeerde zich schrap te zetten na die opdoffer. Verder dan een geschampte kopbal van Nuytinck na een hoekschop kwamen de bezoekers echter niet. Tussendoor liet Vanaken na om zijn naam op aangeven van Vossen nog eens op het scorebord te zetten.

Boeiend slot dankzij rode Wesley

De toeschouwers die in het hemeltergende slot van de eerste helft in slaap waren gesukkeld, waren vlak na de rust klaarwakker. Vormer werkte een voorzet van alweer Limbombe langs Roef en zette Jan Breydel in lichterlaaie, 2-0. Een sloom Anderlecht zakte nog wat dieper in de puree.
De miserie bereikte een hoogtepunt toen Hanni en Acheampong elkaar vloerden in een poging om te schieten. Tielemans kende wel bijna succes, maar zijn afgeweken schot werd heerlijk gered door Butelle. Het was alles bij elkaar veel te weinig om Club Brugge in verlegenheid te brengen.
Toch werd het nog een prangend slot. Vanaken werd een mogelijke strafschop ontzegd en de pas ingevallen Wesley pakte dwaas rood. Teodorczyk hees de elf van Anderlecht op de rand van buitenspel nog naar 2-1, maar ook de Pool kon de Brugse trein niet meer doen ontsporen.

Limbombe: "Heb mijn werk goed gedaan"

Anthony Limbombe was uiteraard heel blij na afloop. "Dit was een leuke wedstrijd met veel spanning en twee mooie doelpunten van ons. De supporters waren geweldig", vond de Brugse flankspeler.
Limbombe blonk uit op zijn flank. "Woensdag tegen Porto was het moeilijk, omdat hun backs vrij hoog stonden. Dit was een niveautje lager en dat kwam goed uit. Ik heb mijn werk goed gedaan. Mijn eerste actie lukte meteen en dat gaf mij het vertrouwen."
"Het gaat stap voor stap beter voor mij", besprak Limbombe ook zijn ontwikkeling als speler onder Michel Preud'homme. "Er zijn nog een paar werkpunten en ik maakte vandaag ook foutjes, maar ik ben nog jong en zit volop in een leerproces."

Nuytinck: "We verdienden het niet"

Bram Nuytinck was niet verrast door het spelsysteem dat René Weiler koos. "Ik vond het niet raar. We hielden een goed gevoel over aan Mainz, dus snap ik het wel dat er geen verandering in de opstelling kwam", verklaarde de verdediger van Anderlecht.
"We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door slordig te spelen. Achterin stond het niet goed en we dwongen eigenlijk geen kansen af. In een topwedstrijd moet het beter, moet je meer geven. We verdienden het niet", gaf de Nederlander ruiterlijk toe.
"Het is lastig om uit te leggen hoe het komt dat we zo wisselvallig zijn.Veel jongens zaten niet in de wedstrijd, terwijl je in een topper 100% moet zijn. We gingen nochtans met vertrouwen de wedstrijd in, maar laten na om Club een klap te geven", besloot Nuytinck.

MATCHINFO

CLUB BRUGGEANDERLECHT
1Butelle1Roef
2Van Rhijn3Deschacht
5Poulain4Mbodji
24Denswil14Nuytinck
21Cools41Sowah Adjei
6Claudemir31Tielemans
3Simons32Dendoncker
20Vanaken18Acheampong
25Vormer73Stanciu
9Vossen91Teodorczyk
17Limbombe94Hanni
WISSELSPELERS
7Wesley Moraes10Bruno
10Diaby9Harbaoui
15Pina17Capel
41Teunckens5Spajic
42Storm8Badji
63Bolingoli Mbombo23Boeckx
92Lemoine49Vancamp
TRAINER
Michel Preud'hommeRené Weiler

Nenhum comentário:

Postar um comentário