sábado, 22 de outubro de 2016

Ramselaar bezorgt PSV zwaarbevochten zege op Sparta

Resultado de imagem para flag holland
PSV heeft zaterdag in de Eredivisie een zwaarbevochten overwinning geboekt op Sparta Rotterdam en daarmee een einde gemaakt aan een serie van vier officiële duels zonder zege. Bart Ramselaar zorgde een kwartier voor tijd voor opluchting bij de landskampioen: 1-0.
PSV trad aan met de oudste basisopstelling sinds de uitwedstrijd tegen FC Twente in de laatste speelronde van het seizoen 2012/13, tevens het laatste officiële duel van Mark van Bommel. De naar Eredivisie-maatstaven hoge gemiddelde leeftijd van bijna 26 jaar was vooral het gevolg van de afwezige Jeroen Zoet. De geblesseerde doelman werd vervangen door Remko Pasveer. Verder ontbraken om uiteenlopende redenen Jetro Willems (privéomstandigheden), Siem de Jong (niet inzetbaar) en Daniel Schwaab (gepasseerd).
Sparta maakte het PSV in de openingsfase erg lastig. Tekenend was dat Pasveer al in de tweede minuut moest ingrijpen op een inzet van Stijn Spierings, die als eindstation van een snelle aanval fungeerde. Nog in het openingskwartier brachten ook Thomas Verhaar en Craig Goodwin de defensie van de thuisploeg in grote verlegenheid.
Pas halverwege de eerste helft begon het enigszins te lopen bij de thuisploeg. PSV kreeg een aantal kansen, al waren die niet altijd de vrucht van gestroomlijnde aanvallen. Gastón Pereiro had geen succes met een volley en Davy Pröpper probeerde het tevergeefs met een schot. De grootste PSV-kans in die fase was voor Joshua Brenet, die oog in oog met keeper Roy Kortsmit faalde.

Dinsdag treffen PSV en Sparta Rotterdam elkaar in de strijd om de KNVB-beker.

Na de hervatting kroop Sparta meer in zijn schulp, daar ook wel toe gedwongen door een PSV dat sneller de aanval zocht dan in de eerste helft. Toch bleven de bezoekers lange tijd op de been; telkens ging er in de eindfase wel iets mis bij PSV. Met het inbrengen van Steven Bergwijn en Oleksandr Zinchenko voor Luciano Narsingh en Andrés Guardado injecteerde Cocu zijn ploeg met vers bloed.
Twee minuten na de invalbeurt van de Oekraïner brak Ramselaar de ban voor de Eindhovenaren. De middenvelder anticipeerde goed op een pass van Luuk de Jong en liftte de bal over Kortsmit. Sparta, dat ondanks het verlies in de middenmoot blijft staan, slaagde er niet in om een slotoffensief te ontketenen. Het mocht Kortsmit dankbaar zijn dat het bij 1-0 bleef.
PSV bezet met 21 punten uit tien duels de derde plek in de Eredivisie, op één punt van nummer twee Ajax. Koploper Feyenoord totaliseert 27 punten. Zondag staan de Rotterdammers en de Amsterdammers tegenover elkaar in De Kuip.
De spelers van Sparta Rotterdam en PSV kijken elkaar dinsdagavond alweer in de ogen. Dan staat op Het Kasteel een ticket voor de strijd om de achtste finale van de KNVB-beker op het spel. PSV vervolgt de Eredivisie volgende week zaterdag met de lastige uitwedstrijd bij Vitesse. Diezelfde avond gaat Sparta op bezoek bij Heracles Almelo.