terça-feira, 1 de setembro de 2015

TURKEY Spor Toto Süper Lig - NEWS

Resultado de imagem para FLAG TURKEY  Resultado de imagem para SPORT TURKISH LOGO


Fenerbahce set to sign the young Goias striker Erik Lima


Fenerbahce are set to sign the young Goias striker Erik Lima according to Eurosport.
The report states that the 21-year-old will join Fenerbahce in January after the Yellow Canaries agreed a €7.5 million transfer fee with Goias.
Lima will sign a five-year deal with Fenerbahce keeping him in Istanbul until July 2019.
The 21-year-old forward can player as a striker or on either wing. Lima has provide done assist and scored eight goals in 14 appearances for Goias this season.
The Canaries have already made 11 transfers this season includingManchester United duo Robin van Persie and Luis Nani.
Fener have also signed Danish international Simon Kjaer, Brazil international Josef De Souza, Lazar Markovic from Liverpool and fourBursaspor players including highly rated 20-year-old Ozan Tufan as well as last seasons top goal-scorer in the league Fernandao.
Last seasons Süper Lig runners-up have also parted ways with nine players including long-serving veterans Emre Belözoğlu and Selçuk Şahin.


Melo Milano'da

Galatasaray’dan Inter’e transfer olan Felipe Melo, Milano'da... Sarı-kırmızılı takıma geldiğinde havaalanında krallar gibi karşılanan Brezilyalı oyuncunun, İtalya'ya varışı sönük oldu...


Galatasaray’dan Inter’e transfer olan Felipe Melo, Milano'da... Brezilyalı futbolcu, Inter kulübünün yetkilileri tarafından karşılandı.
Sarı-kırmızılı takıma transfer olduğunda Atatürk Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılanan Brezilyalı oyuncuya Milano'da Inter taraftarı ilgi göstermedi. 
Böyle veda etti
Instagram hesabından Türkçe bir mesaj yayımlayan Brezilyalı oyuncu, “4 yıllık tutku, zaferler, ortak aşk ve mükemmel hatıralar… Bunların hepsi kalbimde… Galatasaray, seni ve taraftarlarımızı hiç unutmayacağım… Bu bir veda mesajı değil, bu tekrar görüşürüz mesajı…Galatasaray büyük bir taraftar daha kazandı… Yaşadığımız her şey unutulmazdı” ifadelerini kullandı.


Aziz Yıldırım PFDK'ya sevk edildi!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Antalyaspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği,  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na  (PFDK) sevk etti.
TFF'den yapılan açıklamaya göre Yıldırım, Spor Toto Süper Lig'deki  Fenerbahçe-Antalyaspor karşılaşması sonrasında, medyada yer alan sportmenliğe  aykırı açıklamaları nedeniyle tedbirsiz olarak disipline sevk edildi.
Antalyaspor maçından sonra hakeme tepki göstermişti
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Antalyaspor maçının hakemine yönelik "Böyle maç yönetilmez. En sonunda bir gün tepem atacak, sinirleneceğim, sahaya inip bir hakeme iki tane tokat atacağım o olacak. Sonra da takımı sahadan çekip hakeme ‘Alın şimdi kendi aranızda oynayın’ diyeceğim” açıklamalarını yaptığı ileri sürülmüştü.  
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Medicana Sivasspor maçındaki sportmenliğe aykırı hareketi  nedeniyle Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ile aynı maçta kural  dışı hareketi nedeniyle Osmanlısporlu futbolcu Aminu Umar'ı da disipline  gönderdi.
Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor'un saha olayları, Kayserispor  ve Mersin İdmanyurdu'nun da kötü ve çirkin tezahürattan disipline sevkine karar  verildi.
Bu arada PTT 1. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon Kulübü ve futbolcusu  Ziya Aydın ile Şanlıurfaspor idarecisi Zafer Tüzün de disiplin kuruluna sevk  edildi.

Beşiktaş milli oyunculardan yoksun çalıştı

Beşiktaş, Medipol Başakşehir maçının hazırlıklarına başladı.


Beşiktaş, Spor Toto Süper Ligin 4. haftasında Medipol Başakşehir ile oynayacağı maçın hazırlıklarına 3 günlük iznin ardından başladı.
Basına kapalı yapılan antrenman 1.5 saate yakın sürdü. Antrenmana Milli Takımlarda olan Ricardo Quaresma, Atiba Hutchinson, Alaxander Milosevic, Olcay Şahan, Ersan Gülüm, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre ve Cenk Tosun katılmadı.
Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman dayanıklılık, kondisyon ve taktik çalışmasıydı. Antrenman serbest yapılan ısınma koşuları ile başladı. Top kontrolü, pas çalışması ve dar alanda kontrol pas çalışması yapıldı. 3 grup halinde 5'e 2 çalışması, alan savunmasının yer aldığı maç, kondisyon ve dayanıklılık koşularının yapıldığı çalışmalar ile antrenman sona erdi.
Bu arada, altyapı oyuncularından Eslem Öztürk, Fatih Aksoy, Hamza Küçükköylü ve Hüseyin Yılmaz A Takımın antrenmanına katıldı.
Beşiktaş, hazırlıklarına saat 17.00'de basına kapalı yapacağı 2. antrenmanla devam edecek.

Trabzonspor'da Şota-Hurma AŞ: 50 milyon euro

Trabzonspor'da sezon başında Sportif Direktörlüğü Süleyman Hurma, Teknik Direktörlüğe ise Şota Arveladze'yi getirerek yeniden yapılanma hamlesi gerçekleştiren Trabzonspor'da transfer döneminde 14 futbolcu takımdan ayrılırken, 9 oyuncu kadroya katıldı. Bu operasyonun oyunculara ödenecek garanti paralarla birlikte Trabzonspor'a maliyeti 50 milyon euroya ulaştı.


Son yıllarda ligde umduğu sonuçları alamayan, yaptığı transferlere büyük eleştiriler getirilen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, sezon öncesinde takımı Sportif Direktörlük görevine getirdiği Süleyman Hurma'ya teslim etti. İlk adımı Ersun Yanal'la yolları ayırıp Şota Arveladze'yi teknik direktör olarak görevlendirerek atan Süleyman Hurma, daha sornra Gürcü teknik adamla tecrübeli ve gençlerin karışımı bir transfer politikası izledi. Nokta transferler yaparak, şampiyonluğa oynayacak bir Trabzonspor'un temellerini atmaya çalışan ikili, dün sona eren transfer döneminde yaklaşık 50 milyon euroluk bir operasyona imza attı.
14 OYUNCU GİTTİ, 9 OYUNCU GELDİ
Öncelikle şişkin kadroyu azaltmak ve yeni transferlere yer açmak için çalışma yapan Şota Arveladze ve Süleyman Hurma, Waris'i 4.5 milyon euro bonservis bedeliyle Fransız kulübü Lorient'e sattı. Talip çıkmayan bir çok oyuncuyu kiralama yoluna giden bordo mavililer, Yatabare'yi Montpellier'e, Uğur Demirok'u Osmanlispor'a, Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş'ı Kayserispor'a, Göksu Alhas'ı Ankaragücü'ne, Mehmet Kuruoğlu'nu Adana Demirspor'a, Ferhat Yazgan ve İbrahim Demir'i 1461 Trabzon'a, Gökhan Alsan'ı Kardemir Karabükspor'a sezon sonuna kadar kiraladı. Trabzonspor, ayrıca Gökhan Karadeniz'i Göztepe'ye, Caner Osman Paşa ve Abdülkadir Özdemir'i Akhisar Belediye'ye satarken, kaleci Fatih Öztürk'ün sözleşmesini ise feshetti. Trabzonspor'un gönderdiği oyunculardan kasasına giren para, 4.5 milyon eurosu Waris'in transferinden olmak üzere yaklaşık 5 milyon euro oldu.
GARANTİ PARALARLA 45 MİLYON EUROYU GEÇİYOR
Trabzonspor, aldığı 9 oyuncuyla ise 2 ila 4 yıllık sözleşmeler yaptı. Dinamo Moskova'dan 1.5 milyon euro bonservis parası ve yıllık 1.55 milyon euro yıllık garanti ücretle alınan Douglas Franco'nun maliyeti, maç başı paraları hariç 6 milyon 150 bin euroyu bulacak. Chelsea'dan kiralanan Marko Marin'e 1 milyon 600 bin euro, kaleci Esteban Alvarado'ya ise yıllık 550 bin eurodan 2 yıllık sözleşmesi karşılığı 1 milyon 100 bin euro ödenecek. Hull City'den kadroya katılan ve bonservisine 3 milyon 150 bin euro verilen Dame N'Doye, 3 yıllık sözleşme karşılığında yılda 2.5 milyon eurodan toplam 7 milyon 500 bin euro kazanacak. 4 yıllık sözleşme yapılan Cavanda'nın maliyeti 5 milyon 200 bin euroyu bulurken, Stephane Mbia'a 2 milyon 200 bin euroluk imza parasıyla birlikte 3 yıllık sözleşmesi karşılığında ödenecek garanti para 10 milyon euroya ulaşacak. Alper Uludağ'ın 3 yıl için bordo mavili kulübü maliyeti 2 milyon 300 bin euro, Okay Yokuşlu'nun ise 4 milyon euro olacak. Satın alma opsiyonu kullanılarak Kasımpaşa'dan alınan Özer Hurmacı ise 3 yıl için 4 milyon 700 bin liraya mal oldu.
Böylece Trabzonspor'un bu sezon başında aldığı 9 oyuncunun, sözleşme süreleri bitene kadar alacakları garanti paralar ve bonservis bedellerinin kulübe maliyeti 46 milyon euroya yaklaştı.
Bu arada Ersun Yanal'ı göndermek için 450 bin euro fesih parası veren bordo mavililerde, Şota Arveladze yıllık 1 milyon 200 bin eurodan 2 yıllık, Sportif Direktör Süleyman Hurma da yıllık 800 bin dolardan 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Bu ücretler de katıldığında Trabzonspor'un sezon başı operasyonu 50 milyon euroya ulaştı.




4.Week
BEŞİKTAŞ A.Ş.-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK
BURSASPOR-GENÇLERBİRLİĞİ
KASIMPAŞA A.Ş.-FENERBAHÇE A.Ş.
OSMANLISPOR FUTBOL KULÜBÜ-TORKU KONYASPOR
KAYSERİSPOR-TRABZONSPOR A.Ş.
ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.-MEDICANA SİVASSPOR
AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR-GAZİANTEPSPOR
GALATASARAY A.Ş.-MERSİN İDMANYURDU
ANTALYASPOR A.Ş.-ESKİŞEHİRSPOR




P.S. According to Football Competition Regulation of TFF, if two or more teams are on equal points after the end of the season, higher number of points obtained in the matches played among the teams in question will be used to seperate teams.


Spor Toto Super League Hasan Doğan Season (Professional Team) 
 1022


 NEDİM GÖKLÜ(Observer)
 ERDOĞAN YEŞİLCAN(Delegate)
 İSMAİL SÖKELEN(Delegate)
 HALİT UĞURLU(Delegate)

ANTALYASPOR A.Ş.
1
 First 11
1. VOLKAN DEMİREL
3. HASAN ALİ KALDIRIM
4. SIMON THORUP KJAER
5. MEHMET TOPAL
6. JOSEF DE SOUZA DIAS
9. JOSE FERNANDO VIANA DE SANTANA
10. DIEGO RIBAS DA CUNHA
11. ROBIN VAN PERSIE
17. LUIZ CARLOS ALMEIDA DA CUNHA
19. ŞENER ÖZBAYRAKLI
53. ABDOULAYE BA
 Substitutes
40. FABIANO RIBEIRO DE FREITAS
8. OZAN TUFAN
14. RAUL JOSE TRINDADE MEIRELES
15. UYGAR MERT ZEYBEK
20. VOLKAN ŞEN
24. MICHAL KADLEC
26. ALPER POTUK
 Coach
VITOR MANUEL DE OLIVEIRA LOPES PEREIRA
 Goals
  LUIZ CARLOS ALMEIDA DA CUNHA,43.dk (H)
  LUIZ CARLOS ALMEIDA DA CUNHA,90+5.dk (F)
 Cards
Yellow Card HASAN ALİ KALDIRIM 28.dk
Yellow Card LUIZ CARLOS ALMEIDA DA CUNHA 67.dk
 Players Out
 JOSE FERNANDO VIANA DE SANTANA 63.dk
 ABDOULAYE BA 46.dk
 JOSEF DE SOUZA DIAS 76.dk
 Players In
VOLKAN ŞEN 63.dk
MICHAL KADLEC 46.dk
ALPER POTUK 76.dk
 First 11
32. SASO FORNEZZI
3. JOSIP KVESIC
7. ZEKİ YILDIRIM
8. KADİR BEKMEZCİ
9. SAMUEL ETO O FILS
11. EMRAH BAŞSAN
27. DEJAN LAZAREVIC
28. ONDREJ CELUSTKA
33. DIEGO ANGELO DE OLIVEIRA
65. ÖMER KANDEMİR
80. EMRE AKBABA
 Substitutes
1. OZAN EVRİM ÖZENÇ
12. GUILHERME MILHOMEM GUSMAO
17. JEAN II MAKOUN
21. SERDAR ÖZKAN
25. RIDVAN ŞİMŞEK
53. LOKMAN GÖR
 Coach
MUSTAFA ATİ GÖKSU
 Goals
  GUILHERME MILHOMEM GUSMAO,70.dk (F)
 Players Out
 ÖMER KANDEMİR 83.dk
 EMRE AKBABA 39.dk
 DEJAN LAZAREVIC 63.dk
 Players In
LOKMAN GÖR 83.dk
GUILHERME MILHOMEM GUSMAO 39.dk
SERDAR ÖZKAN 63.dk

Nenhum comentário:

Postar um comentário