sábado, 2 de janeiro de 2016

Тейшейра втер носа Мессі, "Динамо" купить талановитого форварда та інші події доби


Resultado de imagem para flag ukraine Resultado de imagem para premier league  ukraine



fivfvfivf.jpg (17.21 Kb)

Атакувальний півзахисник донецького "Шахтаря" Алекс Тейшейра посів третє місце за кількістю голів у 2015 році серед гравців усіх ліг світу.

Бразильському футболісту "гірника" вдалося забити за цей календарний рік учемпіонаті України 34 м'ячі. Варто відзначити, що Тейшейра випередив аргентинця Мессі, який забив 33 голи.

На першому місці опинився форвард "Реала" Кріштіану Роналду (37 голів), другий - Чан Ватанака з чемпіонату Камбоджі (36).

292585.jpg (17.61 Kb)

Київське "Динамо" відразу ж після інформації про перехід Артема Кравця у німецький "Штутгарт" зайнялося пошуком нового нападника. 

На жаль, запросити іноземного гравця вкрай складно, тому керівництво киян хоче дати шанс Володимиру Прийомову, який доволі гарно зарекомендував себе у цьому сезоні. За інформацією наших джерел керівництво "біло-синіх" після новорічних свят зв'яжеться з агентом нападника, щоб узгодити усі деталі контракту.

Варто відзначити, що кияни також хочуть підсилитись воротарем "Дніпра" Денисом Бойка, оскільки Олександр Шовоковський, швидше за все, завершить кар'єру.

vvvvv.jpg (15.65 Kb)

Донецький "Шахтар" і луганська "Зоря" обміняються голкіпера, інформує MatchDay.

Повідомляється, що 22-річний голкіпер луганської "Зорі" Микита Шевченко, права на якого належать "Шахтарю", на зимові збори відправиться з "гірниками". Подейкують, що Мірча Луческу хоче оцінити перспективи воротаря, який в першій частині чемпіонату в 12 матчах пропустив лише чотири м'ячі.

У разі, якщо за підсумками зборів Шевченко зможе закріптися в "Шахтарі", то є варіант, що 27-річний страж воріт Антон Каніболоцький перейде у команду Юря Вернидуба.



"Він - король пенальті, нехай допомагає "Динамо" ще 5 років". Олександру Шовковському - 41!



"Він - король пенальті, нехай допомагає "Динамо" ще 5 років". Олександру Шовковському - 41!
Олександр Шовковський - на відпочинок ще зарано
"Футбол 24" додзвонився до п'яти дуже відомих людей українського футболу, які сказали все, що думають про сьогоднішнього іменинника. Голкіпер і прапороносець київського "Динамо", легендарний СаШо святкує 41 день народження. 

Ігор Шуховцев, голкіпер, який закінчив кар'єру в 43 роки:

Шуховцев
- Саша - це втілення школи українського футболу. Упродовж багатьох років він є справжнім №1 в Україні. Мене називали легендою, але СаШо - набагато більше заслуговує на такий титул. Горяїнов, Шуховцев, Шовковський... Неодноразово ці прізвища у своїх інтерв'ю промовляли таке слово, яке забуте зараз молоддю: "Робота, робота, робота". Коли людина перебуває у певному віці, набагато старшому, ніж хтось, вона відпрацьовує не те що вдвічі більше, а бере на себе додаткове навантаження, щоб привернути увагу на тренуванні. 
Я ціную харизматичність Шовковського у воротах. Це перший пункт. Другий пункт - стабільність. Третій - лідерські якості. У Саші є ще одна дуже хороша деталь: ближній бій, виходи сам на сам. Мені подобається, як він діє в цьому компоненті. Є голкіпери, які лягають занадто рано, а Саша завжди стояв до кінця. 
Найвидатніший матч Шовковського? Плей-офф зі Швейцарією на ЧС-2006, звісно! Отак взяти і врятувати свою збірну - дорогого коштує. 
Пригадую, давно, ще коли я грав за "Іллічівець", ми "травили" один одного, мовляв, хто ловить, у кого м'яч прилипає до рук. Я кажу: "Звісно ж, у вас в Києві такі липкі рукавички видають". "А у вас що, не видають?", - відповідає. Діалог відбувся перед грою, у підсумку ми програли - 0:1. Потиснули один одному руки, я сказав: "Не вистачило твоїх рукавичок" (Сміється).
Хочу побажати Шовковському, щоб він йшов у тому напрямку, який собі обрав за мету. Якщо ще грати - то грати. Якщо переходити на тренерську роботу або в навколофутбольну сферу - то переходити. Величезного міцного здоров'я йому і його близьким! 


Олег Лужний, захисник "Динамо" 1989-99:

Лужний
- Секрет його довголіття? Секрет - у роботі над собою, в дотриманні спортивного режиму, у бажанні. Мені назавжди відклалося у пам'яті, як ми грали з празькою "Спартою" у Лізі чемпіонів. Програли вдома 0:1, потім на виїзді виграли основний час із таким же рахунком. У серії пенальті Шовковський взяв три удари. Та й потім увесь сезон Ліги чемпіонів провів на дуже високому рівні. 
Із неформального пригадую, що ми часто грали в карти і "підколювали" один одного. Саша добре грає, тільки довго думає, але це нічого, не страшно (Сміється). У "Динамо" всі любили одну гру - брідж. На які суми грали? Це секрет.
Бажаю, щоб він був здоровий і щасливий. Ну й зичу якомога тривалішої кар'єри, зважаючи на форму, в якій він перебуває. Нехай допомагає "Динамо" ще 5 років. Дуже хороша людина, порядна, чесна. Як футболіст - 100-відсотковий професіонал. 

Максим Шацьких, нападник "Динамо" 1999-09:

Шацьких, Шовковський
- Бажаю Саші тішити нас своєю грою якомога довше. Він у прекрасній формі і реально на сьогоднішній день є найкращим не лише в Україні. Професіонал з великої літери. Завжди, як би не було важко, тримає себе у формі. Відзначу його характер. СаШо постійно намагається бути спокійним, ніколи не кидається зі сторони в сторону, холоднокровний. Не показує, наскільки йому погано при тих помилках, які іноді бувають, адже немає воротарів, які не помиляються. Вже в наступній грі демонструє, що не зациклюється на невдачі і рухається далі. Розуміє, що у нього немає права і часу довго страждати. Від нього ніколи не почуєш лайки чи навіть підвищеного тону. Тримає себе в рамках дозволеного. 
Шовковський - король пенальті. Напевно, ми з усіх воротарів світу не знайдемо такого, який відбив більше від нього. На тренуваннях ми намагалися познущатись над ним по-футбольному. Десь забити побільше. Але при всьому цьому він зберігав рівновагу. 
Я завжди наголошую, що Шовковський - один із тих голкіперів, яким мені не пощастило забити жодного голу за всю кар'єру. Щоправда, небагато матчів зіграв проти нього. Я "Динамо" забивав, але іншим голкіперам, не йому.

Анатолій Дем'яненко, головний тренер "Динамо" 2005-07:

Дем'яненко
- Він не давав собі слабинки, тож зберіг себе дотепер у відмінній формі. Шовковський дуже рано почав грати на високому рівні. У 18-19 років. Талант свій розвивав, тож вийшов з нього хороший воротар. За всю кар'єру у нього було дуже багато класних матчів. Важко виділити якусь одну гру. Багато пенальті відбив.
Здоров'я хочу побажати! Він - молодець! Стільки часу протримався на найвищому рівні. Професіонал! Дуже хороший воротар і взагалі - чудова людина. 

Дмитро Михайленко, півзахисник "Динамо" 1994-00:

Михайленко
- В такому солідному віці, як для спортсмена (зрозуміло, що для звичайної людини - це не вік), хочеться побажати якомога менше травм. Нехай прозвучить банально, але це дійсно так. Досвіду бажати, думаю, нема сенсу. У Шовковського його - з головою. Те, що він залишиться у футболі - беззаперечно. В якій ролі - це вже інше питання. Тож головне - щоб травми обходили боком, а тренерський штаб якомога більше довіряв місце в основному складі.
В першу чергу Саша - дуже грунтовний чоловік. Це проявляється у всьому. У ставленні до своєї професії, життя, життєвої позиції. Те, як він себе подає людям, позиціонує себе, як громадянин України. Він не асоціюється з жартами і хохмами. Ви ж можете це навіть по інтерв'ю побачити: поки все не проаналізує, по полицях не розкладе - не закінчить.
Добре пам'ятаю, як він починав. Ми всі були такими юними - я, він, Шевченко, Ребров... У 1994 році ми разом прийшли в "Динамо". Тоді команду тренував Йожеф Сабо. Це було так давно - 22 роки пройшло! Тому важко виділити якийсь його особливий матч. Хіба з останнього. Поєдинок у Порту сподобався - як СаШо командував захистом. Скажу так: до 40 років нереально дограти, не будучи пристрасно закоханим у футбол.
Давно з ним не бачилися. Ну так, зустрічалися пару разів на світських заходах, перекинулися парою слів. У нас в "Динамо" були різні кола спілкування. Він товаришував зі своїми однокласниками - Владом Ващуком, Сергієм Федоровим. У мене ж коло було іншим - я все-таки прийшов у "Динамо" з іншої команди.
Вже тоді, у юності він був вдумливим. Не таким як зараз, бо зараз, здається, іноді аж занадто (Сміється). Воротарська позиція відрізняється від інших якраз тим, що є час подумати. Плюс - у них був тренер Михайло Михайлов, який спонукав думати, аналізувати. А ще Шовковський - достатньо азартний. Пам'ятаю, карти так довго розкладав на столі, симетрично, а всі нервували. Поки в нього від шістки до туза не стане - доводилося чекати.




КомандаІВНПМO
1Шахтар16141150-1143
2Динамо16141137-643
3Зоря16104232-1434
4Дніпро1684428-1528
5Волинь1683526-2327
6Ворскла1667320-1925
7Олександрія1664619-1822
8Карпати1663718-2321
9Сталь Дн1644814-2216
10Олімпік16421016-2514
11Металіст1618712-2511
12Чорноморець1617815-2810
13Говерла1617811-2610
14Металург З1603137-503

Nenhum comentário:

Postar um comentário