quinta-feira, 30 de abril de 2015

Spor Toto Süper Lig - TURKEY


Resultado de imagem para BANDEIRA TURKEY     Resultado de imagem para super lig turkey


Galatasaray (4-1) Ziraat Türkiye Kupası maçın özeti ve golleri - izle

Resultado de imagem para Türkiye Kupası

Galatasaray ve Sivasspor un oynadığı Ziraat Türkiye Kupası Maçını 4-1 Üstünlük sağlayan Galatasaray büyük avantaj elde etti. Galatasaray - Sivasspor maçı özeti ve gollerini haberimizde ki linke tıklayarak izleyebilirisiniz..

Galatasaray (4-1) Ziraat Türkiye Kupası maçın özeti ve golleri - izle







Galatasaray Sivasspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacak. Hücum futbolunu benimsemiş iki takım bu akşam Türk Telekom Arena Stadı'nda kozlarını paylaşacak. Peki Galatasaray Sivasspor maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
Galatasaray Sivasspor maçı bu akşam saat 20:30'da başlayacak. Türk Telekom Arena Stadyum'nda oynanacak mücadeleyi İlker Meral yönetecek. Karşılaşma ATV ekranlarından naklen yayınlanacak 
Kupada G Grubu'nu lider tamamlayan Galatasaray, son 16 turunda Torku Konyaspor'u 4-1 yenerek, çeyrek finale çıktı. Çeyrek finalde Manisaspor'u  İstanbul'da 4-0 yenen sarı-kırmızılılar, deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve yarı  finalist oldu.
GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Olcan, Melo, Selçuk, Bruma, Sneijder, Yasin, Umut
SİVASSPOR: Ertuğrul, Cicinho, İbrahim, Da Casta, Fatih, Kadir, Adem, Burhan, Aatif, Utaka, Batuhan

Galatasaray sahasında oynadığı 14 karşılaşmada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak evinde 33 puan topladı. Taraftarları önünde oynadığı maçlarda oldukça etkili bir futbol ortaya koyan sarı-kırmızılılar, 28 gol atarken kalesinde 17 gol gördü. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda da başarı elde edip çifte zafer yaşamak istiyor.

Sivasspor Sergen Yalçın'ın teknik direktörlük koltuğuna oturmasının ardından büyük çıkış yakaladı ve seri puanlar elde etti. Deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda 4 galibiyet 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlılar, evinde 15 puan elde etti. Düşme hattının 10 puan önünde bulunan Sivasspor Avrupa Kupalarına katılmak için Türkiye Kupası'nda başarı elde etmek istiyor. Bu sezon UEFA'ya gitmenin en kestirme yolu olarak Sergen Yalçın ve öğrencileri kupa hedefine kilitlenmiş durumda. Bu akşam Galatasaray ile deplasmanda oynayacakları mücadele bu açıdan son derece önem kazanıyor


A Grubu'nda Tuzlaspor'un ardından ikinci olarak tur atlayan Medicana  Sivasspor ise son 16 turunda uzatmada attığı golle Trabzonspor'u 3-2 yenerek,  çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde Kayserispor ile iki maçta da 1-1 berabere  kalan Sivas ekibi, ikinci maçın ardından penaltılarda rakibine 4-2 üstünlük kurdu  ve yarı finale çıktı.
Medicana Sivasspor kupada 3. kez yarı finalde
Tarihinde üçüncü kez kupada yarı finale yükselen Sivasspor,  Galatasaray maçından avantajlı skorla ayrılmak ve adını finale yazdırmak istiyor. Sivasspor, 2008-2009 sezonunda kupada yarı final oynamış, o sezon  çeyrek finalde Galatasaray'ı safdışı bırakarak yarı finalde Fenerbahçe'ye 3-1 ve  0-0'lık skorlarla elenmişti. Kırmızı-beyazlı ekip, 2012-2013 sezonunda yarı finale yükselmiş,  evinde 2-1 yendiği Trabzonspor'a deplasmanda 6-0 mağlup olarak kupaya veda etmişti. Sivas ekibi, 2011-2012 sezonunda Türkiye Kupası 4. kademe maçında  deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek kupada safdışı bırakmıştı.

Galatasaray'da son dakika
Sarı-Kırmızılı ekip, Sivasspor maçı öncesi son antrenmanını dün akşam saatlerinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirdi ve kampa girdi. Galatasaraylı futbolcular, bu son idmanda zorlu mücadelenin taktik provasını yaptı. Hamza hocanın takımını 4-2-3-1 düzeniyle sahaya süreceği öğrenildi. Cim Bom’da sakatlığı devam eden Hamit Altıntop dışında eksik bulunmuyor. Ancak sakatlığının etkilerini tam olarak üzerinden atamayan Burak Yılmaz’ın bu maçta dinlendirilmesi bekleniyor. Hamza Hamzaoğlu’nun öğrencileri, Sivasspor mücadelesinin ardından, ara vermeden ligdeki Akhisar deplasmanı hazırlıklarına başlayacak.

"Gideriz Ankara'da şampiyon oluruz"


Beşiktaş'ın tecrübeli stoperi Ersan Gülüm "Bize statlarını vermeyenlerin canı sağ olsun gideriz Ankara'da şampiyon oluruz" diye konuştu.
Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ersan Gülüm son oynadıkları Karabük maçında yaşananların önceden yazıldığını ve kaderin bu maçı kendilerine verdiğini belirtti. Ersan Gülüm'ün basın mensuplarına yaptığı açıklamalar şu şekilde:
"NE KADAR ÇOK İSTEDİĞİMİZİ GÖSTERDİK"
Karabükspor karşısında maçı ne kadar istediklerini son dakikaya gösterdiklerini söyleyen Ersan, "Hedefimiz Trabzon maçında sahada olmam. Tedavim iyi gitti ve yarın sabah idmanlara çıkmaya başlayacağım. Trabzon maçında hocam görev verirse sahada olacağım. Karabük maçının zor olacağını biliyoduk. Kümede kalma mücadelesi veren bir takım. Ama biz maçı daha çok istediğimiz  doksan artı altıda attğımız golle gösterdik. O dakikada gelen hem bizim hem camianın umutlarını daha da büyüttü. Çünkü son haftalara girince kim puan kaybederse onun için her şey daha zor olacak biz o maçı istediğimiz son dakikada attığımız golle gösterdik" dedi.
"GİDERİZ ANKARA'DA ŞAMPİYON OLURUZ"
Kendilerine statlarını vermeyenlere rağmen gidip Ankara'da şampiyon olacaklarını söyleyen Beşiktaşlı oyuncu, "Oynayan oynamayan olarak camia olarak futbolcular olarak inanılmaz bir kenetlenme içindeyiz. Şunu söyleyebilirim biz rakiplerimizden daha çok istiyoruz bu şampiyonluğu, daha çok çalışıyoruz. Bunun bilinci ile çalışıyoruz. Rakiplerimiz kim olursa olsun daha fazla mücadele  daha fazla hırs sizi şampiyon yapar. Son altı maç var buraya kadar geldikten sonra kaybetmek istemiyoruz artık. Bizden daha iyi mücadele eden takım yoktur zaten. Daha genç ve daha hırslıyız,daha huzurluyuz. Bizden daha çok hak eden yoktur bu şampiyonluğu.O kadar çaba sarf etti bu takım buralara gelmek için. Bize statlarını vermediler olsun canları sağ olsun gideriz Ankara'da şampiyon oluruz. Biz kenetlendikten sonra hiç kimse bizi yenemez" diye konuştu.
"KAZANAN BİZ OLACAĞIZ"
Trabzonspor karşısında da kazanan tarafın kendileri olacağını belirten Ersan Gülüm, ""Stresi kendin yaratırsın. Maça çıkarken ne olacak bu maç diye kendi kendine baskı yaratırsan stres olur. Takım olarak bir stersimiz yok. Baskı hissetmediğimiz için buralara kadar geldik. Trabzon maçı zor bir maç olacak ama biz onlardan daha çok istediğimiz için kazanan biz olacağız. Etkili bir takımlar ama biz kendi oyunumuzu oynayacağız. İlk maçtaki oyunumuzu yansıtırsak yine kazanan biz oluruz. Şampiyonluğu hakediyorsak biz hak ediyoruz. Sürekli dışarıda oynamamızın baskı ve stres olmamasında bir etkisi yok" ifadelerini kullandı.
"KORNERDEN GOL ATAMIYORUZ DİYE AĞLAYALIM MI ?"
Beşiktaş'ta stoperlerin gol atamaması konusuna da değinen Ersan, "Stoperler olarak gol atamıyorsak atamıyoruz ne yapalım. Niye istemeyelim ki kornerden gol atmayı. Gol atmak istiyoruz ama  biz atamıyorsak forvetlerimiz atıyor. Bizim birinci işimiz defans yapmak. Kornerden gol atamıyoruz diye ne yapalım ağlayalım mı yani" dedi.
"MÜCADELE ETTİĞİMİZ İÇİN ÇOK KART GÖRÜYORUZ"
Gördükleri kartları mücadele ettikleri için gördüklerini vurgulayan Ersan, "Baktığınızda kırmız kartların hepsi doğrudur yani. Benim de 9 tane sarı kartım var. Biz hırslıyız mücadele ediyoruz. Biz kart görmeyelim de kim görecek. O kadar kırmızı ve sarı kart görüyorsak mücadele ettiğimiz içindir. Motta bu sene daha iyi kart konusunda ama bu seferde Pedro ve Necip'i tutamıyoruz" diye konuştu.
"KARABÜK MAÇINDA KADER ÖYLE YAZILMIŞTI"
Karabük maçı8nda adeta kaderin öyle yazıldığını vurgulayan Ersan Gülüm, "Karabük maçında kader öyle yazılmıştı. Benim sakatlanmam çıkmam, yerime Necip'in girmesi kırmızı kart görmesi, Cenk'in sonradan girip gol atması yazılmıştı daha önceden. Doksan artı altıda gelen o gol bizi daha fazla havaya soktu. Rakiplerden daha çok istiyoruz. Yazıldıysa yazılmıştır. Biz şampiyon olacağız inşallah. Böyle çalışmaya devam edersek biz şampiyon olacağız" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'de Bruno Alves idmanı yarıda bıraktı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında 2 Mayıs Cumartesi günü Balıkesirspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.


Can Bartu Tesisleri'nde teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, saat 18.00'da başladı ve 1 saat 15 dakika sürdü. Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda 3 gruba ayrılan oyuncular, 5'e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. Dar alanda yapılan çift kale maçla devam eden antrenman bireysel çalışmalarla tamamlandı.Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz, tedavi ve çalışmalarını takımdan ayrı sürdürürken, antrenmanın ikinci bölümünde sağ arka alt adalesinde sertleşme hisseden Bruno Alves antrenmanı tedbir amaçlı yarıda bıraktı.
Fenerbahçe, Balıkesirspor maçının hazırlıklarını yarın saat 18.00'de yapacağı antrenmanla sürdürecek.



"Yeniden lider olacağız"




"Yeniden lider olacağız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig'de yaşadıkları puan kayıplarını ve yedikleri golleri değerlendirdi. Rakiplerinin puan kaybedeceği iddiasında bulunan Kartal, yeniden lider olacaklarını söyledi.
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, kupadaki Bursaspor maçıyla ilgili tespitlerde bulundu.
Süper Lig'de rakiplerinin puan kaybı yaşayacağını belirten Kartal "Kupada çok önemli bir avantaj elde ettik. Ligde de şansımız sürüyor. Yeniden lider olacağız. Ama bu kez bırakmayacağız" dedi.
Spor Toto Süper Lig'deki Eskişehir karşılaşmasında üretken olmadıklarını belirten Kartal, "Çok iyi oynamadık ama rakibe de pozisyon vermedik. 1-1 olduktan sonra Eskişehirspor iştahlandı. Üzerine birkaç pozisyon daha verince panik olduk" dedi. İsmail Kartal 24'üncü haftada Gençlerbirliği'ne de benzer şekilde mağlup oldukları söyledi.
Sarı lacivertlilerin teknik direktörü yedikleri gollerle ilgili ise "Bütün toplar çatala gidiyor. Galatasaray maçı 0-0 giderken, Sneijder'in golü, arkasından Akhisar maçında Giray'ın golü. Eskişehirspor karşılaşmasında Emre Güral aynı şekilde. Şanssızlık biraz var" değerlendirmesinde bulundu..
Sarı lacivertlilerin teknik direktörü, Brezilyalı Diego'nun Bursaspor maçındaki performansını beğendiğini, rakip ve taktiğe göre takımdaki herkesin şans bulacağını söyledi.
Bursaspor maçından önce yaşananlara da değinen Kartal, olayları büyütmek istemediğini söyledi. İsmail Kartal, "Birkaç kişi yüzünden kimseyi rencide etmek istemedim ama taşlar geldi, taraftarın arasında kaldık. Bunlar hep bize oluyor, başka takımlara olmuyor. Her şey kötüye gidiyor" ifadelerini kullandı.
Kartal, oyunculuk döneminde de takım halinde saldırılara uğradıklarını sözlerine ekledi.




Eleştirilere cevap: "İyi olmasam..."


Eleştirilere cevap: "İyi olmasam..."

Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olacaklarına inandıklarını söyledi. Tecrübeli oyuncu ayrıca kendisine yapılan eleştirilere de cevap verdi.
Sabri Sarıoğlu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Medicana Sivasspor'u 4-1 yendikleri maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iyi bir takım olduklarını belirterek, "Biz kendimize güveniyoruz, iki kulvarda da şampiyon olacağımıza inanıyoruz" dedi.
Medicana Sivasspor maçından galibiyetle ayrıklıkları için mutlu olduğunu anlatan Sabri, "İyi bir skor aldık. Maça iyi başlayamadık, sürpriz bir golle mağlup duruma düştük. Ondan sonra benim golümle beraberliği yakaladık. Sonra 2-1 öne geçerek rahatladık. Benim attığım golde topu iyi kontrol ettim. Sol ayağımı çok iyi kullanamam ama yeri geldiğinde iyi işler yaptığımı biliyorum. Sonuçta bu futbol, denemeden olmaz. Yıllardır 'Sabri vurmasın' deniyor. Ben pozisyon buldukça her türlü vururum" diye konuştu.
Sözleşmesi bitene kadar Galatasaray için elinden geleni yapacağını dile getiren Sarıoğlu, sarı-kırmızılı takımdan ayrılma kararı aldığına yönelik haberlerin asılsız olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Benim tek düşüncem, tek aldığım karar, ligi şampiyon bitirmek ve kupayı kazanmak. Sezon bitene kadar Galatasaray için canımı ortaya koyacağım. Ondan sonra üç değerli başkan adayı var. İnşallah Galatasaray için hayırlısı olur. Gelecek yönetim de ne karar verirse saygı duyarız. Sonuçta Galatasaray kimsenin tapulu malı değil. Burada şahıslar gelip geçer ama kalan Galatasaray'dır. Tek büyük Galatasaray'dır. Biz işimizi yaparız. Benim Galatasaray'a olan sevgim, saygımdan dolayı sözleşmem bitene kadar en iyisini vermek zorundayım. Bunu da yapacağımı herkes biliyor."
SABRİ'DEN ELEŞTİRİLERE CEVAP
Sabri Sarıoğlu, kendisine yapılan eleştirileri ciddiye almadığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben kendimi biliyorum. İyi bir oyuncu olduğumu biliyorum. İyi bir oyuncu olmasam altyapıyla beraber 19 senemi burada geçirmezdim. Sonuçta kimsenin kaşına gözüne bakarak burada tutmuyorlar. İyi bir oyuncuyum ki buradayım. Galatasaray gibi Türkiye'nin en iyi büyük kulübünde oynuyorum. İstedikleri kadar eleştirsinler. Beni yıprattıklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Aksine daha çok eğleniyorum onlarla. Sahaya çıkarım en iyisini yaparım. Kararımı verecekler de hocamız ve yöneticilerimizdir."
"ÜNAL AYSAL'A SORDUM AMA..."
Sezon başında kadro dışı bırakıldığında dönemin başkanı Ünal Aysal'a görüştüğünü anlatan Sabri, "Başkanımız Sayın Ünal Aysal'a 'beni kadro dışı bırakabilirsiniz, istemeyebilirsiniz. Bunu sizden duymak istiyorum' dedim. Bana kendi kararı olmadığını söyledi. Hala sebebini bilmiş değilim. Sonuçta karar verildi, saygı duyduk. Ben duruşumla bugüne geldim. Çok zor günler geçirdim, sıkıntılı günler geçirdim. Sabırlı bir insanım. Bununla çok şey kazanacağımı biliyorum. Bunun karşılığını aldığımı düşünüyorum. Dönüşümle beraber iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Bundan sonraki günler inşallah hepimiz iyi geçer ve sezon sonunda şampiyon oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

  • 29. Hafta
    2 Mayıs 2015, Cmt
    • 13:30
      İst.Başakşehir
      -
      Eskişehirspor
    • 16:00
      Mersin İ.Y.
      -
      T.Konyaspor
    • 19:00
      Fenerbahçe
      -
      Balıkesirspor
    • 19:00
      Karabükspor
      -
      Ç.Rizespor
  • 3 Mayıs 2015, Paz
    • 13:00
      Kasımpaşa
      -
      Bursaspor
    • 16:00
      Gaziantepspor
      -
      Gençlerbirliği
    • 19:00
      Trabzonspor
      -
      Beşiktaş
  • 4 Mayıs 2015, Pzt
    • 20:00
      Akhisar B.S
      -
      Galatasaray
    • 20:00
      K.Erciyesspor
      -
      M.Sivasspor
 
#
Takım
O
Av
P
1Beşiktaş282361
2Galatasaray281861
3Fenerbahçe282660
4Bursaspor281947
5İstanbul Başakşehir281647
6Trabzonspor281047
7Mersin İdman Yurdu28539
8Torku Konyaspor28-838
9Gençlerbirliği28336
10Gaziantepspor28-1235
11Akhisar Bld.Spor28-733
12Kasımpaşa28-1332
13Medicana Sivasspor28-531
14Eskişehirspor28-931
15Çaykur Rizespor28-1328
16KDÇ Karabükspor28-1421
17SAİ Kayseri Erciyesspor28-1821
18Balıkesirspor28-2120

Nenhum comentário:

Postar um comentário