sexta-feira, 29 de maio de 2015

Spor Toto Süper Lig - TURKEY

Resultado de imagem para bandeira turquia   Resultado de imagem para spor toto süper lig

Şampiyon, Rize deplasmanında!


Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu garantileyen Galatasaray, sezonun son hafta maçında bugün deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu garantileyen Galatasaray, 2014-2015 sezonunun son hafta maçında bugün deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Yeni Rize Şehir Stadı'nda saat 13.00'te başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.
  
Sarı-kırmızılı takımın, Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 Haziran Çarşamba günü Bursaspor ile oynanacak final maçı nedeniyle bu sezon daha az süre alan oyunculardan kurulu bir kadroyla Çaykur Rizespor karşısında sahaya çıkması bekleniyor.
  
Galatasaray'da sarı kart cezalısı olan Olcan Adın, karşılaşmada forma giyemeyecek.
MUHTEMEL İLK 11
GALATASARAY (4-2-3-1)
Sinan Bolat, Sabri, Semih, Koray, Telles, Dzemaili, Yekta, Emre, Pandev, Yasin, Umut.
30. RANDEVU!
Şampiyon Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde 30. kez karşı karşıya gelecek.
  
Çaykur Rizespor'un, o zamanki adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi'ne ilk kez yükseldiği 1979-1980 sezonundan itibaren yapılan 29 lig maçından 22'sini Galatasaray, 4'ünü Çaykur Rizespor kazandı, taraflar 3 maçta da eşitliği bozamadı.
  
Sarı-kırmızılı ekibin 70 golüne, yeşil-mavililer 24 golle karşılık verebildi.
  
Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 2-0 kazandı.
      
RİZE'DEKİ MAÇLAR
Çaykur Rizespor, evinde oynadığı maçlarda Galatasaray'ı 3 kez yenebildi.
  
Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde şimdiye dek Rize'de 14 kez karşılaşırken, ''Cim Bom'' bu maçlardan 10'unu kazandı, 3'ünde yenildi, bir maç ise berabere bitti.
  
Rize'de Galatasaray'ın 31 golüne, Çaykur Rizespor 14 golle karşılık verdi.
  
Geçen sezon Rize'de yapılan müsabaka 1-1 sonuçlandı.
  
FARKLI SKORLARGalatasaray, Çaykur Rizespor karşısında lig maçlarında en farklı skorlu galibiyeti 1987-1988 sezonunda İstanbul'da 5-0'lık sonuçla aldı.
  
Çaykur Rizespor ise Galatasaray karşısındaki toplam 4 galibiyetinden 3'ünü tek farklı skorlarla elde etti, sadece 1986-1987 sezonunda evinde 2-0 kazandı.
  
Bu arada, 2001-2002 sezonunda Rize'deki maçı Galatasaray 6-3 kazanırken, filelere giden toplam 9 gol, iki takım arasında geride kalan 29 müsabaka içinde en gollüsü olarak kayıtlara geçti.

Sezonu Kadıköy'de tamamlıyor


Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran sarı-lacivertliler, sezonun son maçında bugün sahasında Kasımpaşa'yı konuk edecek.
Spor Toto Süper Lig'de 33. haftada İstanbul Başakşehir'le 2-2 berabere kalarak şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran ve ligi 2. sırada bitirecek olan sarı-lacivertliler, ligin son haftasında yarın kendi sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak.
   
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 11'İ:
Mert - Gökhan, Bekir, Kadlec, Hasan Ali - Mehmet Topal, Selçuk Şahin - Kuyt, Diego, Alper - Sow
HAZIRLIKLAR TAMAM
Fenerbahçe maçın hazırlıklarını tamamladı.
Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapılan antrenmanda futbolcuların pas ağırlıklı bir çalışma yaptığı belirtildi.
Sakatlıkları bulunan Mehmet Topuz ile Egemen Korkmaz'ın çalışmalarını takımdan ayrı özel program dahilinde sürdürdüğü, fıtığa bağlı osteitis pubis ameliyatı olan Caner Erkin ve babasının vefatı dolayısıyla teknik heyetten özel izini bulunan Emmanuel Emenike'nin antrenmanda yer almadığı kaydedildi.
6 İSİM CEZALI   
71 puanı bulunan sarı-lacivertlilerde, Kasımpaşa maçı öncesi 6 cezalı futbolcu bulunuyor.
   
İstanbul Başakşehir maçında kırmızı kart gören Mehmet Topuz, Bruno Alves, Caner Erkin ve Pierre Webo yarın oynanacak maçta forma giyemeyecek. Bu oyuncuların yanı sıra aynı maçta gördükleri sarı kartla cezalı duruma düşen Raul Meireles ile Egemen Korkmaz da Kasımpaşa karşısında takımlarını yalnız bırakacak.
   
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın 6 oyuncunun cezalı olması nedeniyle Kasımpaşa maçında, bu sezon fazla forma şansı bulamayan oyuncular ve genç futbolculardan oluşan bir ilk 11'le sahaya çıkması bekleniyor.
24. RANDEVU!Fenerbahçe ile Kasımpaşa, lig tarihinde bugün 24. kez karşılaşacak.
İki ekip arasında geride kalan 23 maçtan 18'ini Fenerbahçe, 3'ünü Kasımpaşa kazandı, 2 maç da berabere sonuçlandı.
Fenerbahçe'nin lig maçlarındaki 54 golüne, Kasımpaşa 20 golle yanıt verebildi.
Sezonun ilk yarısında Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yapılan maçı Fenerbahçe 3-0 kazandı.
EN FARKLI SKORLAR
İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı skorlu galibiyeti Fenerbahçe, 6-2'lik sonuçla elde etti.
2010-2011 sezonunun ilk yarısında Kasımpaşa'nın sahasındaki yenileme çalışmaları nedeniyle Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçı Fenerbahçe 6-2 kazanırken, bu sonuç, iki ekip arasındaki 23 müsabaka içinde en farklı skor olarak ortaya çıktı.
Kasımpaşa ise 2009-2010 sezonunda Kadıköy'de yapılan ve Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçtan 3-1, 2012-2013 sezonunda kendi sahasındaki karşılaşmadan da 2-0 galip ayrıldı.
Bu arada, Fenerbahçe ile Kasımpaşa, iki aşamalı olarak oynanan 1962-1963 sezonunda hem Beyaz Grup'ta hem de Final Grubu'nda birlikte yer alınca, bir sezonda birbirleriyle toplam 4 maç yapmış oldu.
PAŞA, 23 MAÇIN 11'İNDE GOL ATAMADI
Kasımpaşa, Fenerbahçe ile lig tarihinde yaptığı 23 maçın 11'inde gol atamadı.
Lacivert-beyazlılar, Fenerbahçe filelerini 12 maçta havalandırabilirken, kendi kalesinde ise sadece 3 maçta gol görmedi.

3 puanla veda!

Bilic yönetiminde son maçına çıkan Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek sezona 3 puanla veda etti.
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon hedefine ulaşamayan Beşiktaş, ligdeki son maçında Ankara'da Gençlerbirliği'ni konuk etti.
Siyah-beyazlılarda teknik direktör Slaven Bilic takımın başında son kez sahaya çıktı.
Ligi 3. sırada tamamlamayı garantileyen Beşiktaş, başkentte Gençlerbirliği'ni 2-1'le geçti.
Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri Cenk Tosun ve Oğuzhan Özyakup kayderken Gençlerbirliği'nin tek sayısı ise 90. dakikada Çağrı Bülbül'den geldi.
Bu galibiyetle Beşiktaş sezonu 69 puanla 3. sırada tamamlarken Gençlerbirliği ise 40 puanla sezonu kapadı.

BEŞİKTAŞ: 2 - GENÇLERBİRLİĞİ: 1
Stat:
 Osmanlı
Hakemler: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Serkan Gençerler
Beşiktaş: Günay Güvenç, Olcay Şahan, Sivok (Dk 87 Milosevic), Atınç Nukan, Opare, Necip Uysal, Tolgay Arslan, Kerim Frei (Dk. 77 Serdar Kurtuluş), Oğuzhan Özyakup, Mustafa Pektemek (Dk. 65 Uğur Boral), Cenk Tosun
Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, Hakan Aslantaş, Sedat Bayrak, Ahmet Çalık (Dk. 53 Ferhat Görgülü), Halil İbrahim Pehlivan, Gosso (Dk. 28 Çağrı Bülbül), Landel, Tomic (Dk. 77 Berat Tosun), İrfan Can Kahveci, Stancu, El Kabir
Goller: Dk. 42 Cenk Tosun, Dk. 84 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 89 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği)
Sarı kartalar: Dk. 39 Çağrı Bülbül (Gençlerbirliği), Dk. 71 Atınç Nukan (Beşiktaş)

MAÇTAN DAKİKALAR

7. dakikada Oğuzhan Özyakup'un kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak kale direğinin yanından az farkla auta gitti.
20. dakikada Kerim Frei'ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Tolgay Arslan'ın vuruşunda Ferhat Kaplan'dan dönen top siyah-beyazlı futbolcuya çarparak, auta çıktı.
23. dakikada Oğuzhan Özyakup'un korner direğine yakın noktadan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı ceza alanına ortaladı. İyi yükselen Sivok'un kafa vuruşunda topu kaleci Ferhat Kaplan kontrol etti.
28. dakikada Kerim Frei'ın Gençlerbirliği kalesini karşıdan gören pozisyonda sert şutunda top, kaleci Ferhat Kaplan'da kaldı.
35. dakikada Kerim Frei'ın Gençlerbirliği ceza alanına sağ çaprazdan girdikten sonra yaptığı vuruşta kaleci Ferhat Kaplan, topu yumrukla uzaklaştırmak istedi. Kaplan'ın yumruğundan seken top, bacaklarının arasından geçerek kale direğinin yanından kornere gitti.
40. dakikada Hakan Aslantaş'ın hatalı pasında topla buluştuktan sonra Ferhat Kaplan'ı geçen Cenk Tosun'un çaprazda zor pozisyonda boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı Sedat Bayrak, yatarak kornere gönderdi.
42. dakikada Beşiktaş öne geçti. Oğuzhan Özyakup'un ara pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Cenk Tosun, kaleci Ferhat Kaplan'ın sağından topu ağlarla buluşturdu: 1-0
54. dakikada Oğuzhan Özyakup'un Gençlerbirliği kalesini karşıdan gören pozisyonda yerden şutunda Ferhat Kaplan, topu iki hamlede kontrol etti.
55. dakikada İrfan Can Kahveci'nin Beşiktaş ceza alanı yayı üzerinden sert şutunda top, kaleci Günay Güvenç'te kaldı.
75. dakikada Tomic'in pasında topla sol çaprazdan Beşiktaş ceza alanına giren El Kabir'in ön direğen yerden ortasında Atınç Nukan'a çarpan meşin yuvarlak direkten döndü.
81. dakikada El Kabir'in Beşiktaş ceza alanı sol çaprazından kullandığı serbest atışta kaleci Günay Güvenç, topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.
84. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Tolgay Arslan'ın pasında Gençlerbirliği ceza alanı sağ çaprazında topla  buluşan Olcay Şahan, meşin yuvarlağı uygun durumdaki Oğuzhan Özyakup'a çıkardı. Bu futbolcu altıpas içinde plase bir vuruşla takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0
89. dakikada İrfan Can Kahveci'nin Beşiktaş ceza alanın sağından kullandığı korner atışında Çağrı Bülbül, topu kafayla ağlara gönderdi: 2-1


Süper Lig, 34. Spieltag: Abschieds-Sieg für Bilic


Es war das letzte Spiel von Slaven Bilic als Trainer von Besiktas. Seine Spieler schenkten ihm mit einem Sieg einen gebührenden Abschied.
Am 34. und letzten Spieltag der Süper Lig gelang Besiktas ein knapper, aber verdienter 2:1-Erfolg gegen Genclerbirligi. Die Treffer für die Hausherren erzielten Tosun zur Pausenführung (42.) und Özyakup (83.). Das Tor von Bülbül (90.) kam für die Gäste zu spät.
In seinem letzten Spiel als Besiktas-Trainer musste Slaven Bilic insgesamt auf sieben Spieler verzichten und trat mit einer besseren B-Elf an. Auch beim Gegner gab es einige Ausfälle, unter anderem fehlte der künftige Besiktas-Spieler Dusko Tosic.
Besiktas war die überlegene Mannschaft und kam über Oguzhan und Cenk zu ersten Chancen, die aber nicht genutzt wurden. In Zusammenarbeit sorgten dann beide Spieler kurz vor der Halbzeit doch für die Führung. Tolgay ließ auf Oguzhan abtropfen, der hob den Ball in den Lauf von Cenk, welcher mit einem trockenen Flachschuss erfolgreich (42.) war.
Auch im zweiten Durchgang zeigten die Adler gute Angriffe und blieben bestimmend. Kurz vor Schluss dann die Vorentscheidung durch Oguzhan, der eine schöne Kombination über Tolgay und Olcay aus kurzer Distanz abschloss (83.). Die Gäste kamen in der Schlussminute durch Cagris Treffer noch einmal heran (90.), das änderte aber nichts mehr am Sieg für Besiktas.
#
Takım
O
Av
P
1Galatasaray332576
2Fenerbahçe332971
3Beşiktaş342369
4İstanbul Başakşehir331958
5Bursaspor332556
6Trabzonspor331056
7Mersin İdman Yurdu33646
8Torku Konyaspor33-945
9Gençlerbirliği34240
10Gaziantepspor34-1740
11Eskişehirspor34-739
12Akhisar Bld.Spor34-1038
13Kasımpaşa33-1537
14Medicana Sivasspor33-735
15Çaykur Rizespor33-1435
16KDÇ Karabükspor34-2028
17SAİ Kayseri Erciyesspor34-1927
18Balıkesirspor34-2127


  • 34. Hafta
    29 Mayıs 2015, Cum
    • MS
      K.Erciyesspor
      4 - 3
      Karabükspor
    • MS
      Balıkesirspor
      1 - 1
      G.Antepspor
    • MS
      Eskişehirspor
      1 - 3
      Akhisar B.S
    • MS
      Beşiktaş
      2 - 1
      Gençlerbirliği
  • 30 Mayıs 2015, Cmt
    • 12:00
      Ç.Rizespor
      -
      Galatasaray
    • 15:00
      Fenerbahçe
      -
      Kasımpaşa
    • 18:00
      Mersin İ.Y.
      -
      Başakşehir
    • 18:00
      Bursaspor
      -
      T.Konyaspor
    • 18:00
      M.Sivasspor
      -
      Trabzonspor

Nenhum comentário:

Postar um comentário